Klopjacht: Franse politie is moslimterroristen kwijt na slachting Charlie Hebdo

De daders zijn ergens in Frankrijk, maar waar?

Waar zijn de bloeddorstige moordenaars gebleven die in naam van de islam 12 journalisten, omstanders en politie-agenten hebben afgeslacht in Parijs? De Franse politie heeft geen idee. De moslimterroristen zijn voor het laatst gezien in het negentiende arrondissement aan de Rue de Meaux in Parijs. Daar zijn ze uit de auto gesprongen en waarschijnlijk een gereed staande vluchtauto ingestapt. Hier een foto van de achtergelaten auto:

De Franse politie is een klopjacht begonnen op de daders; meer dan 3.000 politie-agenten zijn opgetrommeld om ze te vinden, te arresteren of als het nodig is dood te schieten, als ze zich verzetten (en de kans daarop is nogal groot, gezien het feit dat ze met volautomatische vuurwapens rondlopen, zwaar getraind lijken te zijn en al een agent hebben geëxecuteerd).

Parijs is in de hoogste staat van paraatheid. De autoriteiten hebben op tal van plaatsen in de Franse hoofdstad extra veiligheidsmaatregelen getroffen.

Redacties van kranten en tijdschriften, grote warenhuizen, culturele instellingen en het openbaar vervoer worden allemaal extra beveiligd. Ook mogen kinderen de schoolgebouwen voorlopig niet verlaten.

Het is mogelijk dat ze zich tijdens hun vlucht hebben omgekleed, omdat het erop lijkt dat ze een extra set kleding hadden meegenomen:

De Franse politie zegt op zoek te zijn naar drie daders, niet twee. Dat betekent dat de twee terroristen hulp hebben gekregen en inmiddels mogelijk in een heel ander deel van Frankrijk zitten, of zelfs in een heel ander land. Misschien bereiden ze intussen een volgende terreuraanslag voor. Zolang ze niet zijn opgespoord, kan er nog vanalles gebeuren. Ik moet er niet aan denken. Het is een inktzwarte dag vandaag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

62 reacties

 1. den Heijer-Nootdorp

  Prima aanleiding om onze grenzen dicht te gooien. Een regering die zou geven om de eigen bevolking zou dat doen. Maar ja, de Nederlandse regering zit er voor Brussel, en niet voor ons. Misschien zijn de drie moordenaars al “at this very moment” in Nederland, zich schuil houdend in een Marokkaanse enclave hier te lande om vandaaruit op een volgend moment verder te moorden. Vreselijk.

 2. Michel108

  http://10news.dk/raising-generation-jihad-islamic-state-releases-handbook-on-how-to-raise-children-to-become-jihadis/

  Beste mensen,
  Dit alles is geen toeval! Het is zorgvuldig voorbereid en professioneel uitgevoerd. Het is inherent aan de islam. Kijk naar de wereldgeschiedenis en bestudeer vooral hoe het Azie verging nadat de islam daar voet vatte. Islam wil wereldmacht. Punt.

 3. den Heijer-Nootdorp

  @Michel108: Precies. We hoeven er niet meer omheen te draaien. Rigoureuze maatregelen zijn nu op hun plaats. Om te beginnen moeten de grenzen maar ’s dicht, of dat nou mag van Brussel of niet. Daarna zien we wel verder.

 4. BAYDEWEE

  In en en triest!
  Je zal maar weinig politie en defensie hebben.
  Nederland o Nederland.

 5. Gielah

  Rutte heeft net gezegd dat hij geschokt is… en veel verder zie ik hem niet gaan.
  Overigens heeft Wilders net een debat met Rutte aangevraagd.

  Hopelijk geeft dat zijn vijanden geen aanleiding om de komende 5 maanden weer over zijn tóón te gaan zeiken…. wat meteen weer de gelegenheid geeft om deze aanslag… en de brave moslims… uit de aandacht te verdringen.

  1. Jacobus

   Wat had volgens Gielah Rutte meer of anders moeten doen? Het leger erop af sturen?

   1. jofele jood

    Rutte heeft Frankrijk hulp aangeboden indien gewenst…..

    1. arie_jansz

     Natuurlijk weet je het antwoord Jacobus.
     Grenzen dicht, leger, politie en de belasting afschaffen is de oplossing voor alles.
     Liefst met Wilders en geestelijkadviseur Ben Kok aan het hoofd.

     Maar je kunt lullen wat je wilt, zonder neutrale moderator heeft het weinig zin.

     dat jofele jood en Gielah en wat meeloopvolk,,,na herhaalde waarschuwingen ineens vol gas mogen gaan vind ik wel zo’n enorme aanfluiting….

     Maar verder houd ik me vandaag koest. Het is geen dag om je gelijk te halen over de rug van 12 doden.

     1. aquarius

      “vol gas mogen gaan ” ?
      Man je raaskalt . Door deze reageerders wordt alleen verwoord wat er leeft onder normaal denkende mensen .

     2. Gielah

      O.K. Arie… nú is het genoeg geweest.

      Ik ga u een paar makkelijke, maar duidelijke opdrachten geven.

      Wat ik of iemand anders hier in zijn of haar reacties zet… dat gaat ú geen éne donder aan.
      Wie denkt u potdorie wel dat u bent?

      Dus: a. U barst niet voortdurend in hysterisch gejank uit, als een ander iets schrijft dat niet in uw straatje past… want u bent niet als rechter over anderen aangesteld.
      b. U rent niet steeds met een rood aangelopen kop naar de meester: ‘Bwoeháá…, bwoeháá… ze hebben het wéér gedaan.. ze schrijven weer dingen op, die ik nét verboden had!
      c. U wáárschuwt NIEMAND…. dat rare gezeik moet afgelopen zijn.
      U gáát namelijk niet over anderen… en ook niet over de méning van anderen.
      U bent doodgewoon een van de véle reageerders hier… niet meer en niet minder.
      Ken uw plaats(je)!
      d. Houd op met anderen dingen toe te schrijven… meestal hele negatieve dingen… want daar zit uw kop vól mee… waar u NIETS van weet en die u zomaar even bij elkaar harkt.. omdat dit het aanvallen zo lekker laat gaan.
      e. Probeer niet de moderator op te stoken… want indien dat een volwassen persoon met karakter is, weigert hij categorisch om aan het handje te lopen van een grootmuil als u, die nog te stom is om zijn Nederlands behoorlijk te kunnen schrijven… en die van boosaardigheid stijf staat… zoals iedereen … daar heb je geen universiteit voor nodig…heel gemakkelijk kan constateren, uw brallerige berichtjes langs ziend komen.
      f. Of mensen wel of niet vol gas gaan (?).. is niet aan u om te beoordelen en/of te becommentariëren… u hebt niets… helemaal niets… over wíe dan ook te zeggen… alleen maar over uzelf en uw eigen schrijfsels.

      Kortom: ik ben u spuug- en spuugzat.
      Wié u verder ook lastigvalt met uw bully-achtige getreiter… mij niet meer.

      Ik sta namelijk héél erg ver bóven u… en dat geldt voor bijna iederéén hier op het forum, dat zij qua intelligentie, karakter en manieren héél erg ver boven u staan…. en daar hebben ze niet eens zovéél voor nodig.

      Wilt u persé dreigen, dreinen, jennen en stoken… dan dus niét hier.
      Die rare show van u heeft nu namelijk lang genoeg geduurd… en begint goed te irriteren.
      Basta!

     3. Jacobus

      Nee, het is een tragische dag, Arie, maar dat is het geval voor de kraaiende PVV-meute die hier denkt politieke munt uit te kunnen slaan. Het zal een stevige boost geven van de toch al virulente moslimhaat in dit land.
      Dat maakt deze dag extra tragisch.

 6. V.K.

  -Ik ken de samenstelling van deze wijk waar deze aanslag is gepleegd niet, maar ik kan me voorstellen dat deze terroristen zijn opgegaan in de symphatiserende massa van deze wijk.De wijk afsluiten en huis aan huis doorzoekingen doen, dat heeft dan ook weer politieke consequenties.

 7. tonzwart

  @ BAYDEWEE

  En je zal maar weerloos zijn, omdat Nederlandse burgers geen wapens mogen bezitten.

 8. Lieftinck

  Vanavond toe ik naar huis reed luisterde ik naar Hilversum 1.

  De correspondent is Frankrijk beschreef een vreedzame stille betoging. Wel was er een rechts extreme man (want die herken je blijkbaar zo) die riep dat dit er nu van komt als je de koran leest en zoveel van die mensen binnenkomen. Maar, zo zei de correspondent, meteen werd de man de mond gesnoerd door omstanders. Eentje (omstander) zei ‘Kijk hiervoor zijn wij zo bang, dat anderen dit misbruiken voor de politiek’, aldus de correspondent.

  Vervolgens zei de correnspondent dat er veel mensen waren van de vakbond en andere linkse organisaties. Daarmee benadrukkend dat de meeste dus oke waren.

  Vervolgens kwam hij terug op de man. De extreem rechtse man kwam praten met de correspondent omdat deze uit Nederland kwam. Hij had veel waardering voor Wilders.

  En zie, Wilders en extreem rechts, 2 handen op één buik.

  Vervolgens ging het weer over de extremisten c.q. terroristen.

  Goed, als je dus denkt dat het lezen van de Koran tot terrorisme leidt, en dat meer van die mensen een grotere kans geeft op aanslagen, dan ben je dus extreem rechts.

  Ik vraag mij dan toch af, is dit niet een normaal causaal verband? En waarom is het benoemen van feiten extreem rechts?

 9. Lieftinck

  Overigens, om back to topic te gaan, interviewde hilversum 1 ook een redactielid van Nederlandse huize, die morgen naar de redactie zou gaan waar het drama zich heeft voltrokken.

  De goede man zei dat de daders inside informatie gehad moeten hebben, want op die dag en op dat tijdstip is er altijd een redactievergadering. Hij vroeg zich af hoe de daders dat konden weten!

 10. Gielah

  Ja… die uitzending heb ik ook gehoord… en die verontrustte mij.
  Wie na de vele aanslagen.. en ook deze… niet onmiddellijk beseft dat dit de nare oogst is van de koran… die heeft er nul komma niets van begrepen.
  Wie het aanwijzen van de ware oorzaak… de bloeddorstige koran en die andere boeken… als iets gevaarlijks en van extreem-rechtse herkomst ziet… die spóórt niet!

  Ik kan me niet voorstellen dat de gemiddelde Fransman zo dom is!
  Desondanks wilde die uitzending ons dat wijsmaken…. en ook nog dat dit góed zou zijn… om de koran niét als reden en inspiratiebron te zien.

  Dat er ook nog even bij verteld werd dat die ene man, die het wel doorhad, een bewonderaar van meneer Wilders was … zou als een compliment voor die meneer zelf en voor meneer Wilders moeten gezien worden.
  De verslaggever zag het als een smet op zowel die man als op meneer Wilders!

  Daarmee is het diepe fout-zitten en fout-kiezen van onze media griezelig scherp getekend.

 11. Willie.F

  Poetin help ons a.u.b. we worden door onze eigen politici in dit land kapot gemaakt.

 12. Lieftinck

  Briljante reactie. Dit geeft aan hoe penibel onze situatie is. Ik kom nog uit het tijdperk dat Rusland de grote satan was. Wat verlang ik terug naar die tijd. Wat zou ik graag de Russen als de grootste vijand hebben.

 13. Joop Klepzijkert

  En dan te bedenken dat een statenlid van de PVV opgestapt is (waarschijnlijk een premie gekregen van de vvd) omdat de PVV te links zou zijn. Ik snap dus niet waarom Geert Wilders in het ultra rechtse rijtje komt te staan van de nederlandse propaganda omroep (npo)

  1. toetssteen

   @Joop
   Dat komt omdat de goedmens alles dat onwelkom is in hun belevingswereld dat vakje inschuift. Of het nou om Mao of Stalin gaat, ze framen hen naar extreem rechts. Pol Pot, idem. Hup gewoon in hetzelfde vak waar ze ook Farage, Ron Paul en Wilders in hebben gestopt. Allemaal extreem rechts. Hitler die allerlei socialistische voorzieningen in het leven heeft geroepen, zat daar ook al en dan kan de goedmens weer gerust ademen: zij zijn het niet.

   Dat die redenatie een wokkel schaamte zou bezorgen, dat maakt niet uit, in hun belevingswereld klopt het.

 14. jansje2

  Ik zal het wel niet goed hebben, maar ik begrijp niet, dat hier niet onmiddellijk een gewapende eenheid naar toe is gestuurd om deze duivels te vernietigen….

  1. toetssteen

   @Jansje
   Het leger is direct ingezet, maar het was zeer goed voorbereid.
   Vluchtauto’s vinden is niet zo moeilijk als alle burgers ongewapend zijn. Geen tot nauwelijks kans om een kogel te mogen koppen.

 15. Luctor et emergo

  Dit lijkt mij een goede reden om grenscontroles te houden!

  1. toetssteen

   @Luctor et emergo

   Ze weten niet eens waar ze naar zoeken. Geen signalement, niets.
   Oké, vrouwen bejaarden en kinderen kun je doorlaten, want die waren het niet, maar dan nog is het ondoenlijk.

 16. Gielah

  Wélke grenzen wilde u controleren?
  We moeten als de donder de grenzen terug… én goed bewaakt en bewapend!

  1. Adrianus 43

   Gilah top zoals jij Ari z’n vet gegeven hebt.
   Hij is nu eindelijk gelukkig even stil.

  2. Jacobus

   Aldus de stem van het primitieve populisme: we moeten terug naar de 19e eeuw.

   1. toetssteen

    @Jacobus
    Dus we moeten deze barbaarsheid accepteren? Immers, het is primitief populisme als u er iets op aan te merken hebt.

    Kan het heel misschien zo zijn dat normale mensen van links naar rechts protesteren tegen deze barbaarsheid?

   2. Adrianus 43

    Jacobus,voor een populist wil ik niet uitgemaakt worden door een primitieveling.als je wilt schelden ga naar een andere site a.u.b.

 17. Gielah

  Het oproer van het minderwaardige mag niet te lang doorschetteren, Adrianus.

  Maar nu iets dat écht belangrijk is.
  Dit is een oproep om niet islamitische Amerikanen en Europeanen te doden.. dit zijn de plannen!

  http://www.mobypicture.com/user/frenkie4allll/view/17722916

  1. Theo345

   Gielah, hebben we niet een overheidsdienst die de herkomst van dit bericht kan opsporen?

   1. Gielah

    Geen idee… ik ga niet met overheidsdiensten om.
    Maar dat lijkt me inderdaad een uiterst nuttig onderzoek.

  1. jofele jood

   Duidelijk, drie in Frankrijk geboren moslimlarven dus, je verwacht het niet….

   1. Nog1

    Volgens overlevenden spraken ze amper Frans. Zelf beweerden ze uit Jemen te komen,en bij Al Qaida te horen.

    Dat lijkt gezien de mate van planning ook logischer, ISIS bestaat vnl uit amateurs.

 18. bandini

  Zoals te verwachten: rifapen!

  1. Jacobus

   Moslims worden hier generaliserend aangeduid als larven en apen.
   Het dehumaniseren van mensen tot dieren is een beproefd recept. Zo werden Joden door de nazi’s consequent als ratten aangeduid.
   Dieren mag je namelijk ruimen.

   1. toetssteen

    @Jacobus
    U draait de zaak om! U bent een stel Algerijnen die vrijwel zeker (politie) hebben gevochten in Irak, helden te maken. Man hoe ontzettend diep kan men zakken!
    Hoe wilt u zulke moordenaars dan noemen? Helden?

    1. Gielah

     Joden gingen niet moordend door het leven, Simpelmans… zij leefden als keurige burgers!
     Desondanks werden zij Schweinhunden genoemd en uitgeroeid.
     Deze kerels zijn geen reine zieltjes… het zijn béésten, lager gezonken dan alle beesten bij elkaar….en in hun geval is “larven” eigenlijk nog veel te mooi.
     Voorts worden moslims in Europa niet ausradiert, maar eerder aan alle kanten ontzien en gepamperd … hetgeen een aantal van hen terugbetaalt met dit soort vreselijke daden.

     Kappen dus met het vergelijken van Joodse mensen met dit soort tuig.
     Dat is onjuist en oneerlijk en gemeen-suggestief.

     1. Jacobus

      Het overgrote deel van de moslims gaan ook niet moordend door het leven. Waar haalt u het lef vandaan om zo’n absurde opmerking te maken.

    2. Nog1

     Volgens getuigen/overlevenden spraken ze amper Frans (dit itt Algerijnen) en zeiden ze uit Jemen te komen en bij Al Qaida te horen.

     Gezien de profesionaliteit van deze aanslag is dat ook een stuk aannemelijker.

     1. aquarius

      nou dat is dus al achterhaald ! Geboren en getogen in Parijs .
      Helaas achterlijk gebleven dankzij hun godsdienst

     2. toetssteen

      @Nog1Pech ze spaken vloeiend Frans, wat ook heel normaal is voor een Algerijnse fransman.

    3. Jacobus

     Nee, welke idioot zou zulke extremistische moordenaars helden willen noemen?

 19. Dinkydau

  Het valt nu nog wel mee, maar het is duidelijk welke trend er gaande is. De islam kan in heel Europa voor een verschrikkelijk tijdperk gaan zorgen. Dit is maar het begin. Ik ben een groot voorstander van vrijheid, ook de vrijheid om vreemde dingen te geloven, maar de islam is zo gevaarlijk dat daar echt een uitzondering voor moet worden gemaakt. Er is geen andere manier om Europa veilig en vrij te houden.

 20. Gielah

  Overigens schijnen Palestijnen in Libanon nu feest te vieren.
  Welke lelijke woorden mogen wij niet tegen hén gebruiken… en hoeveel respect verdienen zij?

  http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/313951#.VK2hIGd0yvE

  1. jofele jood

   Had je anders verwacht dan van dit ongedierte?

  2. Jacobus

   Kun je respect hebben voor mensen die je beschouwt als rifapen en larven?

   Lijkt me lastig.

   1. Nog1

    Je haalt nu J-Joods opmerkingen en Gielah’s reacties door elkaar. J-Jood is van de doodswensen en het ongedierte, Gielah van de religieuze argumenten.

  3. Nog1

   Dat feestje kan nooit lang geduurd hebben ivm het weer in Libanon. Er ligt nl een pak sneeuw dat het onmogelijk maakt om het genoemde vluchtelingenkamp in/uit te komen.

   Wat meteen de vraag oproept hoe men dit nieuws heeft kunnen vergaren.

   1. toetssteen

    @Nog1
    Goh, hoe is het mogelijk als ik aan de andere kant van de aardkloot zit in toch kan corresponderen met Nederland, mal L.A, Met Adelaide?
    Hoe komt dat nou, hoe komt dat nou?

 21. Nog1

  @ Aquarius

  Je bedoeld de drie mannen die zijn opgepakt in Reims? (Saïd Kouachi, Chérif Kouachi en Hamyd Mourad)

 22. observer

  jammer dat de plusje en minnetjes optie er niet meer is, had een mooi statestiek beeld gegeven

 23. Beukman

  Gielah meent:
  “Ik sta namelijk héél erg ver bóven u…”

  Jij staat zó ver boven iederéén eigenlijk, Gielah, jij weet alles zó goed, jij twijfelt zó weinig over jezelf, dat ik me wel eens afvraag waarom je je kostbare tijd verspilt op allerlei discussiefora. Je weet het immers al.

  1. toetssteen

   @Beukman

   Knock it off man.
   Ga in discussie met mensen die een discussie kunnen trekken. ik zie nu allerlei mensen losgaan op zoals gebruikelijk mensen waarvan ze weten dat ze die met wat straattaal aankunnen.
   En dan denk jij dat er ook maar iets is gewonnen in een discussie? Maar welke discussie dan?

   Nogmaals, ik vind dit antwoord in antwoord in antwoord een vreselijk dom ding. Het werkt nergens, noch heeft het ooit ergens gewerkt.
   Eruit ASAP.

   1. Beukman

    Daar zit wel wat in, Toets, het zijn wijze woorden. Ik zal proberen me in te houden, maar doe geen beloftes.
    Antwoord in antwoord in antwoord: geheel eens. Afschaffen, en template gebruiken met louter de mogelijkheid om te onderkloten, zoals vroeger. Óf een jaren 90 Spartaanse Outlook Express-achtige vormgeving gebruiken, waarin je het overzicht niet kwijtraakt ondanks het tussenkloten. Oereoboeroe nog aan toe.

 24. toetssteen

  @Beukman
  Ik werk me liever door een discussie heen. Het wieltje is willig als het nergens over gaat. Nu moet ik zoeken naar.

  Ik ben normaliter te vinden voor wat nieuws, maar dit is een niet echt lekker werkend systeem.

  Enfin, het gaat me alzo om de discussie zonder al die kikkers die ‘like it’ spelen.

  Sec. Deze religekken van vrijwel zeker Algerijnse afkomst (vraag me af waarom sommigen zich verbazen dat ze vlekkeloos Frans spraken) plegen een aanslag.

  Maar nu de vraag: wat gebeurt er (zie veel steden in Irak en Syrië) als deze gekken op dezelfde wijze het Westen overrompelen?
  Nee, niet wegkijken en lachen Beukman, Religekte is nooit ergens om te lachen geweest.

  Waarom verdedigt het Westen niet het secularisme? Waarom de oren opnieuw laten hangen naar het gedram van religie?
  Eruit met a1, we hebben vrijheid van meningsuiting.

 25. Gielah

  Toch is er iets dat mij bevreemdt… kijk: die aanslagplegers zijn zeer gedegen te werk gegaan, meldt ieder persbureau… en desondanks hebben zij hun identiteitspapieren achtergelaten op de achterbank van die vluchtauto?

  Ze zijn niet erg vlug vooruitgekomen in het drukke Parijse verkeer, werd ons verteld.
  Ze hadden dus alle tijd om die papieren weg te bergen… zoals ook een van hen nog even een schoen, op de weg naar de auto, opraapte en meenam.

  Nogmaals… ik begrijp dit niet zo goed.
  Het klopt niet.

 26. Freek

  Parijs was geen aanslag, het was een executie.

  De dingen die Aboutaleb nu zegt bewonderenswaardig, echter als Wilders dit zegt dan is het verwerpelijk.

 27. Freek

  Een interessante tweet die zojuist voorbij kwam:

  Radicals? Extremists? Not Islam?
  Death penalty for insulting Mo is Sharia 101.
  Ask Iran, Saudi, UAE, Pakistan

  Het was geen aanslag, het was een executie.

 28. Harrybr

  Grenzen dicht ? Hoe ? ?
  a) waar wil je de mensen en materieel vandaan halen om dat grondig af te kunnen sluiten ? Niet alleen de snelwegen, maar ook de binnenpaadjes en zelfs de weilanden ? Soort DDR-VOPO Grenzschutz ?
  b) Dan de files aan de grens, want iedere auto moet wel op z’n kop gezet worden. Als je als jihadi de grens over wil, dan natuurlijk nooit netjes op de duo-passagiersstoel. Soort Helmstedt-DDR-grensovergang ?
  c) Net als de crimineeltjes zullen deze nogal wat bescherming krijgen uit die 5 (++) % jihadi-ondersteunende moslims, in F, maar ook indien de grens al over, in heel veel andere landen. En als ze het echt goed gedaan hebben, zitten ze al in een Pipercub-je ( Frankrijk heeft veel sportvliegtuig-piloten ) onderweg naar Libië.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.