Coulibaly: ‘Fransen schuldig aan oorlog tegen Radicale Islam door belasting te betalen”

Coulibaly was een extremist pur sang. Het had totaal geen zin om met hem te onderhandelen.

De Franse zender RTL slaagde er gisteren tijdens de gijzelingsactie in een koosjere supermarkt in Parijs in om de terrorist af te luisteren. Men belde namelijk met de supermarkt, waarna terrorist Coulibaly opnam. Hij weigerde iets te zeggen tegen de journalisten, maar legde de telefoon vervolgens verkeerd op de haak (wat dan weer alles zegt over zijn intelligentie), waardoor ze alsnog mee konden luisteren.

Tijdens de gijzelingsactie sprak Coulibaly regelmatig met zijn gevangenen. Zijn tirades maken duidelijk dat het totaal geen nut had om met hem te onderhandelen omdat hij doordrongen was van het extreem-islamitische gedachtegoed. Hij hield alle Fransen verantwoordelijk voor de daden van hun overheid (die o.a. vecht tegen islamisten in Mali) en geloofde dat hij het recht had om hen te vermoorden.

Elsevier heeft vertalingen online gezet van sommige uitspraken van Coulibaly. Ik citeer:

Laat de moslims met rust, dan laten wij jullie ook met rust. Waarom doen jullie dat niet? Iedere keer proberen zij jullie te laten geloven dat moslims terroristen zijn. Ik ben geboren in Frankrijk. Als de moslims elders in de wereld niet waren aangevallen, dan was ik hier niet.

Toen één van de gijzelaars duidelijk maakte dat het betalen van belasting niet bepaald een vrijwillige daad is antwoordde Coulibaly dat dit onzin is. “Ik betaal ook geen belasting,” zij de crimineel. Ongelooflijk dom, natuurlijk. De reden dat hij daarmee weg kwam is dat hij uit het ghetto kwam; de Franse overheid heeft geen idee wat daar precies gebeurt. Zijn gijzelaars wonen in een gewone buurt; als zij geen belasting betalen worden ze onmiddellijk vastgezet.

Maar goed, eigenlijk doet dat niet eens ter zake. Waar het om gaat is dat Coulibaly overduidelijk extreem tot op het bot was. Hij werd niet gedreven door zijn zogenaamde ‘economische problemen,’ maar door de Radicale Islam. Punt. Klaar. Einde debat.

Nu is het tijd voor links om dat feit te accepteren en eindelijk toe te geven dat er meer aan de hand is dan zij tot nu toe wilden toegeven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. Kuifje

  Stephen Harper van Canada draait er niet om heen. HIj spreekt duidelijke taal en toont leiderschap waar andere leiders zoals Obama ,Hollande en andere westerse leiders geen leiderschap tonen.

  https://www.youtube.com/watch?v=SOwM9UT5_5E

 2. VVM

  Wilders heeft dus wederom gelijk, mag ik dit concluderen Michael?

 3. Limburgse Kuifje

  We zitten klaar om het commentaar van de ‘betaalde overheidstrollen’ Philippens, Jacobus te lezen. Kom er maar in!

 4. Van Dickhout Plancken

  Hij vergat gemakshalve te bedenken dat uit die belastingen ook zijn uitkering werd betaald…

 5. tipo

  Als belastinggeld werkelijk werd gebruikt om het salafisme. wahabisme en jihadisme uit te roeien, dan zou zelfs ik belasting gaan betalen.

  Wat een idioot is die Koeliebalie.

  1. cmsuijkerbuijk

   Volgens mij zijn de Koelies op Balie ook reeds lang uitgestorven. Al weet ik er nog wel een rijmpje over: Langs de koele kali, liep een kale koelie, met een kilo kali op zijn kale kop.
   En dat laatste klopt dan weer met de foto!

 6. JanvanEechoud

  Ben het zat!
  Ben het zát om nog te reageren over die achterlijke “oude” Islam!

  Ieder die er (oude islam) nu nog over begint krijgt de volle laag van mij!
  Zo gauw je …, (mmmm, wacht ff, ik hoor te zeggen “men”, want ik had niet eens gezien dat jij de auteur was, Michael), mén achterlijke haatteksten afzweert, diegenen kan ik weer voor vol aanzien en de moeite waard om mee van gedachten te wisselen over Goed en Kwaad in religie.

  Mvg. Jan van Eechoud

 7. Avander

  Het is tekenend voor de situatie. Deze mensen leven in een door henzelf gekozen totaalisolement en hebben geen enkel idee over de wereld (maatschappij) waarin ze leven. Als ze hier in het Westen zijn opgegroeid is er op school dus geen greintje inzicht in het reilen en zeilen van de westerse wereld ingestampt kunnen worden. Halverwege hun opleiding uit de boot gesprongen en door al die tienduizenden maatschappelijk werkers en integratie officieren losgelaten. Verzuipen jullie maar. Pomp er dan op z’n minst nog een stuk onverschilligheid van hun ouders en omgeving in plus de onmacht van de overheid en je houdt de voorgebakken losers over.

  1. V.K.

   -Onmacht van de overheid? De overheid is niet te beroerd om met twee maten te meten, bangals zij is voor sociale onrust.

 8. V.K.

  -Ach, hier in nl is het toch ook gelukt door woonwagenbewoners om stroom af te nemen tegen sterk gereduceerd tarief, nou betaal jij je stroomrekening maar eens een tijdje niet, dan wordt je afgesloten.

 9. mijn-idee

  Word een beetje moe van het voortdurend onderscheid maken tussen islam en radicale islam…….uiteindelijk, als ze kans krijgen en met genoeg aanhangers en invloed overal, moet het resultaat het zelfde worden.
  Overheersing van de Islam over de hele wereld……

  Een verhelderend stuk hierover van Hans Jansen, vandaag op Geenstijl…..

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/01/hans_jansen_-_de_nieuwe_heldhaftigheid.html

 10. Trudy

  Wat heeft die zwarte bovenaan op die foto een lelijke smerige rotkop…moet je die lippen zien…*Proest* 😉

 11. V.K.

  -@Trudy,
  -Zowel kleur als lippen, daar heeft deze man niet voor gekozen.

 12. V.K.

  -Na ja trudy,

  -Deze meneer, antisemiet, heeft problemen met Joden. Dit is itt zijn lippen en kleur iets wat is aangeleerd. Niemand wordt als racsist geboren.

 13. Pimsch

  Tsja, het blijven toch je broeders. Daarom zullen zowel traditionele als moderne moslims niet protesteren tegen islamisme en jihadisme. Daarnaast bestaat de dreiging om door ondergrondse groepen of individuen als afvallige te worden veroordeeld. Enerzijds het gevoel van broederschap en anderzijds de schrik. Een gijzeling van hearts and minds a la mafia.
  Terreur, gruweldaad en lichamelijke ontwijding is een strijdmethode die in de moderne westerse beschaving wordt vervloekt. We hebben gewalgd van de Nazi’s en Bokassa en Pol Pot. Daarom vechten we in Mali en Afghanistan en Syrie en Koerdistan. Daarom wordt nooit een schoolbus vergolden met een schoolbus. Daarom nemen onze soldaten geen hoofden van talibani mee naar huis. Velen zeggen dat je het duivelse niet mag vergelden met het duivelse. Maar zou de strijd tegen deze methode wellicht eerder worden beslecht als we dat wel deden?

 14. Michael van der Galien

  Mensen, kan iemand mij een link geven naar de draad waar de woonplaats van een reageerder wordt genoemd? Ik wil erg graag ingrijpen maar kan de reactie niet vinden.

 15. VVM

  Kiezer: Statenverkiezingen worden referendum kabinet

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.