Liveblog: Gijzeling in Frankrijk. Eindspel voor moslimterroristen?

Geen categoriejan 09 2015, 9:51
De Franse politie wordt massaal ingezet voor een gijzeling in het noord-oosten van Parijs.
Komt er een einde aan de inmiddels meer dan 48 uur durende klopjacht op de twee broers die de terreuraanslag op de redactie van Charlie Hebdo op hun geweten hebben? Het begint er wel op te lijken. Volgens de Franse politie vindt er een gijzeling plaats in het noord-oosten van Parijs, in de gemeente Dammartin-en-Goële:
https://twitter.com/AFP/status/553469733656203264
Het zou gaan om een gijzeling op een locatie op een bedrijventerrein in het dorp. Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken is de klopjacht nog altijd gaande. Er zijn inmiddels ook helikopters gezien in het gebied:
https://twitter.com/Le_Figaro/status/553470309354196992
Update I:
SkyNews heeft een livestream online gezet. Volgens Le Parisien zijn er inmiddels twee doden gevallen en twintig gewonden bij een vuurgevecht.
https://twitter.com/le_Parisien/status/553474544342937600
Update II:
De gijzeling vindt op ongeveer 11 minuten rijden van vliegveld Charles de Gaulle. Dat kan toeval zijn, maar in het geval van deze getrainde moslimterroristen moeten we met alle mogelijke scenario's rekening houden. Houden ze mensen gegijzeld omdat ze een vliegtuig willen?
Update III:
Volgens France 24 zijn er geen doden gevallen bij de gijzeling. De Franse politie is inmiddels aan het onderhandelen met de twee broers. Dat is goed nieuws, omdat dat betekent dat de situatie iets is gekalmeerd en de gijzelaars (om wie het gaat, is nog niet duidelijk) mogelijk kunnen worden gered van de twee moslimterroristen.
Update IV:
Er is veel onduidelijk. De Franse politie meldt in ieder geval dat er sprake is van één gijzelaar. Deze situatie kan nog uren, mogelijk zelfs dagen duren.
Update V:
De twee gijzelnemers, en het is inmiddels vrijwel 100 procent zeker dat het om de twee laffe daders van de aanslag op Charlie Hebdo gaat, zijn bereid om een martelaarsdood te sterven. Ze willen dus het liefste worden neergeknald door de politie.
Update VI:
Frankrijk ligt onder vuur. Er is nu ook een gijzeling gaande in een koosjere supermarkt in Parijs:
https://twitter.com/AFP/status/553528788383191040
Update VII:
De gewapende gijzelnemer in een joodse supermarkt in Parijs is waarschijnlijk de man - en bekende van de Kouachi-broers - die gisteren een vrouwelijke agent dood schoot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten