Timmermans geeft 50 miljoen euro aan Hamas-terroristen

Geen categorieokt 12 2014, 21:00
De minister van Buitenlandse Zaken neemt afscheid met een knal. Waarschijnlijk letterlijk.
De Nederlandse ambassadeur in Egypte tweette vanmiddag trots dat onze minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans heeft toegezegd om 'de Palestijnse gebieden' jaarlijks een bedrag van 50 miljoen euro te geven. Hij deed dat in Egypte tijdens een conferentie over Gaza.
De timing had wat hemzelf en zijn opvolger betreft ongetwijfeld niet beter gekund: het is immers zijn laatste dag als minister. Hierna stroomt hij snel door naar Brussel waar hij ongetwijfeld andere manieren zal verzinnen om ons belastinggeld er door heen te jagen. Ook voor Bert Koenders is dit prima; zo valt die beslissing hem niet kwalijk te nemen. Nou ja, politiek natuurlijk wel, maar persoonlijk niet. En daar gaat het hem momenteen ongetwijfeld om.
Het is ironisch dat Timmermans dit doet op de dag dat hij zowel op GeenStijl als op The Post Online kapot wordt geschreven door twee excellente commentatoren: Bas Paternotte en Arthur van Amerongen. U moet echt de tijd even nemen om beide stukken te lezen; ze zijn werkelijk glorieus. De heren serveren hem echt af - zowel politiek als op persoonlijk vlak. Betere stukken zijn er niet over hem geschreven.
Nou ja, dat was tot vanavond zo. Nu kunnen we er namelijk aan toevoegen dat deze structurele gift aan Hamas ook toevoegd moet worden aan Timmermans minder dan geweldige CV. 
Wel een geluk voor die man dat hij zichzelf nog altijd fan-tas-tisch vindt. Het hele land kotst hem uit, maar hij is er zelf ongtwijfeld nog steeds van overtuigd dat hij de grootste zegening voor de mensheid is in de geschiedenis - misschien net na Jezus en de Boeddha, maar dat is het dan wel.
Onze Israëlische vrienden willen hem vast ook bedanken: de volgende keer dat er een raket op een Israëlische school neerkomt weet premier Netanyahu wie dat mogelijk heeft gemaakt. Timmermans dus. Met ons belastinggeld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten