Pro-Israël-demonstratie gaat niet door om veiligheid

Geen categoriejan 10 2015, 9:00
De veiligheid kan niet gegarandeerd worden.
Waar is de politie als je ze nodig hebt? Morgen zou een groep van honderden Israël-sympathisanten gaan demonstreren voor Israël, voor eerlijke berichtgeving over het land, en tegen antisemitisme tijdens een solidariteitsbijeenkomst op de Dam in Amsterdam. Helaas wordt de hele bijeenkomst afgelast, omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd.
De groep achter de bijeenkomst, Time to stand up for Israel, stuurde gisteren deze verklaring rond:

Met het oog op de situatie in Parijs op het moment en in overleg met de politie, gemeente en beveiliging hebben wij besloten om ook uit respect voor de slachtoffers in Parijs het evenement naar een latere datum te verschuiven. Op dit moment kan de veiligheid niet gegarandeerd worden.
Wij als organisatie willen niet dat jullie gevaar lopen. Wij hopen dat jullie dit kunnen begrijpen.

Ik heb er alle begrip voor dat de demonstratie, waar ik zelf naartoe had willen gaan, niet doorgaat uit respect voor de slachtoffers in Parijs. Maar waar ik absoluut geen begrip voor kan opbrengen, is dat het veiligheidsaspect meespeelt in het afblazen van het evenement. Dat kan niet de bedoeling zijn. Iedereen in Nederland heeft het recht om te demonstreren, en de politie heeft als taak iedere demonstratie zodanig te beveiligen dat geen enkele demonstrant bang hoeft te zijn voor geweld.
Gisteren gijzelde Ahmedi Coulibaly klanten en medewerkers van een koosjere supermarkt in Parijs. Hij had connecties met de twee Kouachi-broers en zei dat hij van ISIS was, 'Palestina' wilde verdedigen en Joden wilde aanvallen. Nogmaals, ik snap dat de demonstratie niet doorgaat vanwege de vele slachtoffers die zijn gevallen, maar we zien het antisemitisme oprukken in Europa. De Europese landen worden steeds onveiliger voor Joden. Juist nu moeten we Israël steunen, omdat Israël bedreigde en vervolgde Joden in de wereld een plaats biedt waar ze zich veilig kunnen voelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten