Holleeder hoort 1,5 jaar cel tegen zich eisen

Holleeder hoort 1,5 jaar cel tegen zich eisen

De schurk moet weer de cel in als het aan het OM ligt.

Hoppa, goed nieuws voor Nederland: topcrimineel Willem Holleeder moet weer terug de cel in. Althans, dat wil het Openbaar Ministerie. Het OM heeft vandaag tijdens het Andes-proces geëist dat hij 1,5 jaar zijn vrijheid kwijtraakt.

Maar dat is niet alles. Holleeder zat in zijn proeftijd, maar hij heeft zich, om het zacht uit te drukken, niet aan de regels van die proeftijd gehouden. Sterker nog, hij heeft zich behoorlijk misdragen.

Holleeder zou betrokken zijn geweest bij een poging tot afpersing van een gewezen voorman van de Hells Angels. Ook zou hij misdaadjournalist Peter R. de Vries ernstig hebben bedreigd. Holleeder was volgens Peter R. de Vries woest over de verfilming van diens bestseller over de Heinekenontvoering. Hij was naar de woning van De Vries gereden om daar onder het uiten van een reeks bedreigingen te eisen dat zijn naam in de film niet zou worden genoemd.

Het OM wil dat hij naast de 1,5 jaar celstraf ook de drie jaar uitzit van zijn vorige straf. Toen kreeg hij negen jaar celstraf, maar de laatste drie jaar mocht hij in vrijheid 'uitzitten'. Dat lijkt me buitengewoon verstandig. Waar hebben we anders die proeftijd voor?

Het zegt veel over Holleeder dat hij in zijn proeftijd is doorgegaan met het afpersen en bedreigen van mensen. Hij is en blijft een crimineel in hart en nieren.

Zullen we hem, als hij straks weer in de cel zit en over een paar jaar weer naar buiten mag, maar niet meer ophemelen via de publieke omroep? Holleeder is een schurk uit de onderwereld, en schurken uit de onderwereld horen achter de tralies te zitten, en geen podium te krijgen op de nationale televisie omdat ze hem op het Mediapark in Hilversum zo'n aardige man vinden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties