Nederlandse moslims verklaren oorlog aan extremisme

Geen categoriejan 09 2015, 15:00
Op Facebook maken Nederlandse moslims duidelijk dat ze niets te maken willen hebben met terrorisme.
Het heeft even geduurd, maar Nederlandse moslims spreken zich dan eindelijk massaal uit tegen de Radicale Islam en, specifiek, terroristische aanslagen. Op Facebook zijn zij - die zichzelf de zwijgende meerderheid noemen - een pagina begonnen om zich te distantiëren van iedere vorm van religieus geweld.
Zij schrijven:

Wij zijn de meerderheid. Die meerderheid waar vaak over gesproken wordt, maar nooit met. Diegene die niet worden uitgenodigd bij Pauw of De Wereld Draait Door want wij staan voor nuance en harmonie in plaats van extreme standpunten en conflicten. Wij zijn de “silent majority” die over het hoofd gezien wordt, want we zijn nooit stil geweest.

Ze gaan verder:

Wij zijn die moslims die onze Nederlandse democratische rechtsorde respecteren en liefhebben. Wij zijn die moslims die zijn groot gebracht met het idee dat de islam een religie van vrede is. Wij zijn die moslims die onze kinderen vertellen dat we vanuit onze religie respect moeten hebben voor anderen en hun religieuze overtuigingen en meningen. Wij zijn die moslims die geloven dat er geen dwang in de religie bestaat en dat een moord een moord is, ongeacht in wiens naam die gepleegd wordt.

Vervolgens veroordelen ze de aanslag op Charlie Hebdo (en andere voorbeelden van terroristisch geweld) in duidelijke bewoordingen:

We hebben genoeg van diegenen die onze religie van vrede hebben gekaapt. Zij die onze religie van harmonie verminken met hun extreme ideeën en interpretaties. Zij die ons, moslims en niet-moslims, bedreigen en kwetsen omdat wij niet willen leven als zij. Deze personen en groepen claimen dat hun gewelddadige daden gerechtvaardigd worden door de islam. Die gevaarlijke en onjuiste interpretatie van de islam uit zich in intolerantie, onverdraagzaamheid, dwang en geweld. Het meest recente voorbeeld daarvan was de lafhartige moordaanslag in Parijs.

Ze concluderen:

Wij spreken ons uit tegen de ideeën en daden van de extremisten die in naam van onze islam deze daden verrichten. Wij doen dat omdat het onze verantwoordelijkheid is om onze religie te beschermen tegen hen die de islam misbruiken en geweld aandoen. Wij weigeren om geassocieerd te worden met moordenaars die claimen dat hun gruweldaden in onze naam en die van de islam gepleegd moeten worden. Tegen hen roepen wij: “Dit is niet mijn islam.”

Het is een bijzonder goed initiatief - veel mensen zijn het met mij eens: de pagina is al meer dan 7.000 keer geliket - maar hier moet het natuurlijk niet bij blijven. Het is tijd voor gewone Nederlandse moslims - vaak beïnvloed door het soefisme en/of het verlichtingsdenken, waar onze cultuur mee doordrongen is - om door te zetten en extremisten weg te jagen. Er moet een oorlog (van de pen, en in sommige gevallen van echt geweld, zie bijvoorbeeld ISIS in het Midden-Oosten) komen: een strijd om de ziel van de islam. Iedere moslim die jankt als iemand een cartoon maakt van de islamitische profeet Mohammed moet worden uitgelachen; niet alleen door het niet-islamitische deel van one bevolking, maar juist (en zéker) door medemoslims.
Daarnaast moeten moskeeën en individuele moslims extremisten massaal wegjagen uit hun midden. Er moeten zwarte lijsten komen met daarop de namen van extremisten; als dat soort figuren een moskee bezoeken moeten ze met pek en veren besmeurd worden.
Gewone moslims moeten onmiddellijk contact opnemen met de autoriteiten als ze zien dat een medemoslim radicaliseert. Daarnaast moeten zij - verlichte moslims - met propagandamateriaal komen waarin zij uitleggen wat de islam in hun ogen écht is, waar het voor staat, en wat ze van psychopatische massamoordenaars denken die in naam van Allah/God onschuldige mensen afmaken (of ze nou een cartoon hebben gemaakt of niet).
Het is tijd om de rollen om te draaien. Te lang zijn moslimextremisten in staat geweest om groepen gematigde moslims het zwijgen op te leggen. Verlichte moslims moeten de aanval op Charlie Hebdo zien als een aanval op zichzelf... en als het startsein voor een interne oorlog: een oorlog om de ziel van de islam.
Doen ze dat niet, dan moeten ze over een paar jaar niet klagen dat Europese bevolkingen 'radicaliseren' en zich massaal tegen moslims in hun algemeenheid keren. Dat is dan niets meer of minder dan het logische gevolg van de beslissing van de 'zwijgende meerderheid' om stil te blijven en de Radicale Islam zélf niet de oorlog te verklaren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten