Bemoeizuchtige Sharon Dijksma wil vlees duurder maken

Geen categoriejan 07 2015, 20:00
Opgepast! De staatssecretaris wil niet dat u goedkoop vlees eet.
De aanval op uw voedselpatroon gaat door, en wel onder de bezielende leiding van PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma. Dijksma vindt het "zorgelijk" dat er nog steeds wordt "gestunt" met aanbiedingen met vlees in de supermarkten. De staatssecretaris vindt dat "het stunten met vlees moet worden uitgebannen".

Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma van Economsiche Zaken woensdag in een reactie op een onderzoek van de stichting Wakker Dier. Die organisatie stelt dat het aantal stunts met goedkoop vlees weer stijgt.

Dijksma kan Wakker Dier wel gaan zitten nakakelen, maar ze heeft volgens mij niet helemaal begrepen welke gevolgen het uitbannen van aanbiedingen met vlees heeft voor de gemiddelde consument. Die is namelijk de klos. Goede aanbiedingen voor vlees in de supermarkten zijn voor veel gezinnen als een geschenk uit de hemel. Het leven is duur, helemaal als je kinderen hebt. Dan kun je maar beter zo goedkoop mogelijk boodschappen proberen te doen.
Maar leg dat maar eens uit aan Dijksma, die makkelijk praten heeft met haar vette salaris van 135.000 euro per jaar. Zij kan het zich veroorloven om duurder 'diervriendelijk' vlees te kopen. Daar schuilt het grote probleem van de links-liberale elite die veel geld verdient in de (semi)publieke sector en Nederland wil transformeren: zij realiseren zich niet dat de rest van Nederland niet zoveel geld verdient en het dan ook geen belangrijk issue vindt.
"Maar mensen moeten gewoon wat minder vlees eten, dan maakt het uiteindelijk niets uit voor de prijs." Het is een veelgebruikt argument van vegetariërs, ik hoor het in iedere discussie terug, maar zij snappen niet dat de rest van Nederland daar heel anders over denkt. De gemiddelde Nederlander wil het liefst iedere avond een portie vlees op tafel, omdat het lekker is, omdat het een aanvulling is op de aardappels en groenten, omdat we verdorie niet in de Derde Wereld leven, maar in het welvarende en vrije Westen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten