Actieve GroenLinkser: Zit Le Pen achter aanslag?! (+update)

Geen categoriejan 07 2015, 18:00
Hoe knettergek kun je zijn?
Misschien is het maar goed dat Carin Hereijgers uiteindelijk niet de lijsttrekker is geworden van GroenLinks in Nijmegen. Het kandidaat-raadslid van de partij van Bram van Ojik twitterde vanmiddag na de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs een belachelijke complottheorie, namelijk dat de populaire Franse politicus (en presidentskandidaat in spe) Marine Le Pen de moslimterroristen van vandaag heeft gevráágd naar Frankrijk te komen.
groenlinks
Nee, het account is niet gehackt. Ze is bloed- en bloedserieus. Even later stuurde ze deze oliedomme tweet de wereld in:
groenlinks2
Ik kan hier ontzettend boos om worden, net zoals ik ontzettend boos ben op de Nederlandse Facebook-groep die de Franse terreuraanslag toejuicht, terwijl ik al uitgeput ben van emoties na wat er vandaag is gebeurd in Parijs. Wat legt zo'n terreuraanslag toch een schokkende achterlijkheid bloot in Nederland. In hemelsnaam, houd op met die belachelijke complottheorieën.
Wat mij nog het meest stoort, is dat ik nog geen enkele reactie heb gezien van GroenLinks, terwijl het hier gaat om tweets van een actieve GroenLinkser die het liefst lijsttrekker was geworden van GroenLinks Nijmegen. Daar mag best wel hard tegen worden opgetreden. Dat gaan we dus mooi niet met de mantel der liefde bedekken.
Deze vrouw moet vandaag nog haar partijlidmaatschap kwijtraken, als GroenLinks van ons - en met ons bedoel ik niet alleen De Dagelijkse Standaard, maar heel Nederland - verwacht dat wij die partij tenminste nog een beetje serieus nemen. Als GroenLinks hier niet tegen optreedt, kan die partij zonder pardon bij het grofvuil worden gezet.
Update:
De fractievoorzitter van GroenLinks Nijmegen vindt het een "onverstandige en bespottelijke tweet", zegt hij in reactie op een vraag van iemand. Dat is allemaal leuk en aardig, maar het is niet voldoende. GroenLinks moet deze vrouw meteen uit de partij knikkeren.
Op pagina twee nog een tweede update!
Update 2, van Tim Engelbart:
Inmiddels heeft mevrouw Carin Hereijgers een fullblown sorrycampagne gelanceerd. Ze heeft GeenStijl gemaild met een halfbakken excuus, wat de roze bloggers overigens ook alweer helemaal onderuit hebben geschoffeld.
Eén hoogtepuntje uit de correspondentie:

"En ik heb er inmiddels persoonlijk meer last van dan de bedoeling kan zijn, denk ik."
Elves speak in riddles. GL-boselfen ook. U denkt er inmiddels meer last van te hebben, dan de bedoeling kan zijn. Dit gaat de de processorkracht van een beneden-gemiddelde GS-redacteur te boven. Sorry.
"Het is van mij een fout, die doordat ik een poos offline was, heel groot is geworden. En het is dus meer een onhandigheid van mij op twitter, dat ie er zo heeft blijven staan, dan dat het iets zegt over de maatschappelijke werkelijkheid. En echt grappig of leuk, of een van de criteria die jullie hanteren is hij zeker ook niet. Deze tweet is stom genoeg, volgens jullie criteria, om te verwijderen."
U was een poos offline? De aanval was gisteren en uw tweet was gisteren. *Syntax Error*. De maatschappelijke werkelijkheid is als volgt. Wie zich waagt aan openbare realiteitsduiding doet dit voor de ogen van de wereld. En snelle mirror-makers. Deze tweet is niet stom genoeg om te verwijderen. Deze tweet is stom genoeg om tot het einde der tijden te laten staan.

Popcorn en papieren literflessen cola erbij, want dit is er eentje om van te smullen! Wij bij De Dagelijkse Standaard hopen tussen al het leedvermaak door dat mevrouw het GroenLinks-lid geleerd heeft van haar stommiteiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten