Mocro-maffia raakt enorm wapendepot kwijt

Mocro-maffia raakt enorm wapendepot kwijt

Kalasjnikovs, handgranaten, duizenden patronen. De Mocro-maffia is het allemaal kwijt.

Eindelijk wordt er actie ondernomen tegen de Mocro-maffia, de Marokkanen in Nederland die massaal liquidaties plegen op anderen omdat ze bang zijn dat ze anders zelf worden vermoord. De onderwereld zit vol met dat soort figuren.

Het wordt ze nu iets, met de nadruk op iets, moeilijk gemaakt die liquidaties te plegen, want een speciaal politieteam heeft gisteren in Loosdrecht een enorm wapendepot ontmanteld.

De Telegraaf schrijft dat het gaat om zeventien kalasjnikov-geweren (die veel zijn gebruikt voor liquidaties in Amsterdam), een "geavanceerd Amerikaans wapen" (wat dat ook moge zijn), een AR-15, emmers vol handgranaten (37 in totaal) en nog eens tienduizend patronen, waaronder patronen waarmee door pantsers kan worden geschoten.

Er zijn ook zeven mensen opgepakt:

De politie houdt er rekening mee dat onder de zeven arrestanten een of meerdere zogenoemde facilitators zitten, ofwel personen die criminele groepen als de Mocro-maffia ondersteunen met wapentuig, auto’s en andere middelen om moorden te kunnen plegen.

Michael van der Galien schreef gisteren naar aanleiding van een interview met politiechef Pim Jansonius en Officier van Justitie Jeroen van Berkel dat er veel meer moet gebeuren tegen de Mocro-maffia. Citaat:

Nou is het leuk een aardig dat de politie weet wat er speelt in de onderwereld, maar het zou nog leuker zijn als men er iets aan deed. Wat dat betreft komen de twee onmiddellijk met allerlei excuusverhaaltjes aanzetten (families van slachtoffers werken niet mee omdat ze bang zijn om zelf op een dodenlijst te worden gezet, bewijs is lastig te vinden omdat die nare huurmoordenaars hun auto’s in de brand zetten als hun taak volbracht is, etc.), maar overtuigend is het allemaal niet. Als de politie namelijk weet wie voor zijn leven moet vrezen en ook wie achter een mogelijke aanslag zal zitten kan men gewoon in actie komen.

Ik hoor mensen vaak zeggen: laat die gasten elkaar toch afmaken, joh. Zijn wij in ieder geval van ze af. Een begrijpelijke gedachte, maar dat is natuurlijk geen oplossing. Lees verder op pagina twee.

Als we de gangsters in de onderwereld hun gang laten gaan, dan kunnen we de rechtsstaat net zo goed helemaal opheffen. Zoals Michael ook schreef:

In de tussentijd is er alweer iemand neergeschoten in Amsterdam. De teller staat nu op 17 and counting. Nog even en we passeren de twintig.

Dat moet voorkomen worden – niet omdat het zo zielig is voor die arme gangsters dat ze stuk voor stuk om zeep worden geholpen, maar omdat er vroeger of later onschuldige slachtoffers vallen… en omdat de staat zo het vertrouwen verliest van de burgers

De politie moet de daders oppakken, het Openbaar Ministerie moet ze vervolgen, en de rechter moet ze voor tientallen jaren in de cel stoppen. Dat is de enige oplossing om een einde te maken aan de reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Iedere gangster moet weten dat hij niet zonder gevolgen een ander kan doodschieten.

Ik weet zeker dat iedereen die zegt dat de onderwereldfiguren elkaar maar moeten afmaken wel anders piepen als iemand uit hun familie wordt vermoord puur en alleen omdat hij of zij getuige was van zo'n liquidatie. Of omdat ze worden verwisseld met iemand uit de onderwereld. Dat gebeurt. Laten we dat niet vergeten.

Overigens moet de politie veel meer doen dan enkel af en toe een wapendepot ontmantelen. Ze moeten de daders van de liquidaties zo snel mogelijk opsporen. Oh, en dit hele onderwereldgedoe bewijst maar weer eens dat we veel meer geld en mankracht moeten inzetten op de bestrijding van illegale drugshandel, want daar is het de Mocro-maffia maar al te vaak om te doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties