Jeb Bush wil president VS worden

Jeb Bush wil president VS worden

Daar gaan we dan.

Nu wordt het spannend. Not. Jeb Bush, van wie al een hele tijd wordt gezegd dat hij president van de Verenigde Staten wil worden (net als zijn broer en vader), heeft via Twitter en Facebook aangekondigd dat hij de mogelijkheid gaat onderzoeken om namens de Republikeinen dé presidentskandidaat te worden die uiteindelijk de Democraten moet gaan verslaan.

https://www.facebook.com/notes/jeb-bush/a-note-from-jeb-bush/619074134888300

Deze aankondiging betekent dat Bush de eerste kandidaat is die zich namens de Republikeinen in de strijd werpt. Het heeft verstrekkende gevolgen voor mogelijke andere gematigde Republikeinen, zoals Mitt Romney. Nu Bush meedoet, zijn Romneys kansen flink geslonken, onder andere omdat donateurs hun bedragen liever in een van de kandidaten steken in plaats van in allebei (ze lijken immers sterk op elkaar).

Dat is meteen het enige goede nieuws aan de aankondiging van Bush. De Republikeinse Partij heeft helemaal geen behoefte aan een gematigde (lees: linksige) presidentskandidaat, laat staan twéé gematigde presidentskandidaten. Ik ben een groot voorstander van een Republikein in het Witte Huis - anything but Hillary Clinton - maar Bush gaat de verkiezingen echt niet winnen. Amerika is klaar met de Bush- en Clinton-dynastieën:

Het is tijd voor iets nieuws. Ikzelf zou het prachtig vinden als de conservatieve Ted Cruz zich volgend jaar meldt namens de Republikeinen. Als de Republikeinse Partij iets nodig heeft, dan zijn het wel rechtse en conservatieve kandidaten die de rechtse achterban aanspreken. Het gematigde establishment heeft nu twee kansen gehad met John McCain en Romney. Dat lijkt me wel weer genoeg.

Als de Grand Old Party de verkiezingen wil winnen, that is. Dat lijkt me wel nu we hebben gezien hoe een Democraat in het Witte Huis binnen acht jaar het land heeft kunnen transformeren. De ultralinkse Obama is enorm destructief gebleken voor de VS. Het land kan zich simpelweg niet nog eens vier jaar of zelfs acht jaar een Democraat aan het roer veroorloven. Het wordt tijd voor een Republikein in het Witte Huis, en nee - ik herhaal het nog maar eens - dat moet dan niet Bush of Romney worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties