Charlie-terroristen bijna gevangen

Geen categoriejan 08 2015, 16:00
De grootste politie-actie uit de recente Franse geschiedenis staat op het punt vruchten af te werpen. Hoera!
Het blijft één van de meest verbijsterende aspecten van de moordaanslag op de twaalf Charlie-redacteuren: hoe konden in hartje Parijs drie terroristen zo gemakkelijk wegkomen? Heeft de Franse overheid geen beschikking over politiewagens met sirenes of helikopters? Waren er echt geen dappere burgers in de buurt die zelf de achtervolging durfden in te zetten?
Hoe dan ook raakte de politie de terroristen kwijt, maar dankzij een knullige actie van de gasten (ze lieten hun ID-kaarten in een vluchtauto liggen) én een enorme politie-inzet wordt momenteel de bewegingsvrijheid van de islamitische criminelen steeds verder in het nauw gebracht. De politie schijnt heel nauwkeurig op de hoogte te zijn van hun huidige whereabouts:

Net rond verdachten sluit zich

De daders die woensdag een aanslag pleegden op de redactie van Charlie Hebdo, zitten verschanst in een woning in het Franse dorp Crépy-en-Valois. Terreureenheden en militairen zijn daar in groten getale aanwezig. Helikopters cirkelen boven het dorp.

Volgens een politiebron zijn de twee bezig met een zelfmoordmissie. De broers hebben kalasjnikovs en raketwerpers bij zich.

In ieder geval is duidelijk dat op zeer korte termijn - hopelijk vandaag nog - het doek valt voor deze koelbloedige moordenaars. Dat zou mooi zijn, want twaalf vermoorde redacteuren is wel weer genoeg bloedvergieten voor de komende tijd.
En hoe vergaat het de target Charlie Hebdo? Dat floreert als nooit tevoren. In plaats van de gebruikelijke oplage van 60.000, zal de eerstvolgende editie één miljoen exemplaren omvatten. Een financiële meevaller dus na een menselijke catastrofe. Ik gun het (de restanten van) de redactie van harte. En mogen de drie moordenaars eeuwig lijden in smerige en vieze Franse cel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten