Steeds meer Joden naar Israël door antisemitisme

Er is maar één land waar Joden zich veilig kunnen voelen.

Verrassend zijn deze cijfers niet:

In 2014 kwamen 26.500 Joodse immigranten naar Israël. Dat is 32 procent meer dan het jaar ervoor en het hoogste aantal in tien jaar, zo blijkt uit cijfers van het Israëlische ministerie van Immigratie en het Joods Agentschap.

Drie keer raden uit welk land het grootste deel van de immigranten komt. Nee, niet Nederland – hoewel het antisemitisme hier inderdaad uit de klauwen loopt, onder andere tijdens pro-ISIS-demonstraties op de Haagse Hoefkade – maar Frankrijk. De Fransen hebben niet alleen de grootste Joodse, maar ook de grootste moslimgemeenschap van West-Europa.

Er zijn vorig jaar zo’n 7.000 Joden vertrokken uit Frankrijk. Dat zijn er twee keer zoveel als het jaar ervoor. Goh, hoe zou dat nou komen? Zoals Leon de Winter niet lang geleden – terecht – constateerde: jodenhaat is inherent aan de islam. Volgens een oud-voorzitter van een vereniging voor Nederlandse immigranten in Israël voelen de meesten zich in Nederland steeds minder veilig. “Ze verwachten dat er ieder moment iets kan gebeuren.”

Er is maar één land waar Joden niet steeds worden bespuugd, beschimpt en belaagd omdat ze Joods zijn. Dat is de staat Israël:

Israël is een geweldig land, en alle Joden in de hele wereld hebben het volste recht om zich te vestigen in het land – ik zou het waarschijnlijk ook doen als ik Joods zou zijn, zo mooi is Israël – maar toch zit het me dwars dat al die Joden uit West-Europa vertrekken. Dat is niet goed. Kijk, als ze uit vrije wil gaan, is het prima, maar als Joden vertrekken uit Nederland, Frankrijk en andere landen vanwege het oprukkende antisemitisme, dan gaat er iets goed fout. Dan verzaken wij in onze plicht antisemitisme te bestrijden. Over goede voornemenrs voor het nieuwe jaar gesproken: daar mag in 2015 nog wel wat meer aandacht voor zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

22 reacties

 1. Gielah

  Het is ons verlies, indien en dat de Joden uit Europa vertrekken, want niet alleen zijn zij prima burgers en vaak begááfde burgers op allerlei levensterreinen… het zijn Ménschen… of zij nu religieus zijn of niet ( vaak niet, in deze tijd),
  want zij doen géén kwaad, ondermijnen niet de rechtstaat en ondersteunen altijd de democratie,
  maar ook geven zij óns, door hun loutere aanwezigheid in ons land, de kans om voor hen óp te komen… hen te zégenen, zoals de Bijbel dat noemt.

  Waarom dat zo belangrijk is?
  Omdat niemand, die Israël vervloekt … ooit in der eeuwigheid het Koninkrijk Gods zal binnengaan…. zo staat het er en zo zal het zijn.
  Rondom Israël en de Joden vallen dus de grote beslissingen… ten aanzien van onze eigen persoonlijke toekomst en die van ons land.
  Hoogst ernstig dus!

  Een continent, waar ( bijna) alle Joden het niet langer uithouden, omdat zij daar niet meer veilig zijn…
  een continent waar tegelijkertijd miljoenen Israëlhaters worden toegelaten, die hier nadrukkelijk NIET heenkomen omdat ze voor een of ander schrikbewind op de vlucht zijn, maar voor louter economische en politieke eigenbelangen,
  haalt de éigen ondergang en ellende over zich heen, want heeft de goddelijke zegen, haar eigen bestaansbasis, verspeeld.

  Daar mogen wij best van schrikken.
  Voor schrik is alle reden.

  Natuurlijk zal de enkeling, die zich een vriend van Israël en de Joden betoont en die de aanvallers van dit volk dapper ontmaskert en aanvalt,
  een beschermd en gezegend en door engelen omringd mens BLIJVEN … maar die moet dat dan wel doen in een omgeving, waaruit in toenemende mate recht, welvaart en welzijn langzamer of sneller zullen verdwijnen.

  Overigens, Frank…. fijn hier weer een artikel van jouw hand aan te treffen.
  Ik was gisteren… toen een en ander weer grotelijks de spuigaten uitliep…je gelooft soms je ogen niet… op het punt om deze site voorgoed te verlaten en bij wijze van spreken het stof van mijn voeten te schudden… want een christen hoeft zich niet in strikt negatieve omgevingen op te blijven houden… als men daar duidelijk de waarheid haat en de leugenondersteuners beschermt.

  Er staat in Openbaring een bevel: ‘Gaat UIT van dit Babylon, mijn volk, opdat gij geen gemeenschap hebt aan haar zonden en niet ontvangt van haar plagen’.

  Niet in elke slangenkuil hoort een christen thuis!

  Maar zolang er nog artikelen als die van u op DDS verschijnen – die dapper de goede kant kiezen – zal ik niet de enige christen zijn die hier nog steeds, voooralsnog, kan en wil blijven. … en kunnen wij elkaar nog blijven bemoedigen met de woorden van dit lied, dat we op mijn koor vaak zingen:

  ” want God blijft Zijn beloften trouw
  aan Abraham, Zijn vrind.
  Hij zegent Israël … voorwaar…
  én elk, die het bemint!”

  1. Pjotter

   Gielah een goede morgen in het Nieuwe Jaar, hoef ik geen woord aan toe te voegen, bedankt.

 2. Julius

  Tja, met een oprukkende FN waar papa le Pen en zijn forse achterban openlijk hun jodenhaat kunnen ventileren zou ik me daarnaast als jood ook niet vrolijk en opgewekt voelen.
  Overigens schijnt er ook een groot deel van de joden Israël de rug toe te keren vanwege het aldaar oprukkende rechts extremisme aan Israëlische zijde.

 3. HenryJoseph

  Is er ook een land waar katholieken, protestanten en ongelovigen zich veilig kunnen voelen?

 4. NemTudom

  Gielah #

  Het geloof hoort ook hier niet thuis. Velen met mij vinden dat het achter de voordeur hoort. Israël is geen veilig land. Het wordt veilig gehouden door de ID en dat vind ik een geweldige prestatie. Voor mij mag het Libanon annexeren wat het land wat groter maakt. Gaza moet zo wie zo bij Israël getrokken worden. Het stomme idee om nog wat af te geven om er nog wat meer Arabieren te huisvesten vind ik absurd. Dat de Gazanen de mogelijk krijgen om Israël te bevechten is onlogisch en onverantwoord dat Israël dat toe staat. Verder wens ik Israël in 2015 veel sterkte toe en winst bij wat voor oorlog dan ook en dat zonder hun God. Deze slaapt is niet aanwezig of is door de vele oorlogen reeds verbrijzeld. Zo lang de mens leeft is er geen God aanwezig geweest, dan via het schrijfwerk van vele opportunisten.

 5. De Friese

  Ah de hypocriete christenen staan weer te klappen bij zo’n artikel. ‘antisemitisme is inherent aan de islam’, de christenen vergeten maar even snel 2000 jaar christelijk antisemitisme en de zin ‘antisemitisme is inherent aan het christendom’.

  Voor de Tweede Wereldoorlog hadden christenen helemaal niets met joden, immers joden waren diegenen die Jezus hadden vermoord en in hun matzes christelijk kinderbloed verwerkten. Joden werden verbannen uit Portugal en Spanje door de christelijke koning en koningin Ferdinand en Isabella. Toen de Moren (islamieten) daar heersten werden de joden niet verdreven, dat wordt altijd gauw vergeten. De Joden werden uit Engeland geweerd, Italië, Frankrijk. In Oost-Europa de bekende pograms. De joden die overbleven werden in ghetto’s gestopt. Pas in de 19e eeuw kregen joden met de Franse Revolutie geleidelijk aan gelijke rechten, waar veel (christenen) tegen waren. Dit christelijke antisemitisme is uiteindelijk uitgemond in de holocaust. Nu voelen christenen zich schuldig (en terecht) over dit gebeuren en staan ze opeens zij aan zij met hun joodse ‘broeders’. Nogal hypocriet! De paus heeft in de oorlog niets gedaan en vele kerken sloten liever de ogen ook.

  Hoezo hebben joden het volste recht om zich te vestigen in Israel, maar Palestijnen niet? Zouden wij het niet heel raar vinden als Arabieren hier naartoe komen en land opkopen en vervolgens een Eurabische Staat uitroepen met als argument dit is ons heilige land? Deze site zou te klein zijn. Ach ja deze site is sowieso niet consequent. Wel godsdienstvrijheid voor de meest orthodoxe christenen, maar niet voor moslims. Vrije immigratie van joden, niet van moslims. Dat is meten met twee maten.

  Voordat ik uitgemaakt wordt voor antisemiet. Ik heb niets tegen joden of Israël. Wat wij Europeanen het joodse volk in al die eeuwen aangedaan hebben is gruwelijk. Ik kan alleen niet zo goed tegen hypocrisie.

  1. Nico

   Eens met uw eerste twee alinea’s. Christendom en jodendom hebben elkaar voornamelijk gebeten.

   Oneens met Uw derde alinea. Om veilig te kunnen leven in een joodse staat is het helaas noodzakelijk om immigratie van Arabische moslims en christenen tegen te gaan. Net zomin als dat Duitsers zomaar in het vroegere Duitse maar nu Poolse Pruisen en Silezië mogen wonen mogen Arabieren niet zomaar in het ooit Arabische maar nu joodse Israël gaan wonen.

 6. NemTudom

  Ben geen christen of wat dan ook. Geloof interesseert me geen moer. Maar geschiedenis is wat anders en dan vind ik het redelijk dat Israël daar een plekje verdient, na eeuwen van vervolging. Die nog steeds voortduurt. Arabieren hebben de ruimte in overvloed. Met de oliedollars zwemmen ze in weelde. Maar een club wat in leven gehouden wordt door donatie van het Westen, kunnen ze geen stukje land geven, om ook vrij te leven en mee helpen opbouwen om de vrede in het midden Oosten te bevorderen. In naam van een ideologie van de vrede is het een samenraapsel van egoïstische volken al daar.

 7. De Friese

  U weet hoe de Israelische staat ontstaan is? Doordat joodse immigranten voor de oorlog stukken land opkochten van Arabieren, vervolgens in 1948 riepen ze de staat Israel uit, kwam er oorlog en hebben de joden gewonnen en alle Arabieren eruit gezet.

  Waarom zou geloof (moslim, christen) een criterium moeten zijn om toegelaten te worden tot een land. Voor Palestijnen zelfs het land van hun grootouders? Duitsers mogen wel wonen in die delen van Polen: immers vrij verkeer van personen.

  We zouden het raar vinden als de Friezen Groot-Friesland gaan claimen op oude bronnen uit de oudheid en alle Hollanders deporteren naar Duitsland. Ook al hadden de Hollanders veel olie. Het gaat om een emotionele band met je vaderland die is niet af te kopen. Tweestatenoplossing is de weg naar de vrede

  1. Jacobus

   Precies!

  2. cmsuijkerbuijk

   Als je dan als Arabier al zoveel van je “land” houdt, dan verkoop je het niet. En als de nieuwe eigenaar er dan mee doet, wat hem goeddunkt, moet je niet gaan huilen, want dat land is immers niet (meer) van jou en de nieuwe rechtmatige eigenaar kan dan dus van nieuwe bewoners eisen wat hij wil!
   M.a.w: Je moet de geschiedenis dus wel helemáál vertellen!

   1. Jacobus

    De internationale rechtsorde volgens Suijkerbuijk.

    1. cmsuijkerbuijk

     Inderdaad, eindelijk vallen de schellen van je ogen!

   2. W.H.J. Reiss

    Ziet U niet wat hier gaande is ? Uw geschrijf komt niet overeen met Jacobus, die vandaag als een waanzinnige tekeer gaat. Die lokt U nogmaals uit de tent ! Uw en mijn mening worden niet op prijs gesteld ! Open Uw ogen !

    1. arie_jansz

     WHJWeiss…u heeft helemaal gelijk, ik vind de heer Suijkerbuijck ook als een waanzinnige tekeer gaan. hij en Jacobus moeten wel dezelfde zijn!

     1. Jacobus

      Zouden Jofele Jood, Reiss en Limburgse Kuifje ook niet dezelfde zijn?

      🙂

 8. Pimsch

  Er is maar klein kliekje jood die ik haat en veracht: de Rothschilds.
  “Wanneer het geschatte vermogen $490.000.000.000.000.000,- (vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar) van de bankiersfamilie “De Rothschild” onder de wereldbevolking verdeeld zou worden dan zou iedere wereldburger 70 miljoen dollar ontvangen.”
  Deze bankiers bepalen het politieke beleid van de USA. Zo hebben de boze moslims gelijk dat de Amerikanen marionetten zijn van zionisten.
  Zie http://tora-yeshua.nl/2014/12/de-financiele-macht-van-de-rothschilds-davidsster-als-wapen/

  1. maarten

   mee eens pimsch, maar naast die rothschilds, zijn er in totaal iets van 300 families die alles bezitten, en dat gaat niet goed.

  2. arie_jansz

   Ach hemel, het beroemde kapstokje om joden in een kwaad daglicht te zetten?

   Dan komen ze weer met de Rothschilds aanzetten…..met een bedrag, ach laat ook maar…

   Lekkere sekte dat “Tora Yeshua”…brrrrr, eng!

   1. Jacobus

    Als het woord Rothschilds valt weten we wel hoe laat het is.

 9. jofele jood

  Is er ook al becijferd wat die theedoeken bende heeft vergaard in het Midden Oosten sinds daar olie wordt gewonnen?

 10. De Friese

  Ah, de eerste joodse complottheorie is ook alweer verschenen. Zucht…

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.