Actieve GroenLinkser: Zit Le Pen achter aanslag?! (+update)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Antoine Bayet / Wikimedia Commons

Hoe knettergek kun je zijn?

Misschien is het maar goed dat Carin Hereijgers uiteindelijk niet de lijsttrekker is geworden van GroenLinks in Nijmegen. Het kandidaat-raadslid van de partij van Bram van Ojik twitterde vanmiddag na de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs een belachelijke complottheorie, namelijk dat de populaire Franse politicus (en presidentskandidaat in spe) Marine Le Pen de moslimterroristen van vandaag heeft gevráágd naar Frankrijk te komen.

groenlinks

Nee, het account is niet gehackt. Ze is bloed- en bloedserieus. Even later stuurde ze deze oliedomme tweet de wereld in:

groenlinks2

Ik kan hier ontzettend boos om worden, net zoals ik ontzettend boos ben op de Nederlandse Facebook-groep die de Franse terreuraanslag toejuicht, terwijl ik al uitgeput ben van emoties na wat er vandaag is gebeurd in Parijs.  Wat legt zo’n terreuraanslag toch een schokkende achterlijkheid bloot in Nederland. In hemelsnaam, houd op met die belachelijke complottheorieën.

Wat mij nog het meest stoort, is dat ik nog geen enkele reactie heb gezien van GroenLinks, terwijl het hier gaat om tweets van een actieve GroenLinkser die het liefst lijsttrekker was geworden van GroenLinks Nijmegen. Daar mag best wel hard tegen worden opgetreden. Dat gaan we dus mooi niet met de mantel der liefde bedekken.

Deze vrouw moet vandaag nog haar partijlidmaatschap kwijtraken, als GroenLinks van ons – en met ons bedoel ik niet alleen De Dagelijkse Standaard, maar heel Nederland – verwacht dat wij die partij tenminste nog een beetje serieus nemen. Als GroenLinks hier niet tegen optreedt, kan die partij zonder pardon bij het grofvuil worden gezet.

Update:

De fractievoorzitter van GroenLinks Nijmegen vindt het een “onverstandige en bespottelijke tweet”, zegt hij in reactie op een vraag van iemand. Dat is allemaal leuk en aardig, maar het is niet voldoende. GroenLinks moet deze vrouw meteen uit de partij knikkeren.

Op pagina twee nog een tweede update!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!