Tijd voor solidariteit met Israël

11 januari op de Dam in Amsterdam: een bijeenkomst om solidariteit te tonen met Israël.

Dit doet mij deugd. Op 11 januari volgend jaar organiseert de nieuwe pro-Israël-groep ‘Time to stand up for Israel’ een solidariteitsbijeenkomst op de Dam in Amsterdam om hun steun uit te spreken voor het land. De demonstratie, al wordt het officieel niet zo genoemd, is van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Ik kwam de uitnodiging tegen via de Facebook-pagina van Likoed Nederland:

De groep Time to stand up for Israël telt 1600 leden waarvan het merendeel uit Nederland en België komt. Deze groep heeft een niet-religieuze, niet-politieke en een niet-Joodse grondslag en is opgericht uit diepe sympathie voor Israël en de Joodse bevolking. Wij streven naar een eerlijke berichtgeving in de media ten opzichte van Israël. Wij willen NU opstaan voor Israël.

Terwijl de Jodenhaat in Nederland toeneemt – het is wat dat betreft een herhaling van de periode voor de Tweede Wereldoorlog – en Israël internationaal steeds meer onder vuur komt te liggen, organiseren deze mensen een speciale solidariteitsbijeenkomst met het beloofde land.

Sommige mensen beweren dat Israël-haat en antisemitisme niet hetzelfde zijn, maar het zijn twee kanten van dezelfde afschuwelijke medaille. Het hangt allemaal met elkaar samen. Wie Israël steunt en antisemitisme bestrijdt, moet eigenlijk ook bij die bijeenkomst op 11 januari zijn.

Zoals ik in dit stuk schrijf: Israël is een geweldig land en het is inderdaad hoog tijd voor meer eerlijke verslaggeving over het land. Ik denk dat ik ook maar naar die bijeenkomst ga.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. Kuifje

  Mijn solidariteit ligt bij Israël. Het kleine democratisch landje dat probeert te overleven in een zeer vijandige omgeving die uit is op vernietiging van de Israëlische staat.

  Helaas zal de Jodenhaat toenemen in Europa vanwege de massale instroom van moslim immigranten die deze Jodenhaat meenemen en tegenwoordig openlijk ten toon spreiden. En omdat de regeringen te laf zijn om effectieve maatregelen te treffen tegen deze toenemende Jodenhaat.

 2. JanvanEechoud

  Dan ben jij zeker ook aanwezig, Kuifje?
  Ik zal er zeker zijn… en het zou wel leuk zijn een bescheiden badge te dragen met “DDS”.
  Mvg, Jan van Eechoud

 3. joga

  Ik ondersteun dit initiatief van harte en hoop, dat Israel ooit de credits krijgt, die het als natie al decennia verdient.

 4. JanvanEechoud

  G** gloeiende……..
  Erg druk hier!!
  Wát een loyaliteit!! (not!)

 5. Jeanette2803

  Eindelijk een positief geluid over Israel!
  Hij staat op mn kalender, ik ga mn best doen er te komen de 11e.

 6. Pro-Israël-demonstratie gaat niet door om veiligheid – De Dagelijkse Standaard

  […] heb er alle begrip voor dat de demonstratie, waar ik zelf naartoe had willen gaan, niet doorgaat uit respect voor de slachtoffers in Parijs. Maar waar ik absoluut geen begrip voor […]

 7. Zondag: pro-Israël-manifestatie op de Dam in Amsterdam – De Dagelijkse Standaard

  […] manifestatie voor solidariteit met Israël had eigenlijk op 11 januari moeten plaatsvinden, maar dat ging niet door na de terreuraanslagen in Parijs (onder andee uit respect voor de […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.