'Alles gaat mis met Diederik Samsom'

Geen categoriedec 05 2014, 10:00
Samsom op de schopstoel.
Het kan nu niet lang meer duren. Na de woede-uitbarsting van Diederik Samsom tegenover twee verslaggevers van De Telegraaf duiken alle media bovenop de partijleider van de PvdA. Zelfs de Volkskrant schrijft dat Samsom zijn zelfbeheersing kwijt lijkt te zijn.
De Telegraaf heeft verschillende media-experts gevraagd wat ze vinden van het optreden van Samsom. Communicatiestrateeg Kay van de Linde zegt dat de PvdA'er op een kritiek punt is aangekomen. "Alles gaat mis." Ik denk dat hij gelijk heeft.
Van de Linde denkt dat het al mis ging bij de vorming van het kabinet. "Samsom dacht als een soort Bolkestein in de Kamer te blijven en van daaruit de PvdA profiel te geven. Daar is hij niet in geslaagd. (...) Samsom is echt alleen op de wereld."
Het wordt bijna zielig. Als ik een PvdA'er was, zou ik medelijden hebben met Samsom. Gelukkig ben ik geen PvdA'er.
Overigens zegt Van de Linde ook iets anders, en dit moet iedereen die geen PvdA'er is zorgen baren. Citaat: "Vicepremier Asscher is zich steeds nadrukkelijker aan het profileren als kroonprins." De campagne om Samsom voor Asscher te vervangen is volop bezig.
Eerlijk is eerlijk. Ik zie niets liever dan het verbeten gezicht van de PvdA-leider als hij voor de derde keer op rij de verkiezingen verliest en voor de zoveelste keer verkondigt dat het beleid van het kabinet beter moet worden uitgelegd.
Maar ik zie Samsom niet graag vertrekken om één reden en één reden alleen, en dat is het feit dat Asscher al sinds het begin van Rutte II zich warm loopt voor het leiderschap van de PvdA. De linkse media zullen Asscher ge-wel-dig vinden en hem ophemelen zoals ze dat ook hebben gedaan met Job Cohen en Samsom.
Niet dat de PvdA ook maar iets te bieden heeft aan de kiezer. De kiezer trekt de PvdA niet meer. Maar een tijdelijke heropleving van de PvdA vanwege een leiderschapswissel zie ik niet zo zitten. Het afscheidsfeestje van de PvdA kan het beste zo snel mogelijk worden gehouden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten