Al Qaeda: aanslag Charlie Hebdo was om profeet te wreken

Geen categoriejan 10 2015, 8:05
Hoeveel meer bewijs willen de wegkijkers dat het om een islamitische aanslag ging?
Waren de twee inmiddels morsdode Kouachi-broers islamitisch en pleegden zij drie dagen geleden een islamitische terreuraanslag in Parijs? Het antwoord was voor de oplettende lezer en kijker allang duidelijk: de twee moslimterroristen schreeuwden op de straten 'allah akbar' en op de redactie van Charlie Hebdo zeiden ze dat ze hun profeet Mohammed kwamen wreken. Als iets eruitziet als een eend, zwemt als een eend, en kwaakt als een eend...
Toch zijn er nog steeds mensen, meestal progressieven, die ontkennen dat de aanslag ook maar iets met de islam te maken heeft. Ze zeggen dat de daders gewoon gek waren. Dat ze geen werk hadden. Dat ze een complot waren van de zionisten. Dat ze de schuld waren van het Westen (of Marine Le Pen). Of dat ze gewoon heel erg boos waren op de Fransen omdat de croissantjes van die ochtend niet smaakten.
Er wordt vanalles verzonnen om maar niet de realiteit onder ogen te hoeven zien: de aanslagplegers waren moslims die zich op hun geloof beriepen tijdens hun massamoord. Ik heb slecht nieuws voor de wegkijkers: de leider van de islamitische terreurbeweging Al Qaeda in Jemen heeft gisteren de verantwoordelijkheid voor de verschrikkelijke aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo opgeëist.
En nu komt het. Al Qaeda heeft de aanslag gepleegd "als wraak voor de schending van de eer van de profeet Mohammed". De cartoonisten van Charlie Hebdo moesten dood omdat ze 1. de profeet überhaupt durfden te tekenen en 2. hem ook nog eens belachelijk maakten. Al Qaeda in Jemen belooft meer aanslagen in Frankrijk als het land niet stopt met "het bestrijden van de islam, haar symbolen en de moslims".
Wat willen de wegkijkers nog meer horen? Ik wil het graag weten. Veel duidelijker dan dit wordt het niet. De Kouachi-broers waren moslimterroristen. Dat ontkennen is een grove belediging naar alle slachtoffers en nabestaanden van de terreuraanslag in Parijs.
Update:
Anders legt Hans Teeuwen het wel even uit (via Jalta).
https://www.youtube.com/watch?v=H2ls4Rn5ISU
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten