Tijd voor solidariteit met Israël

Israel_Flag_(3483077747)
Foto: RonAlmog / Wikimedia Commons

11 januari op de Dam in Amsterdam: een bijeenkomst om solidariteit te tonen met Israël.

Dit doet mij deugd. Op 11 januari volgend jaar organiseert de nieuwe pro-Israël-groep ‘Time to stand up for Israel’ een solidariteitsbijeenkomst op de Dam in Amsterdam om hun steun uit te spreken voor het land. De demonstratie, al wordt het officieel niet zo genoemd, is van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Ik kwam de uitnodiging tegen via de Facebook-pagina van Likoed Nederland:

De groep Time to stand up for Israël telt 1600 leden waarvan het merendeel uit Nederland en België komt. Deze groep heeft een niet-religieuze, niet-politieke en een niet-Joodse grondslag en is opgericht uit diepe sympathie voor Israël en de Joodse bevolking. Wij streven naar een eerlijke berichtgeving in de media ten opzichte van Israël. Wij willen NU opstaan voor Israël.

Terwijl de Jodenhaat in Nederland toeneemt – het is wat dat betreft een herhaling van de periode voor de Tweede Wereldoorlog – en Israël internationaal steeds meer onder vuur komt te liggen, organiseren deze mensen een speciale solidariteitsbijeenkomst met het beloofde land.

Sommige mensen beweren dat Israël-haat en antisemitisme niet hetzelfde zijn, maar het zijn twee kanten van dezelfde afschuwelijke medaille. Het hangt allemaal met elkaar samen. Wie Israël steunt en antisemitisme bestrijdt, moet eigenlijk ook bij die bijeenkomst op 11 januari zijn.

Zoals ik in dit stuk schrijf: Israël is een geweldig land en het is inderdaad hoog tijd voor meer eerlijke verslaggeving over het land. Ik denk dat ik ook maar naar die bijeenkomst ga.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!