VNL opent aanval op nepliberalen van de VVD

Geen categorieokt 14 2014, 19:00
Het lijstje gebroken beloften van de VVD is eindeloos lang.
Ik geef het meteen toe: bij de vorige landelijke verkiezingen heb ik op de VVD gestemd, op een van de kandidaten die nu een nietszeggende minister is in Rutte II. Daar heb ik spijt van. De VVD is met de PvdA gaan regeren, en dat heeft eigenlijk niks goeds opgeleverd. Dat zien de heren van de nieuwe landelijke rechtse partij, VNL, ook. Vandaag hebben zij een filmpje online gezet waarin ze de aanval openen op de VVD. Kijk zelf maar, het is geen lang filmpje (iets langer dan één minuut):
Het filmpje, in feite een attack ad zoals we die voorheen nooit zagen in Nederland, behandelt de ene na de andere gebroken belofte van de liberalen, terwijl de beelden van een lachende Rutte elkaar in een rap tempo opvolgen. Uiteraard worden niet alle gebroken beloftes behandeld, want anders zou het filmpje tien uur duren in plaats van één minuut. Maar het behandelt wel een paar heel belangrijke punten waarop de VVD is gaan draaien.
De VVD heeft de btw van 19 naar 21 procent verhoogd en is niet van plan die verhoging terug te draaien. De VVD heeft de accijnzen verhoogd waardoor ondernemers en autobezitters nog meer worden uitgemolken. De VVD heeft het budget voor Ontwikkelingshulp flink verhoogd, vooral om de PvdA tevreden te houden, maar toch, dat is óók kiezersbedrog. De liberale zijn aan het bezuinigen geslagen op veiligheid, zowel in binnen- als buitenland. En de partij van Rutte heeft gekozen voor méér immigratie in plaats van minder.
"Het kan anders," aldus VNL. Want wie op de partij van Louis Bontes en Joram van Klaveren stemt bij de volgende landelijke verkiezingen - als de partij meedoet natuurlijk, maar dat lijkt me wel - krijgt minder belastingen, minder ontwikkelingshulp, meer veiligheid en minder immigratie. Dat is dus het tegenovergestelde van wat de VVD nu uitvoert. Er zouden wel wat meer attack ads mogen komen tegen politieke partijen die hun beloften niet nakomen (van andere partijen of van lobby-organisaties, dat is mij om het even). Heerlijk.
Hoe meer concurrentie op rechts, hoe meer vreugd, zeg ik altijd. Waarom? Omdat de partijen op rechts elkaar scherp kunnen en moeten houden. VNL is echt niet de enige partij die de rechtse kiezer wil bedienen. De VVD probeert het ook nog altijd, net als de PVV en ja, ook het CDA, dat steeds meer een centrumrechts profiel krijgt. En laten we de SGP niet vergeten. Het zal mij benieuwen hoe het politieke landschap eruitziet na de volgende landelijke verkiezingen en welke partijen het vertrouwen krijgen van de rechtse kiezer.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten