Driftkikker Samsom: ik stap niet op na nederlaag

Geen categoriejan 13 2015, 14:00
Samsom neemt de PvdA mee in zijn ondergang.
Should I stay or should I go? Diederik Samsom weet het antwoord al. Hij blijft:

PvdA-leider Diederik Samsom zal niet opstappen als zijn partij bij de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart, bij de derde verkiezingen op rij, verlies lijdt.

Samsom is veel te koppig om op te stappen, ook al worden de verkiezingen van 18 maart de zoveelste nederlaag voor de PvdA. De derde op rij alweer: zijn partij verloor de vorige twee verkiezingen ook al. De PvdA is op sterven na dood, alleen beseffen de sociaal-democraten dat nog niet. Met tien zetels in de peilingen is de PvdA allang geen brede 'volkspartij' meer, maar een linkse margepartij. Een beetje zoals GroenLinks: totaal niet belangrijk in het politieke landschap.
Voor wie denkt dat ik het erg vind dat Samsom koppig blijft volhouden de partijleider van de PvdA te blijven: dat is niet zo. Ik vind het prima. Hij maakt zijn partij kleiner en kleiner in de peilingen. Hoe minder zetels voor de PvdA, hoe beter. Daar ben ik Samsom eeuwig dankbaar voor. Een nieuwe partijleider zou de partij alleen maar aantrekkelijker kunnen maken. In ieder geval voor de media, die al maanden reikhalzend uitkijken naar een leiderschapswissel bij de PvdA.
De driftkikker van de PvdA moet alleen wel één ding beseffen: er wordt keihard aan zijn stoelpoten gezaagd. De PvdA-achterban, voor zover die er nog is, gaat na 18 maart eisen dat Samsom opstapt. Iemand uit de fractie, bijvoorbeeld Martijn van Dam, moet dan tijdelijk de honneurs waarnemen, totdat het partijcongres Lodewijk Asscher kan aanwijzen als de nieuwe partijleider. Samsom moet wel heel stevig in zijn schoenen staan om de aanstaande coup binnen zijn partij te beslechten in zijn voordeel.
Ik wens hem daar alle succes van de wereld bij. De PvdA verdient Samsom, en Nederland verdient een PvdA die voor minstens 8 jaar in de oppositie belandt. Ga zo door, Didi!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten