Nederlandse Facebook-groep juicht Franse terreuraanslag toe

Geen categoriejan 07 2015, 15:00
De cartoonisten van Charlie Hebdo hadden de profeet maar niet moeten "bespotten".
Je kon er op wachten. Na de vreselijke islamitische terreuraanslag op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo zijn er radicale moslims die de executies op minstens 12 journalisten, cartoonisten, redacteuren en politie-agenten goedpraten en zelfs toejuichen. De Nederlandse Facebook-groep 'De zuivere aanbidding' bijvoorbeeld. Zie screenshot van de pagina hierboven.
De belachelijke tekst bij een video van de executie van een op de grond liggende politie-agent luidt als volgt:

De krant Charlie Hebdo bespot al een lange tijd de Islam doormiddel van verschillende spotprenten van de profeet en de Islam.

Na enkel waarschuwingen zijn ze door gegaan met het bespotten van onze Profeet.

Nu hebben een aantal moslims het hoofdkantoor van deze krant bestormt, dit keer niet met woorden van dreigementen maar met automatische wapens.

Onder de post staan verschillende comments. Sommigen vinden de aanslagen prima, anderen keuren het af. Inmiddels is de post verwijderd, maar de beheerder van de Facebook-pagina heeft het bericht met de video ruim een uur online laten staan. Hij zette na een paar kritische reacties van andere leden van de groep doodleuk nog meer achterlijke teksten onder de video, zoals:

Zijn geen onschuldige mensen, het zijn zij die de Islam dag en nacht bespotten, nadenken hoe ze onZe geliefde profeet kunnen bespotten en kleineren!

Kortom, wie niet wil worden afgemaakt, moet de islamitische profeet maar niet "bespotten en kleineren". Dit leest 100 procent als een steunbetuiging aan de terreuraanslag op Charlie Hebdo. Zeg, AIVD, wordt deze Facebook-groep al 24 uur per dag, zeven dagen per week gemonitord? Zeg, politie, is de beheerder van de pagina al opgepakt voor haatzaaierij? Zeg, politiek Den Haag, begint het nu eindelijk tot jullie door te dringen dat de radicale islam een totale guerillaoorlog is begonnen tegen het vrije Westen, óók tegen Nederland?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten