Willem Holleeder blijft langer vastzitten

Eindelijk gerechtigheid?

Het is te hopen dat Willem Holleeder, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidaties op Kees Houtman (2005) en Thomas van der Bijl (2006), nog héél lang blijft vastzitten. De onderwereld moet nu eindelijk eens een keer keihard worden aangepakt.

Daarom is het goed nieuws dat de inmiddels alweer 56-jarige Holleeder nog twee weken blijft vastzitten op last van de rechter-commissaris. Over twee weken volgt dan een nieuwe beoordeling door de raadkamer of het zinnig is om hem nog langer vast te houden om het onderzoek goed af te kunnen ronden:

Zijn arrestatie volgt op onderzoek dat is gedaan naar de verklaringen van de nieuwe kroongetuige, Fred Ros in het omvangrijke Passageproces over de liquidaties. “Hij heeft belastend over Holleeder verklaard,” aldus een woordvoerster van het OM. Ook kroongetuige Peter la S. legde al belastende verklaringen over Holleeder af.

Hoewel momenteel vooral de mocromaffia de dienst lijkt uit te maken in de Amsterdamse onderwereld is het van ontzettend groot belang dat ieder figuur uit de onderwereld de straffen krijgt die hij verdient. Dat geldt dus ook voor Holleeder, die hopelijk voor de rest van zijn leven achter de tralies verdwijnt (als inderdaad wordt bewezen dat hij betrokken is geweest bij de liquidaties).

Te vaak gelden voor onderwereldfiguren andere regels dan voor de rest van Nederland. Het mag niet zo zijn dat types als Holleeder en zijn trawanten andere criminelen rustig kunnen (laten) neerknallen zonder dat er gepaste celstraffen van tientallen jaren volgen. We leven hier in een democratische rechtsstaat, niet in een anarchistische vrijplaats voor allerhande criminelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. huuskesjong

    Zeg eens, Froef, noem je dit zelfs NIEUWS?
    Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  2. dickyrotterdam

    Frank Verhoef je stelt dat we in een democratische rechtstaat leven en niet in een vrijplaats voor criminelen maar dat is wishful thinking! je leeft wel degelijk in een anarchie: 1 met de democratie is het droevig gesteld,NIEMAND wordt rechtstreeks gekozen,NIEMAND legt verantwoording af of zeer gebrekkig! 2.een van de pijlers van de rechtstaat is het zorgen voor de VEILIGHEID van de burgers dmv van het implementeren van wetten en het HANDHAVEN van die wetten dmv gepaste indien nodig zware straffen! Ik hoef niet uit te leggen dat dit een onbekend begrip is in een land waar de linkse mantra van de zestiger jaren : daderverering hoog in het zadel staat,dus het tuig uit eigen land en nog erger vanuit heel Europa kan ongehinderd zijn gang en onze zgn leiders kijken apathisch toe en zijn meer bezig met de EUSSR

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.