Dit zijn de slechtste wachtwoorden van 2014

Als u één van deze wachtwoorden gebruikt, verander uw wachtwoord dan onmiddellijk.

Er zijn mensen die er bijzonder veel moeite mee hebben om wachtwoorden te onthouden. Of beter gezegd: die er de moeite niet voor willen doen om een lastig wachtwoord in te stellen en vervolgens te onthouden. Daar worden ze maar moe van. 12345 is dan veel prettiger in het gebruik. Moeilijkheidsgraad van nul, een kind kan die code nog onthouden.

Helaas geldt dat hackers daar hun voordeel ook van kunnen doen. Zoals Knack.be bericht zijn er namelijk nogal wat mensen die dezelfde gemakkelijke wachtwoorden gebruiken waardoor het voor kwaadwillenden appeltje-eitje is om hun accounts te hacken.

Waarom hackers via geavanceerde tools en methodes systemen binnendringen, is ons een raadsel. Er worden immers nog altijd dezelfde alom bekende, en dus slechte wachtwoorden, gebruikt, die elke kwaadwillende in een paar seconden kan kraken.

Daarom hier, speciaal voor lezers van DDS, de slechtst mogelijke antwoorden die er zijn. Als u er één of meerdere van gebruikt moet u uw wachtwoord onmiddellijk veranderen. Zoveel tijd kost u dat niet, en als u in staat bent om het webadres van DDS te onthouden (http://www.dagelijksestandaard.nl) weet u vast ook raad met een ietwat gecompliceerd wachtwoord.

Screen Shot 2015-01-21 at 12.22.04

Een tip: gebruik een wachtwoord dat uit minstens tekens bestaat, wissel cijfers en letters af, en zorg ervoor dat de reeks geen algemeen bekende reeks oplevert. Gebruik van een underscore (_) wordt u ook van harte aanbevolen. Natuurlijk zijn er andere manieren voor hackers om uw inlogcodes in handen te krijgen, maar waarom zou u het ze nóg makkelijker maken?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Gerben

  Gelukkig mijn wachtwoord staat er niet bij: 0000. Is standaard ingesteld op allerlei apparaten. Goed dat hackers dat nog niet door hebben.

 2. V.K.

  -Met stip op 20, Michael

 3. Staphylocoque

  Het hangt ervan af of het een belangrijk account is. Voor de bank of het DigiD is een goed wachtwoord handig.
  Andere websites zijn niet altijd even belangrijk en dan verlies je niets als je 123456 o.i.d. als wachtwoord neemt.

  1. AJGRaalte

   Eens, Staph.

 4. Freek

  Je kunt beter een lang wachtwoord hebben dan een kort met speciale tekens omdat bepaalde bekende woorden ook synoniem tekens hebben zoals de @ voor de a.

  Een zinnetje als “dekatkrabtdekrullenvandetrap” is makkelijker te onthouden en is sterker dan een “p@ssw0rd”

  1. Epimenides

   Dank je, Freek.

 5. Jantje

  De mijne staat er ook niet bij: *****

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.