Greenpeace vernielt eeuwenoud Peruaans erfgoed

Greenpeace is niet goed snik.

Het gaat de laatste tijd niet zo goed met Greenpeace, en dan druk ik me nog voorzichtig uit. De Greenpeace-terreur wekt steeds meer wrevel. De milieu-club heeft iets gedaan waarmee ze zelfs de steun verliezen van een linkse krant als Trouw.

Wat ze nu weer hebben uitgevreten? Greenpeace heeft een eeuwenoud Peruaans erfgoed vernield, de bekende Naza-lijnen in de woestijn. Trouw schrijft:

De Peruaanse overheid wil Greenpeace aanklagen voor het beschadigen van de Nazca-lijnen, de mysterieuze figuren die sinds duizenden jaren in het zand staan gegrift. Activisten hebben de lijnen beschadigd door voetstappen achter te laten tijdens een stunt in de woestijn.

In het kader van de klimaattop die van 1 tot 12 december in Lima plaatsvindt heeft Greenpeace met enorme gele letters een boodschap in het zand gelegd: “Time for Change, the future is renewable”. Daarbij betraden ze een ‘strikt verboden’ gebied in de woestijn van Peru, dat door te VN is uitgeroepen werelderfgoed.

Hier is een foto te zien van de Greenpeace-actie:

De Peruaanse overheid wil Greenpeace nu aanklagen, niet omdat ze het oneens zijn met Greenpeace ofzo, nee, omdat Greenpeace een cultureel erfgoed heeft lopen vernielen door de gele letters in het zand te leggen. De voetafdrukken die zij hebben achtergelaten tijdens het neerleggen van die letters kunnen nog honderden jaren te zien zijn.

Maar ja, Greenpeace wilde een beetje aandacht. Dan mag blijkbaar alles kapot, zelfs duizenden jaren oude archeologisch indrukwekkende monumenten. Hoe zielig is dat? Het antwoord: onwijs zielig.

“Het is een harde klap in het gezicht voor alles wat Peruanen als heilig beschouwen,” aldus de Peruaanse overheid. En zo is het. De activisten kunnen maximaal zes jaar celstraf krijgen voor het beschadigen van archeologische monumenten. Ik hoop dat de overheid serieus is over de aanklacht die het wil indienen tegen Greenpeace.

De milieu-activisten verdienen het om een keer keihard gestraft te worden voor hun radicale milieu-acties. Tot nu toe lijken ze er steeds weer mee weg te komen. Gelukkig lijkt daar nu eindelijk verandering in te komen. O ja, check voor de zekerheid nog even of u of iemand in uw gezin toevallig donateur is van Greenpeace. Opzeggen kan hierrr.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. Bart

  Ik zou graag willen weten hoe ik mijn onvrijwillige donaties via de staat aan hen kan beëindigen…

  1. Nico

   Maak je geen zorgen. Greenpeace krijgt geen subsidies

 2. LantR.fant

  Time for change. 6 Jaar gevangenis voor grienpiesvandalen vind ik wel een mooie change.

  1. Van Dickhout Plancken

   U bent nog erg coulant, lijkt me.

 3. Cresto

  Jammer dat Poetin die milieugekkies van Greenpeace maar 2 maanden heeft vastgehouden. Dat hadden er 20 moeten zijn. Dan was het Peruviaanse erfgoed nu nog in tact ! De Russische leider is eigenlijk te week. Vorig jaar verleende hij ook al amnestie aan de criminele oligarchen amnestie.

  Nee, dan USA-president Obama, die had het vast anders aangepakt. Die had de CIA erop af gestuurd om die GreenPeacers eens aan een flinke marteling te onderwerpen.

 4. Pieter V

  Greenpeace is een ordinaire extreem linkse criminele organisatie die opereert onder het mom van “goed voor de mensheid”, zoals overigens alle linkse organisaties.
  Niets is minder waar. Opportunistische en vandalistische oplichters zijn het, al tientallen jaren.

 5. ludovic

  De NEDERLANDSE overheid zal onbeperkt geldelijke, juridische en diplomatieke steun verlenen om de schade voor dit tuig te minimaliseren.

 6. Staphylocoque

  Merkwaardige organisatie die zegt op te komen voor de natuur, maar ondertussen de boel vernielt en rotsblokken in zee dumpt. Rare jongens die Greenpeacefans.

 7. V.K.

  -De schade die Greenpeace toebrengt is dan wel weer duurzaam.

 8. Baksteen

  Wat vernielt Greenpeace niet, energievoorziening, voedselvoorziening, werkgelegenheid, brengt mensenlevens in gevaar.
  Een ding is goed aan die club moet ik toegeven, het leveren van een leider aan de PvdA, die de partij dan ook in goede traditie, naar de filistijnen aan het helpen is.

 9. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] schreef gisteren over de gevolgen van de ronduit achterlijke actie van […]

 10. Greenpeace: time for change – De Dagelijkse Standaard

  […] heeft eerder deze week al bij de Dagelijkse Standaard kunnen lezen hoe Greenpeace weer eens zonder enig oog voor de rest […]

 11. Milieumarxisme GroenLinks ineens weer populair – De Dagelijkse Standaard

  […] De PvdA kunnen we inmiddels wel afschrijven, zo slecht gaat het met ze. Zie de peiling van afgelopen zondag. De PVV is groter dan PvdA en VVD samen. Maar wat ik minstens zo opvallend vind aan die peiling – en dit is onderbelicht gebleven – is dat GroenLinks inmiddels net zo groot is als de PvdA. Dat ligt niet alleen aan de slecht presterende sociaal-democraten (lekker bezig, Diederik Samsom!), maar ook aan GroenLinks, de politieke arm van radicale milieu-clubs als Greenpeace. […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.