Mocro-maffia raakt enorm wapendepot kwijt

Kalasjnikovs, handgranaten, duizenden patronen. De Mocro-maffia is het allemaal kwijt.

Eindelijk wordt er actie ondernomen tegen de Mocro-maffia, de Marokkanen in Nederland die massaal liquidaties plegen op anderen omdat ze bang zijn dat ze anders zelf worden vermoord. De onderwereld zit vol met dat soort figuren.

Het wordt ze nu iets, met de nadruk op iets, moeilijk gemaakt die liquidaties te plegen, want een speciaal politieteam heeft gisteren in Loosdrecht een enorm wapendepot ontmanteld.

De Telegraaf schrijft dat het gaat om zeventien kalasjnikov-geweren (die veel zijn gebruikt voor liquidaties in Amsterdam), een “geavanceerd Amerikaans wapen” (wat dat ook moge zijn), een AR-15, emmers vol handgranaten (37 in totaal) en nog eens tienduizend patronen, waaronder patronen waarmee door pantsers kan worden geschoten.

Er zijn ook zeven mensen opgepakt:

De politie houdt er rekening mee dat onder de zeven arrestanten een of meerdere zogenoemde facilitators zitten, ofwel personen die criminele groepen als de Mocro-maffia ondersteunen met wapentuig, auto’s en andere middelen om moorden te kunnen plegen.

Michael van der Galien schreef gisteren naar aanleiding van een interview met politiechef Pim Jansonius en Officier van Justitie Jeroen van Berkel dat er veel meer moet gebeuren tegen de Mocro-maffia. Citaat:

Nou is het leuk een aardig dat de politie weet wat er speelt in de onderwereld, maar het zou nog leuker zijn als men er iets aan deed. Wat dat betreft komen de twee onmiddellijk met allerlei excuusverhaaltjes aanzetten (families van slachtoffers werken niet mee omdat ze bang zijn om zelf op een dodenlijst te worden gezet, bewijs is lastig te vinden omdat die nare huurmoordenaars hun auto’s in de brand zetten als hun taak volbracht is, etc.), maar overtuigend is het allemaal niet. Als de politie namelijk weet wie voor zijn leven moet vrezen en ook wie achter een mogelijke aanslag zal zitten kan men gewoon in actie komen.

Ik hoor mensen vaak zeggen: laat die gasten elkaar toch afmaken, joh. Zijn wij in ieder geval van ze af. Een begrijpelijke gedachte, maar dat is natuurlijk geen oplossing. Lees verder op pagina twee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. J. School

  Zou het niet gewoon het topje van de ijsberg zijn, Frank, die vangst?

  1. Frank Verhoef

   Ja, dat is het zeker.

 2. Ongemakkelijk

  Zitten er wel Marokkanen in Loosdrecht? Het zijn geen echte watersporters. Ik denk dat Marokkanen zich elders prettiger voelen. Dus om deze vondst aan hen te koppelen, is prematuur. Mij lijkt de kans , gegeven de locatie, groter dat het de opslag ven een blanke is.

 3. Epimenides

  Zou het niet zo zijn dat ze dit surplusje zomaar weggeven..?

  En terwijl onze pliesie oprukt naar Loosdrecht en zich hier over deze buit afr*kt, komen er karrevrachten van dit wapentuig het land binnen.

  Zich afvragen hoe dit spul in eerste instantie het land binnenkwam is natuurlijk weer te pijnlijk. Want de grenzen dicht doen, dat kan al helemaal niet.

 4. Kuifje

  Ik heb het idee dat er nog veel meer wapendepots van criminelen zijn in Nederland.

  Die wapens schijnen gemakkelijk uit Oost Europa binnen te komen. En de onderwereld heeft geld zat om dat wapentuig te kopen.

  En als er een criminele Marokkaan verdwijnt dat staan er 10 klaar om zijn plaats in te nemen.

  Marokkaanse criminelen ; Turkse criminelen, Antilliaanse criminelen,etc en soms een paar verdwaalde autochtone criminelen.

  Lang leve de multicul!

 5. NemTudom

  Ze zullen straks wel schoffels te kort komen. Maar verder vraag ik me af hoeveel er strak aangenomen worden om als politie rond te neuzen en een fietser zonder licht te bekeuren. Als motief kan hij dan weer inlichtingen inwinnen om zijn maten te vrijwaren van huisbezoek.

 6. joga

  Reis de gehele oude route eens af van Amsterdam naar Turkije en dan via de oude doorgaande wegen, waaraan vele restaurants nu deels verpauperd gevestigd zijn . De hoofdschotel is daar beslist niet wat op de kaart staat, want anders waren ze al lang verdwenen. Je ziet er vrijwel nooit klanten, oh wacht……….om te eten dan.
  De Europese witwas route in optima forma en controle blijkbaar 0,0

 7. V.K.

  -Hoezo Morco Maffia, steeds maar weer blijkt dat bij terroristische aanslagen vaak Marokkanen zijn betrokken.

 8. ikweetwatikwil

  Maar dat is te ongemakkelijk om dat te denken V.K

 9. Joop Klepzijkert

  Macro maffia of misschien klein wapendepot van IS strijders. Wie het weet mag het zeggen.

 10. hans-e-pans

  Ze moeten ergens beginnen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.