Al Qaeda: aanslag Charlie Hebdo was om profeet te wreken

Hoeveel meer bewijs willen de wegkijkers dat het om een islamitische aanslag ging?

Waren de twee inmiddels morsdode Kouachi-broers islamitisch en pleegden zij drie dagen geleden een islamitische terreuraanslag in Parijs? Het antwoord was voor de oplettende lezer en kijker allang duidelijk: de twee moslimterroristen schreeuwden op de straten ‘allah akbar’ en op de redactie van Charlie Hebdo zeiden ze dat ze hun profeet Mohammed kwamen wreken. Als iets eruitziet als een eend, zwemt als een eend, en kwaakt als een eend…

Toch zijn er nog steeds mensen, meestal progressieven, die ontkennen dat de aanslag ook maar iets met de islam te maken heeft. Ze zeggen dat de daders gewoon gek waren. Dat ze geen werk hadden. Dat ze een complot waren van de zionisten. Dat ze de schuld waren van het Westen (of Marine Le Pen). Of dat ze gewoon heel erg boos waren op de Fransen omdat de croissantjes van die ochtend niet smaakten.

Er wordt vanalles verzonnen om maar niet de realiteit onder ogen te hoeven zien: de aanslagplegers waren moslims die zich op hun geloof beriepen tijdens hun massamoord. Ik heb slecht nieuws voor de wegkijkers: de leider van de islamitische terreurbeweging Al Qaeda in Jemen heeft gisteren de verantwoordelijkheid voor de verschrikkelijke aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo opgeëist.

En nu komt het. Al Qaeda heeft de aanslag gepleegd “als wraak voor de schending van de eer van de profeet Mohammed”. De cartoonisten van Charlie Hebdo moesten dood omdat ze 1. de profeet überhaupt durfden te tekenen en 2. hem ook nog eens belachelijk maakten. Al Qaeda in Jemen belooft meer aanslagen in Frankrijk als het land niet stopt met “het bestrijden van de islam, haar symbolen en de moslims”.

Wat willen de wegkijkers nog meer horen? Ik wil het graag weten. Veel duidelijker dan dit wordt het niet. De Kouachi-broers waren moslimterroristen. Dat ontkennen is een grove belediging naar alle slachtoffers en nabestaanden van de terreuraanslag in Parijs.

Update:

Anders legt Hans Teeuwen het wel even uit (via Jalta).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. Michel108

  Vergeet ook die paar halve garen niet die voor de kerst met hun auto op winkelende mensen inreden terwijl ze dezelfde hakkenbar (ik krijg zelfs typende de aanroep mn strot niet uit) kreten uitstoten. Ook dat waren religieuze aanslagen waarvan we er meer gaan krijgen!

 2. Maaike

  Frank, waar maak je je druk over? Om een verdwaalde Groenlinkser of een paar turkse columnisten. De meeste mensen weten dat deze misdaden gepleegd zijn in naam van de Islam. Wat de oorzaken zijn van dit extremisme daar is een hele discussie over te voeren.

  1. JanvanEechoud

   Maaike! Wat zeg je nou?
   Je bent een racist!
   Vieze PVVer! 🙂

 3. Robert Lemm

  Beseffen al die Charlie-fans dat het Westen dagelijks bombardementen uitvoert in Syrië en Irak waarbij duizenden mensen sterven? En dat, wie kaatst de bal kan verwachten?

  1. Jacobus

   Dit is helaas een ongemakkelijke waarheid die permanent wordt verdrongen: we kunnen de aanslagen van moslimextremisten onmogelijk los zien van de manier waarop het Westen de afgelopen eeuw kn het Midden Oosten huishield maar ook op dit moment dagelijks de regio bombardeert, uitbuit en bezet.
   We door reken deze spiraal van geweld ook niet als we deze Sam hang ontkennen.

   1. Michel108

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/01/pro-israel-demonstratie-gaat-niet-door-om-veiligheid/

    Kijk Jacobus,
    daar gaat alweer een verworvenheid van je geliefde rechtsstaat naar de knoppen vanwege de religie die je niet zegt te mogen maar wier critici jij telkens probeert ofwel de mond te snoeren ofwel belachelijk te maken.

    Of je bent een troll in dienst van de overheid (dat denkt Gielah) of je bent iemand met teveel tijd die simpelweg zijn christelijke opvoeding niet heeft weten te verteren en net als zovelen met die makke dan maar liever het christendom afvalt en de islam verdedigd.. Rara, maar voer voor psychologen. Vandaar wrs ook je gesmijt met termen uit dat vakgebied.
    Een zielige man vind ik je. Sterkte met jezelf!

   2. JanvanEechoud

    “we kunnen de aanslagen van moslimextremisten onmogelijk los zien van de manier waarop het Westen de afgelopen eeuw kn het Midden Oosten huishield maar ook op dit moment dagelijks de regio bombardeert, uitbuit en bezet.”
    R- Tuurlijk, Jacobus.
    Voordien was de islam zeer vredelievend.
    Als je toen homo was, werd je kalief. …..
    En alle islamitische landen hadden via de tamtam gehoord dat de islam zo vredelievend was en hebben getamtamd of ze aub veroverd mochten worden.

   3. Staphylocoque

    Al 1400 jaar wordt er in naam van islam geweld gepleegd en nu ligt het opeens aan het westen?!
    Nonsens.

  2. Kuifje

   De meeste mensen in Irak en Syrië worden gedood door mede-moslims.

   Veel zelfmoordaanslagen door moslims op markten en zelfs ziekenhuizen waarbij mede moslims worden gedood.

   Soennieten vs Sjiieten ,etc die elkaar afmaken. Dat doen ze al eeuwenlang.

   Om nog maar te zwijgen over de bloedbaden in Pakistan die door moslims worden uitgevoerd.

   Zelfs moslim-schoolkinderen worden door mede moslims afgemaakt zoals we in Pakistan hebben gezien.

   Dus die vlieger gaat niet op.

   Ook maken Soennieten elkaar onderling af als ze weer eens ruzie over iets hebben. Zelfs de Jihadisten onderling vechten elkaar de tent uit. (b.v ISIS vs Al Nusra)

   En waarom komen al die moslims dan naar Europa om hier hun hand op te houden. Boot ladingen vol met moslims komen liever naar Europa en gaan liever niet naar andere moslim landen.

   Als moslims het niet bevalt in het westen en als ze de pest aan het westen hebben moeten ze maar weg gaan naar een moslimland en nooit meer terugkomen.

   1. Michel108

    https://ejbron.wordpress.com/2014/12/14/noord-afrika-ontdoet-zich-van-zijn-criminelen-en-geesteszieken-d-m-v-vluchtelingengolf-naar-europa/

    Stel dat hier maar de helft van klopt,
    dan blijkt opnieuw hoe suf onze overheden bezig zijn.

    policor is het verbod op onderscheid maken,
    feitelijk het einde van vrijdenken…

 4. Kuifje

  Veel media en politici blijven in de ontkennings- fase steken en leggen bij alles de verantwoordelijkheid voor deze aanslagen; behalve bij de werkelijk oorzaak en inspiratiebron van de aanslagen,de islam.

  Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat veel (vooral linkse) media en politici maar blijven ontkennen dat de aanslagen iets met de islam te maken hebben terwijl de feiten voor zich spreken.

  Stephen Harper van Canada is een verademing wat dit betreft. Hij houd de mensen niet voor de gek ,spreek duidelijk taal en toont leiderschap.

  https://www.youtube.com/watch?v=SOwM9UT5_5E

 5. Moose

  Robert en Jacobus hebben het volledig begrepen. Maar wat wil je als je je kop tien meter diep in het zand hebt.

  1. Cresto

   En daar hebben we weer een figuur die de terreurdaden van deze moslimextremisten komt goedpraten. Kennelijk niet in de gaten dat het de nu gedode barbaren niets interesseerde of er doden vallen in het Midden-Oosten. Dit waren geboren en getogen Franse moslims die geradicaliseerd werden door haatpredikers vanuit de terreurgroep Al Quaida.

 6. Wachteres

  De grootste wegkijkers zijn onze pollitici.

  Gerrit Komrij had dit al door in de tijd van Melkert en Cohen.

  Moge de dichter rusten in vrede.

  De zittende politicus

  Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
  Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
  Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
  Nadat de gek de nar had omgebracht,
  Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
  En maakte hij onbespied een pirouette.
  Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
  Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
  En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
  Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
  Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
  Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
  Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
  En ziet nog steeds het echte monster niet.

  Gerrit Komrij

  1. Michel108

   BRAVO voor Komrij.
   Die woonde niet voor niks in Portugal!

  2. Wachteres

   Sorry, politici, natuurlijk

 7. Anna

  Rob de Wijk “Richt je op de misdaad niet op de groep of religie”.
  De Wijk heeft zich al totaal onderworpen aan de eisen, geboden en verboden van het OIC die de “religie” koran aanhangen. Als je dus de islamitische misdaad onder de knie krijgt zal de onderwerpende islam zich niet verder uitbreiden en ons niet meer willen vernietigen. Als heel het Westen de mond is gesnoerd vinden ze wel weer wat anders uit de koran om de Jood en ongelovigen een kopje kleiner te maken. Politici zijn veel te laf om zich tot de kern te richten, ze laten haar bevolking liever door de vijanden vernietigen. Politici maken alle critici die zich weren tegen de oprukkend islamisering kapot. Ze hebben Janmaat, Fortuyn. Verdonk, Pegida en Wilders de grond ingetrapt. Hetzelfde zien we gebeuren in veel Europese landen. Socialist president Hollande gaat zelfs zo ver om Marine le Pen en haar kiezers te weren bij de stille toch in Parijs. Hij riep op tot “eenheid” in zijn land. De socialistische dictatuur!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.