Turkse columnisten: aanslag Hebdo is schuld van het Westen

Screen Shot 2015-01-09 at 11.39.43
Foto:

Schaam je.

De Turkse columnist Ilhan Aktas weet wel wie er (uiteindelijk) verantwoordelijk is voor de aanval op Charlie Hebdo en andere terroristische aanslagen van moslimextremisten: het Westen.

In zijn optiek zijn er namelijk drie soorten moslims. De eerste is de meerderheid van ‘gematigde’ moslims die tolerant zijn, maar die wel leven op basis van zogenaamde islamitische waarden. Deze moslims zijn over het algemeen leden van de middenklasse, gaan op een serieuze manier om met hun religie, maar zijn niet radicaal. Je zou denken: ideaal.

Nou, volgens hem denkt het Westen daar net een beetje anders over.

It is our conviction that the first group is the indigenous one while the two other groups have emerged due to the fact that Western forces have preferred to work with violence-prone and pro-mandate extremist groups rather than the decent ummah.

De twee andere ‘groepen’ zijn, aldus Aktas, moslimextremisten en ‘nederige’ moslims die ‘pro-mandaat’ zijn (dat zal gaan over het mandaat over het Midden-Oosten, waarbij Europese machten in staat werden gesteld om het Midden-Oosten onderling te verdelen). Die laatste groep negeert hij vervolgens, waarna hij zich alleen maar bezighoudt met moslimextremisten.

De reden? In zijn ogen zijn die namelijk geschapen door… het Westen. Jawel:

We condemn the slaughter in France. The designers of this slaughter aim to make Muslims ashamed of their religion just as is the case with ISIS. Occurring at the very moment when Muslims and Christians in Germany realized in solidarity a noble protest against racism, this terrorist attack might have been driven from many covert calculations. Therefore, we use the expression “what was attacked in France is Islam itself.

Kortom, de Radicale Islam is niet een islamitisch probleem – welnee! – maar slechts een uitvinding van het Westen. Ja, ja, Amerika en Europa steunen dat soort organisaties stiekem en zijn misschien zelfs direct betrokken bij aanslagen (“this terrorist attack might have been driven from many covert calculations”). Natuurlijk zegt Aktas het niet ronduit, maar dat is wél waar zijn woorden op neerkomen.

Lees verder op pagina 2. Raad eens wie achter de aanslag op Charlie Hebdo zit?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!