Actieve GroenLinkser: Zit Le Pen achter aanslag?! (+update)

Hoe knettergek kun je zijn?

Misschien is het maar goed dat Carin Hereijgers uiteindelijk niet de lijsttrekker is geworden van GroenLinks in Nijmegen. Het kandidaat-raadslid van de partij van Bram van Ojik twitterde vanmiddag na de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs een belachelijke complottheorie, namelijk dat de populaire Franse politicus (en presidentskandidaat in spe) Marine Le Pen de moslimterroristen van vandaag heeft gevráágd naar Frankrijk te komen.

groenlinks

Nee, het account is niet gehackt. Ze is bloed- en bloedserieus. Even later stuurde ze deze oliedomme tweet de wereld in:

groenlinks2

Ik kan hier ontzettend boos om worden, net zoals ik ontzettend boos ben op de Nederlandse Facebook-groep die de Franse terreuraanslag toejuicht, terwijl ik al uitgeput ben van emoties na wat er vandaag is gebeurd in Parijs.  Wat legt zo’n terreuraanslag toch een schokkende achterlijkheid bloot in Nederland. In hemelsnaam, houd op met die belachelijke complottheorieën.

Wat mij nog het meest stoort, is dat ik nog geen enkele reactie heb gezien van GroenLinks, terwijl het hier gaat om tweets van een actieve GroenLinkser die het liefst lijsttrekker was geworden van GroenLinks Nijmegen. Daar mag best wel hard tegen worden opgetreden. Dat gaan we dus mooi niet met de mantel der liefde bedekken.

Deze vrouw moet vandaag nog haar partijlidmaatschap kwijtraken, als GroenLinks van ons – en met ons bedoel ik niet alleen De Dagelijkse Standaard, maar heel Nederland – verwacht dat wij die partij tenminste nog een beetje serieus nemen. Als GroenLinks hier niet tegen optreedt, kan die partij zonder pardon bij het grofvuil worden gezet.

Update:

De fractievoorzitter van GroenLinks Nijmegen vindt het een “onverstandige en bespottelijke tweet”, zegt hij in reactie op een vraag van iemand. Dat is allemaal leuk en aardig, maar het is niet voldoende. GroenLinks moet deze vrouw meteen uit de partij knikkeren.

Op pagina twee nog een tweede update!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

28 reacties

 1. Ego non solus

  Hoe achterlijk ook, dit heet vrijheid van meningsuiting.

  Dus wat mij betreft hoeft GL geen actie te ondernemen hoewel ik dat wél zou hebben gedaan. Tegelijkertijd laat dit zien dat achterlijkheid bij witte Nederlanders van bepaalde politieke huize nog steeds voorkomt.

 2. arie_jansz

  weer zo’n knettergekke k*t!

  Ook lekker politiek bedrijven over de rug van….

  Maar leg geen verwachtingen in de schoenen van Groen links, net zo min als de schuld maar vaak genoeg in de schoenen van Wilders wordt geschoven….

  Hoe dan ook, alweer een gekke muts met complottheorieën, daar hebben we er helaas al teveel van

  1. JanvanEechoud

   Tja, Arie, je vindt het natuurlijk wel wat jammer dat het geen PVVer is, hè?

 3. Moose

  Geeft precies aan wat je kunt verwachten van die linkse, theedrinkende partijen.. Idioten zijn het.

 4. Limburgse Kuifje

  Mensen die dit soort berichten de wereld inschoppen zijn de grootste OPHITSERS aller tijden, vele malen erger dan de minder minder uitspraak van Wilders, die met gelach werd gedaan.

  Onmiddellijk dit mens oppakken en ook vervolgen. Ze probeert op deze wijze namelijk mensen tegen elkaar flink op te zetten met de vreselijkste gevolgen.

  Ontslaan – oppakken en vervolgen, daarna straffen en naar een Siberische strafkolonie voor altijd verbannen.

 5. Willie.F

  Een week geleden, voor het Tweede Kamergebouw: ‘Jullie solliciteren naar aanslagen. Dat waren natuurlijk Wilders aanhangers.

 6. beppie

  Ach als je de zalvende halfslachtige reactie van fractievoorzitter Bram van Ojik hebt gezien verbaasd het niks. En dat van de partij die de kunduzmissie steunde.

 7. Ton

  Oh, ik dacht even dat het een tweet van Tim was…

  1. Willie.F

   Vreemd ,daar dacht ik ook aan.

 8. Mike V.

  Bij zo’n wereldvreemde politicus is de wens de vader van de gedachte. Zo ook de uitspraken dat de toch duidelijk islamitische aanslag niets met de islam van doen heeft. Ik noem dat wensdenken, wegkijken of kop-in-het-zand- politiek. Met zulke “volksvertegenwoordigers” heb je geen islam meer nodig

  1. Gielah

   Daarom helpt het ook niet… of nauwelijks… als PvdA en VVD zouden verdwijnen.
   Wat er overblijft is minstens zo gevaarlijk…. en minstens zo van de pot gerukt.

 9. Willie.F

  Poetin a.u.b help ons, we worden kapot gemaakt door onze eigen politici.

 10. Philippine

  Suzanne Bosmans, 1Vandaag, in een vraaggesprek met Rudi Wester: ‘Rudi, omschrijf jij eens wat voor een tijdschrift dit is, ik bedoel eigenlijk, is daar publiek voor?’
  Ik heb het antwoord niet afgewacht.

  1. toetssteen

   @Philippine

   De Charlie Ebdo is nog ouderwets links, lees jaren zestig links waar schoppen tegen alles de standaard was. Terecht. Vrijheid van meningsuiting moet regel nummer 1 zijn.

   1. Philippens

    Inderdaad, het Front National kreeg niet voor niets de oren gewassen met venijnige spotprenten.

 11. Pietje Precies

  ik zeg, retweeten die handel, dat bericht kan niet ver genoeg verspreid worden. wat een mongool

 12. V.K.

  -Deze mevrouw zit nog in het 50 tinten islamseks according to Femke Halsema.

 13. Adrianus 43

  Heb net op Joop zitten lezen,daar worden nog veel ergere complotten opgedist.
  FN enWilders zijn hier de schuld van.
  Hoe achterlijk kun je zijn.

  1. toetssteen

   @Adrianus
   Ik zat daar ook te lezen. Eén dwaas heeft het als gebracht tot Putin. Ja, want die heeft miljoenen geschonken aan Marine Le Pen (niet waar, ze kon indien nodig een lening afsluiten).
   Kijk, zo werkt Putin kirde de dwaas. Nog even en de Joden worden van stal gehaald.

 14. Gielah

  Noem het niet achterlijk…. noem het slecht en gemeen.

 15. Dinkydau

  Groenlinks kon sowieso al bij het grof vuil, maar goed, met zo’n bericht is het in ieder geval duidelijk aan welke kant deze partij staat: de kant van de geweldadige islam. Je moet wel gek zijn om zo’n partij te stemmen. Zelfde geldt voor PvdA en d66. Ze doen er alles maar dan ook alles aan om Nederland de islamiseren.

 16. Nog1

  Twitter maakt meer kapot dan je lief is. In dit geval dus een politieke loopbaan.

  Inmiddels heeft ze een verklaring gegeven die misschien nog wel dommer is dan de oorspronkelijke tweet; ‘Voor de goede lezer: er stond een vraagteken achter mijn tweet.’

  Juist…Dat maakt een hoop uit (vindt Carin zelf tenminste). Dat wil ik ook even proberen;

  Is Carin misschien door marsmannetjes naar Aarde gestuurd om het gemiddelde IQ op Mars te verhogen?`(Marsmannetjes zijn immers groen, maar zijn ze ook links?)

  Let op mijn vràagteken, daardoor zou mijn vraag opeens wél zinnig zijn.

  Mmm, werkt niet echt.

  Hoewel Carin’s aanwezigheid op Mars wel degelijk het gemiddelde IQ daar zou laten dalen. Maar dat is geen vraag, slechts een feitelijke constatering.

 17. Ruud562

  Kan je nagaan wat voor totaal gestoorden er zich in onze politiek begeven. Heeft ze het bericht al gerectificeerd? Want de daders zijn dus van die fijne moslims!!

 18. Taljaard

  Deze dame is dermate geconditioneerd door linkse koprot dat ze het eenvoudigweg niet kan geloven dat haar favoriete ”care bears” en ”my little ponies” opeens verscheurende velicoraptors bleken te zijn.
  Want het ware kwaad kan natuurlijk alleen maar rechts zijn.

 19. Tosjacq

  De rechtse partijen zoals de PVV en Le Pen is niet zoals Groen links om de zaken op een ACHTERBAKSE manier te benaderen G.W. en andere rechtse partijen hebben jaren geleden al hiervoor gewaarschuwd, misschien moet de grenzen nog verder open en zorgen dat die gasten hier door gr.l. opgevangen worden en een huis uitkering evt. een auto en alle hulp die nodig is want die jongens kunnen er ook niets aan doen , of misschien dat leden van gr.l. die gasten in huis nemen en al die terugkerende Jihadstrijders, die daar een opleiding hebben genoten om hier alles te ondermijnen en te terroriseren.
  Gelukkig hebben we hier een regering van VVD D’66 PvdA CU SGP.en andere meelopers die daar echt iets tegen doen, behalve zakken vullen en huichelen.

 20. Harrybr

  Ooit een verstandig woord gehoord van een GL-er ?

  Ik ken er nog zo’n paar:
  a) De Zionisten hebben de Nazi’s aangezet tot de massale jodenmoord, want dan zouden ze steun krijgen om enkele jaren en 6 miljoen dode joden daarna de eigen staat weer op te richten.
  b) Vengincetorix heeft in 43 v Chr samengespannen met Julius Ceasar om – na 1 mln dode Kelten en 1 mln in slavernij- voor de overgebleven 1 mln op termijn ( 300 j later) de het Romeins burgerrecht te krijgen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.