VNL opent meldpunt falend asielbeleid

Geen categoriedec 14 2014, 15:00
Het moet afgelopen zijn met de stroom asielzoekers.
We hebben een groot probleem in Nederland. Dat probleem heet: de constante stroom van nieuwe asielzoekers. Er is principieel niks mis met het willen opvangen van asielzoekers, maar Nederland krijgt er veel te veel. Dat kan gewoon niet. Staatssecretaris Fred Teeven heeft er een puinhoop van gemaakt.
Er gebeuren bizarre dingen in het wereldje van de asielzoekers. Ze slaan elkaar niet alleen de hersens in, de politiek maakt ook doodleuk plannen voor nieuwe asielzoekerscentra in kleine dorpjes. Die dorpjes worden dan overspoeld met asielzoekers, dus het is niet gek dat de inwoners ervan in opstand komen.
De klassiek-liberale partij VNL (Louis Bontes en Joram van Klaveren) is een meldpunt begonnen, en niet zomaar een. Het is een meldpunt tegen falend asielbeleid. De partij legt uit:

Het kabinet Rutte II zet de sluizen voor asielzoekers wagenwijd open. Elk jaar komen er tienduizenden asielzoekers bij. Dat is veel en veel te veel. Het gaat ons absorptievermogen ver te boven. De enorme asielinstroom heeft een ontwrichtend effect op veel plaatsen in ons land.

En:

VNL wil dat er geen asielzoeker meer bij komt. Asielzoekers - die vaak goede redenen hebben hun land te ontvluchten - kunnen prima worden opgevangen in de regio. Voor bijvoorbeeld gevluchte Syriërs denken wij aan landen als Jordanië, Turkije, Armenië en Georgië. Nederland kan een deel van het budget gereserveerd voor noodhulp aanwenden voor opvang in de regio.

Het is een uitstekend idee om asielzoekers in de regio op te vangen in plaats van in Nederland. Dat zorgt ervoor dat de gevluchte asielzoekers in de eigen regio kunnen blijven wonen en dus niet een dure en lange tocht naar Nederland hoeven te maken, en het zorgt ervoor dat Nederland niet zoveel problemen ondervindt van de niet-aflatende stroom van asielzoekers.
Wie iets kwijt wil - wat dan ook (zorgen, klachten of juist een persoonlijk verhaal omdat u zelf in de buurt van een asielzoekerscentrum woont) - kan zich melden op falendasielbeleid.nl. De partij gaat alle ervaringen bundelen en geanonimiseerd aanbieden aan Teeven. Of Teeven er dan ook echt wat mee gaat doen, is een tweede. Maar het is in ieder geval een begin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten