Greenpeace zegt sorry voor vernieling Peruaans erfgoed

Greenpeace zegt sorry voor vernieling Peruaans erfgoed

Sorry zeggen is niet genoeg.

De radicale milieu-organisatie Greenpeace heeft de duizenden jaren oude en mysterieuze Nazca-lijnen in Peru lopen vernielen om aandacht te vragen voor zichzelf en nu hebben ze spijt. Tja. Zo zag de actie eruit:

Ik schreef gisteren over de gevolgen van de ronduit achterlijke actie van Greenpeace:

De Peruaanse overheid wil Greenpeace nu aanklagen, niet omdat ze het oneens zijn met Greenpeace ofzo, nee, omdat Greenpeace een cultureel erfgoed heeft lopen vernielen door de gele letters in het zand te leggen. De voetafdrukken die zij hebben achtergelaten tijdens het neerleggen van die letters kunnen nog honderden jaren te zien zijn.

Vandaag zeggen ze sorry:

"Inwoners van Peru hebben laten weten het niet te waarderen dat Greenpeace-actievoerders op het terrein van dit erfgoed zijn geweest. Daarom biedt een delegatie van Greenpeace in Peru, die daar aanwezig is voor de klimaatconferentie, excuses aan voor het kwetsen van de gevoelens van de bevolking."

Dat is in ieder geval iets, al moet Greenpeace natuurlijk óók excuses aanbieden voor het vernielen van het erfgoed. Dat durven ze blijkbaar niet, want dan bekennen ze schuld en kunnen ze een celstraf van maar liefst zes jaar krijgen.

Ik dacht eerst dat Greenpeace geen excuses zou maken, want als één organisatie lak heeft aan regels en een goede omgang met overheden, bedrijven, etc., dan is het Greenpeace wel. Greenpeace vindt het ge-wel-dig om bedrijven helemaal kapot te maken. Alles voor het 'klimaat'.

Ik hoop dat de Peruaanse overheid voet bij stuk houdt en iedere Greenpeace-activist die de Nazca-lijnen heeft lopen vernielen jaren in de cel belandt. Dat zal ze leren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
milieu Greenpeace Peru Nazca

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties