Groene gekte: minister Blok verplicht energielabel voor huis, anders hoge boete

Geen categoriejan 06 2015, 15:00
Was minister Stef Blok (Wonen) geen VVD'er?
Hier snap ik nou helemaal niks van:

Woningbezitters die geen verplicht energielabel regelen, riskeren voortaan een boete tot 405 euro. Dat staat in plannen van minister Blok (Wonen). Bij verkoop of verhuur van een huis wordt straks actief gecheckt of het 'groene' certificaat aanwezig is.

De VVD-minister waar ik op heb gestemd bij de vorige landelijke verkiezingen omdat ik hoopte dat hij zijn aanvallen op links niet zou stoppen (dat deed hij namelijk heel aardig toen hij fractievoorzitter was in de Tweede Kamer), heeft het idee opgevat dat het oké is om huizenbezitters te pesten en zelfs keihard aan te pakken met boetes tot 405 euro als ze géén energielabel aanvragen voor hun huis.
Het verplichte energielabel, dat laat zien hoe zuinig en 'groen' een huis is, gaat iedere huizenbezitters tientallen euro's kosten. Huizenbezitters krijgen de komende maanden een voorlopig energielabel thuisgestuurd die ze dan zelf moet aanpassen via internet. Eerst was het plan om geen enkele huizenverkoop door te laten gaan zonder dat verplichte energielabel, maar dat plan is aangepast. Nu kunnen huizenbezitters 'slechts' een boete krijgen.
Alles om de agenda van de groene gelovigen erdoorheen te drukken. Zou de fopminister, want dat is hij, solliciteren naar een baantje bij een of ander 'groen' bedrijf na het ministerschap? Hij denkt vast dat het zin heeft om in het kader van zijn toekomstige loopbaan nu alvast de grootste klimaathystericus van de Nederlandse politiek, coalitiepartner Diederik Samsom, tevreden te houden.
Kijk, ik ben niet tegen energielabels, helemaal niet zelfs, maar ik ben wél tegen verplichte energielabels waar iedere huizenbezitter voor moet gaan dokken. Een huizenbezitter kan prima zelf beoordelen of hij een energielabel wil, bijvoorbeeld om zijn huis sneller te kunnen verkopen (omdat een energiezuinig huis goedkoper is op het gebied van energieverbruik). Over het ontbreken van een energielabel valt zelfs te onderhandelen tijdens het kopen van een huis. Zonder energielabel kan de prijs omlaag, mét energielabel kan de prijs omhoog.
Blok is alleen een VVD'er in naam, want van de vrije markt heeft hij geen kaas gegeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten