Jalta: moslims dwingen Joden om ‘etnisch onder te duiken’

Jodenhaat is springlevend in Nederland.

Zo, is dat even pijnlijk om te moeten zien. Volgens de nieuwe rechtse publicatie Jalta, dat een uitgebreid artikel heeft geschreven over Jodenhaat in Nederland, is er dit jaar een recordaantal meldingen van antisemitisme binnengekomen bij het CIDI. Volgens Jalta zijn er tot in de zomer (let op, enkel de zomer) in dit jaar maar liefst 105 meldingen van antisemitisme gedaan bij het CIDI, terwijl er in 2013 ‘slechts’ 147 meldingen waren over het gehele jaar.

En dan worden nog niet eens alle incidenten gemeld volgens Jalta, bij lange na niet zelfs. De toename zal ongetwijfeld veel te maken hebben met de opmars van de islamitische terreurorganisatie ISIS in het Midden-Oosten en het feit dat Israël zichzelf eerder dit jaar heeft moeten verdedigen tegen de terreurraketten en haattunnels van Hamas. Immers, volgens het CIDI komt ongeveer tweederde van het antisemitisme bij moslims vandaan. Eenderde dus niet, want extreem-rechts en links hebben er ook een handje van, maar 60 tot 70 procent dus wél.

Ik heb het bij iedere pro-Gaza-demonstratie waar ik verslag van deed gezien. Steeds weer ging het bij dat soort demonstraties over de “zionisten” (lees: Joden) die dood moeten, over Israël dat moet worden vernietigd (“from the river to the sea, Palestine will be free”), en over Israël als voortzetting van het Derde Rijk. Wat voor mensen rondliepen bij dat soort anti-Joodse demonstraties? Heel veel moslims natuurlijk, extreem-links tuig en ISIS-fans met lange baarden en gemaskerde gezichten. De een nog openlijker antisemiet dan de ander.

Walgelijk. Voor de algemene bewustwording stel ik voor dat iederéén dit belangwekkende artikel van Jalta leest. Gedaan? Deel het artikel daarna met al uw vrienden op Twitter en Facebook. Dat zeg ik niet voor niks, want ik vind dat we de ogen niet mogen sluiten voor deze radicale stijging van antisemitisme in Nederland. Oh, en word – als u dat nog niet heeft gedaan – vandaag nog abonnee van Jalta, omdat Jalta níet politiek-correct is en de dingen gewoon benoemt zoals ze zijn. Daar heb ik ontzettend veel respect voor.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. Michael van der Galien

  Henk: 

   

  Ha, dat is geen enkel probleem. Zeker niet omdat Jalta zich natuurlijk wel op bepaalde mensen richt he: mensen die er de tijd voor willen nemen om lange verhalen rustig door te lezen. Die citaten daar, etc. die kun je hier niet terug vinden, wat logisch is, wat onze aanpak is heel anders. Commentaar, video’s, noem maar op. Het is echt een heel andere ervaring.

   

  Overigens mooi compliment over de kwaliteit: en ja, zo moet het inderdaad helemaal worden. Dit is gewoon Jalta zoals het zal zijn.

 2. Frank Rijk

  Vandaag stuk gelezen en gisteren Business Class gezien. Goed om op te merken dat anti-semitisme is toegenomen, alleen jammer dat Livestro gisteren Wilders verweet geen oplossingen aan te dragen. Het is juist Wilders die zich hierover druk maakt.

 3. cmsuijkerbuijk

  “alleen jammer dat Livestro gisteren Wilders verweet geen oplossingen aan te dragen.”

  Zolang dát ontkent blijft worden, terwijl het wel degelijk oplossingen zijn, en men zélf met h-e-l-e-m-a-al niets komt, anders dan dat het allemaal zo moeilijk is, is óók Livestro én zijn Jalta totáál ongeloofwaardig en niet anders dan de “gewone” MSM!

 4. fredvdB

  Ach, dat ze tegen Wilders zijn, is omdat de gevestigde macht die macht wil behouden. Een reele bedreiging voor die macht moet dan ook keihard bestreden worden. Verder interesseert het ze eigenlijk niet. Een bestuurder bestuurt, of het nu een democratie is of het Pol Pot van Combodja. Dat is ook de kracht van de VVD. Verder kunnen die juristen (bijna alleen maar in de VVD) redelijk boekhouden. Als het goed gaat is dat prima, maar als het slecht gaat kunnen ze alleen maar bezuinigen, want van economie hebben ze geen kaas van gegeten. En die hautaine sociologen op links zijn opgegroeid in de tijd dat subsidies altijd in onbegrenste hoeveelheden verstrekt werden voor geeft niet wat voor activiteit, hoe averechts die ook uitpakte, want als het fout ging dan werden er gewoon nog grotere bakken subsidies tegenaan gegooid om het weer recht te breien.  

   

 5. Frank Rijk

  Het is overigens ook tragisch dat joodse leiders zelf liever de schuld leggen bij de opkomst van protestpartijen in Europa dan bij de ‘nieuwkomers’: http://nos.nl/artikel/493064-stijging-antisemitische-incidenten.html

   

  “Er is volgens hen een direct verband tussen de groei van dit soort partijen en het aantal antisemitische incidenten en aanvallen op andere minderheden.”

   

  Zelf zijn ze dus ook gevangen in het minderhedendenken. Zolang ze daar in blijven zitten, heb ik geen medelijden.

 6. ikwoudatiedereennadacht

  Wat heeft deze goednieuwsreactie van MvdG nu toch in hemelsnaam te maken met het topic, zijnde antisemitisme?

  Toen ik de eerste twee woorden van zijn  reactie las, dacht ik nog even dat hij inhaakte op de vorige twee reacties, en dat het goede nieuws zou inhouden dat hij zou verklaren dat Jalta de PVV zou gaan supporten inzake islam-bestrijding, maar nee hoor, het bleek om stompzinnige Jaltapropaganda te gaan. Trouwens: niet erg intelligent om niet meteen te zorgen voor een betalingssysteem, waardoor men vanuit het buitenland zonder problemen een abonnement kan nemen. Zoiets geeft te denken over de nadenk-capaciteit van de mensen van dit weblog.

 7. ronald77

  Joden moeten onderduiken voor moslims omdat de Koran een zwaar racistisch boek is. De Koran vraagt van haar 1.5  miljard sekte leden om de wereld te veroveren, samenlevingen te vernietigen, ongelovigen op allerlei manieren te doden of als minderwaardige, onbetrouwbare, niets waardige apen/varkens te discrimineren. Maar geen heersende linkse media die dat onder de aandacht wilt brengen.

 8. Steeds meer Joden naar Israël door antisemitisme – De Dagelijkse Standaard

  […] deel van de immigranten komt. Nee, niet Nederland – hoewel het antisemitisme hier inderdaad uit de klauwen loopt, onder andere tijdens pro-ISIS-demonstraties op de Haagse Hoefkade – maar Frankrijk. De […]

 9. Nu voor bezorgde ouders: hulplijn radicale moslims – De Dagelijkse Standaard

  […] Voor de rest is het natuurlijk prima dat allochtone ouders hun radicaliserende kinderen in de gaten houden en erover spreken met een bepaalde organisatie. Daarbij is het wel van belang dat er ook echt iets gebeurt; dat de hulplijn de ouders vertelt wat ze kunnen doen om hun kind thuis te houden, of om te voorkomen dat hij (of zij) aanslagen pleegt in eigen land en/of om ervoor te zorgen dat ze zich enigszins normaal gedragen (dus niet, om maar een voorbeeld te noemen, joden massaal wegpesten). […]

 10. Maaike

  Ik kan mij voorstellen dat de joodse gemeenschap uiterst kritisch naar Wilders kijkt. Uiteindelijk is Wilders voor een monocultuur, waarin wij allemaal hetzelfde moeten zijn en denken, waar geen plaats is voor andere religies en andere culturen. Het joodse volk is, zoals wij weten,vaak het slachtoffer geweest van dit soort intolerant denken.

 11. Michael van der Galien

  Goed nieuws! We hebben het betalingssysteem aangepast waardoor lezers die in het buitenland wonen nu ook een abonnement kunnen nemen! Woont u niet in Nederland maar wilt u toch een abonnement? Geen punt! 

  https://www.jalta.nl/#abonneer

 12. HrDeKadt

  @ cmsuijkerbuik:

   

  Mee eens. Ik erger me bijna dood aan die versluierde, bijna cryptische verwijzingen naar Wilders vanuit de joodse hoek. Van links tot rechts, van orthodox tot seculier, er zit een hele merkwaardige houding bij de joodse medemens t.o.v. Geert Wilders. Het is onomstotelijk waar dat Wilders de grootste vriend van de Joden is. Dat is niet alleen feitelijk zo, maar ook door hemzelf gezegd. Hij steunt niet alleen de joodse zaak in het midden oosten, maar is een felle vijand van antisemieten waar dan ook.

   

  Islam en jodendom gaat niet samen. Dat heeft de islamitische leer wel duidelijk gemaakt. Het jodendom is vervloekt in de islam. Staat duidelijk in de koran (o.a 62:6, 2:191 enz). Joden moeten uitgeroeid worden, waar ook ter wereld. Daarom waren islamisten al zulke goede vriendjes met de nazi’s. Is allemaal goed gedocumenteerd.

   

  Wilders waarschuwt iedereen voor islam. Islam is een gevaar voor ons allemaal. Islam herbergt een paard van troje t.a.v. andersdenkenden. Joden zijn sowieso de cigaar. Maar andersdenkenden zijn ook in gevaar: liberalen, socialisten, communisten, conservatieven, nationalen, iedereen is een vijand van islam omdat deze stromingen andere ideeen herbergt dan de ene: islam.

   

  Vrouwen zijn een specifieke bevolkingsgroep waar islam een speciale plaats voor heeft. ALLE vrouwen moeten zich grote zorgen maken. Ook die enkele idiote tutholas die zich laten bekeren. Vroeg of laat gaan zij er ook aan, doek of niet.

   

  De joodse gemeenschap moet kleur bekennen. Vooral bij de PVV zal men gehoor krijgen. De vijand van de joden is de islam, en dat heeft de PVV luid en duidelijk aangetoond en daarop stelling genomen. Rond blijven draaien in politiek correcte cirkels komt de islam alleen maar ten goede.

   

  Jodenhaat is weer onder ons. Het verschrikkelijke spook is in Europa nieuw leven ingeblazen. De grootste pleitbezorger voor de joodse zaak is Wilders en zijn PVV. Erken de feiten, bezie de werkelijkheid en draai er niet meer om heen. Dat hebben joden eerder te laat gedaan en de gevolgen waar existentieel. Steun Wilders.

 13. ikwoudatiedereennadacht

  Frank Verhoef geeft in de laatste alinea nog enkele “adviezen” ter bestrijding van het ook in zijn ogen walgelijke, toenemende antisemitisme in NL. Kort gezegd komen zijn adviezen erop neer om het Jalta artikel te lezen en te verspreiden en om een abonnement op Jalta te nemen. Het allerbeste advies ter bestrijding van het toenemend antisemitisme in NL verzuimt hij echter te geven in zijn jalta-propaganda. Daarom geef ik het bij deze:  Ga elke keer stemmen als je kunt, en stem dan PVV ! !

 14. Henk

  Ik heb het stuk van Schut gelezen op Jalta. Toegegeven, een sterk en verontrustend verhaal. Als dit het niveau van Jalta is, dan zit het wel goed.Het is wel een hele lap tekst om te lezen en daar moet je wel de tijd voor hebben. Maar als DDS (en andere sites) die stukken vervolgens gaan samenvatten/becommentariëren dan wordt een abonnement op Jalta minder urgent. Lijkt me een lastig dilemma voor een betaalsite. Kom je met relevante stukken dan sijpelt het toch wel door naar het gratis Internet.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.