Hamas laat ISIS-fans demonstreren tegen Charlie Hebdo

Geen categoriejan 19 2015, 18:00
Wat een lieve jongens, die Hamas-terroristen.
Hamas is geen fan van demonstraties in de Gazastrook - ze houden liever de controle over alles wat er in het gebied gebeurt - maar vandaag liet de islamitische terreurorganisatie voor de verandering een demonstratie toe. En wat voor een: Palestijnse aanhangers van die andere islamitische terreurorganisatie die dood en verderf zaait in het Midden-Oosten, ISIS, mochten vandaag demonstreren tegen de Mohammed-cartoons van Charlie Hebdo.
Volgens de Israëlische krant Haaretz zei een van de aanwezige demonstranten met de naam Abu Abdallah Makdissi dat iedereen die de islamitische profeet Mohammed beledigt moet worden gestraft en vermoord: "Today, we are telling France and world countries that while Islam orders us to respect all religions, it also orders us to punish and kill those who assault and offend Islam's Prophet Mohammad."

Many of the activists in Gaza, an enclave dominated by the Hamas Islamist group, wore uniforms similar to those of Islamic State fighters and identified themselves as supporters of various jihadist Salafi factions.

Gaza's Salafis are proponents of global holy war endorsed by Islamic State and al-Qaida. Hamas, whose charter calls for Israel's destruction, says it does not operate abroad, and it has shown little tolerance for Salafi movements in the Gaza Strip, occasionally fighting gun battles with their members.

Dozens of Hamas police were deployed at the rally and outside the gates of the French cultural center, where the demonstrators gathered after burning French flags.

De ISIS-fans liepen te zwaaien met posters van de drie moordenaars van Parijs: de twee Kouachi-broers en de antisemitische supermarktkiller Amedy Coulibaly. Dat Hamas deze demonstratie heeft toegelaten, is veelzeggend. Hamas wil precies hetzelfde als ISIS: een islamitisch kalifaat stichten met het handboek voor de sharia in de ene hand en een AK47 in de andere om het kalifaat met veel bloedvergieten af te dwingen. Hamas en ISIS zijn twee handen op één buik.
Voor Israël is het van levensbelang deze nieuwe ontwikkelingen in de Gazastrook te inventariseren: hoeveel ISIS-aanhangers lopen daar rond en hoe ver zijn ze bereid te gaan om Israël weg te vagen? Hamas is een walgelijke Jodenhatende terreurorganisatie die moet worden vernietigd om de Gazastrook te bevrijden, maar als ISIS daar óók voeten aan de grond krijgt, kan Israël niets anders doen dan keihard ingrijpen om ISIS op de knieën te dwingen. Dat zal geen makkelijke klus zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten