Hamas verbiedt Palestijnse kindjes reis naar Israël

Hamas wil liever dat kinderen leren dat Joden barbaarse apen zijn.

De Gazastrook is een gevangenis, zeggen bepaalde figuren uit linkse en islamitische hoek, en dat is allemaal de schuld van Israël. De Joden hebben Gaza bezet, dus het is geen wonder dat de Palestijnen daar massaal ‘verzetsorganisatie‘ Hamas steunen en dat Hamas raketten afvuurt op Israël. Ze kunnen nu eenmaal niet anders. Hamas is oké, olé, olé. Etc.

Hoe vaak ik dat wel niet heb gehoord als ik per ongeluk weer eens in linkse kringen verkeer of mijn ogen uitkijk bij foute demonstraties. Als deze figuren niet zulke oogkleppen op zouden hebben, dan zouden ze zien dat Gaza inderdaad moet worden bevrijd, maar niet van Israël. Gaza moet worden bevrijd van Hamas. Hier is het zoveelste voorbeeld van de bijzonder slechte invloed van Hamas op met name jonge Palestijnen:

Gaza’s Hamas rulers say they have barred a group of children from traveling to Israel for a conciliatory trip. Eyad Bozum, a spokesman for the Islamic militant group, said the children were prevented from traveling Sunday to “protect the culture of our children and our people” from normalizing relations with Israel.

De 37 kinderen zouden een rondreis maken door Israël en de Westelijke Jordaanoever. Het doel van de reis was tweeledig; de bedoeling was om de kinderen, die dagelijks worden geïndoctrineerd door de haat van Hamas, een positiever beeld te geven van Israël, en om uiteindelijk vrede te bewerkstellingen tussen Israël en de Palestijnen. Een nobel en nastrevenswaardig doel.

De woordvoerder van Hamas heeft echter plechtig gezworen dat hij “nooit meer” groepen kinderen bij de grens wil zien. Logisch. De islamitische terreurorganisatie wil te allen tijde voorkomen dat (jonge) Palestijnen een accuraat en waarheidsgetrouw beeld vormen van Israël, en dat ze tijdens zo’n reis echt door beginnen te krijgen dat Hamas een vrijheidsonderdrukkende terreurorganisatie is die zo snel mogelijk moet worden weggevaagd.

Zo’n reis naar Israël zit de haatzaaipropaganda van Hamas alleen maar in de weg. Hamas schildert Israël af zoals het paranoïde en dictatoriale Noord-Korea de Verenigde Staten afschildert: als een koloniale mogendheid die koste wat het kost moet worden vernietigd. Hamas wil veel en veel liever dat kinderen op jonge leeftijd al leren Joden uit te schelden voor “barbaarse apen” en “de meest kwaadaardige schepsels”.

Alleen zo behoudt Hamas de macht op de Gazastrook, en alleen kunnen ze duurzame vrede tussen de twee volkeren voorkomen. Wie beweert dat de Gazastrook wordt bezet door Israël is niet goed snik. Gaza wordt bezet door Hamas, en het treurige is dat het nog jaren, mogelijk decennia, duurt voordat daar iets aan gaat veranderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Ego non solus

  Zo heeft eenieder zijn demografische tijdbom. Nederland cq Europa ontwaakt op zekere dag in een door bij meerderheid Moslims bewoond land.

  De Palestijnen kunnen onmogelijk het wassende aantal jongeren blijven tegenhouden. Eens breken zij uit, zien de werkelijkheid en beseffen dat ze altijd zijn voorgelogen. Pas dan kan de situatie daar veranderen.

  Bij ons verandert het ook, maar wij gaan dan meer richting het soort Palestijns bestuur.

 2. Kuifje

  Hamas wil geen vrede met Israël maar vernietiging van Israël. Dat staat ook in hun handvest.

  En de haat voor Joden word er al vroeg ingepompt bij de kinderen o.a via de TV.

  Hamas TV Children’s Show Encourages Killing of Jews
  https://www.youtube.com/watch?v=57Q8K5TmivM

  Wat Hamas natuurlijk niet laat zien op de TV (en helaas ook de anti-Israël westerse media niet) is onderstaande video.

  IDF-soldaten geven hun eten aan Palestijnse kinderen
  http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/5124-idf-soldaten-geven-hun-eten-aan-palestijnse-kinderen

  Interessant is wat de zoon van een oprichter van Hamas zegt in onderstaande video over Hamas en de doelen die Hamas nastreeft.

  Mosab Hassan Yousef (Son of Hamas Founder) tells the truth about Hamas.
  https://www.youtube.com/watch?v=KakxXN5Z-XI

  1. monach

   Jodenhaat is een religieuze plicht. De moslims die vrede met de joden sluiten kan de islamitische hemel wel vergeten.

   Zo irrationeel is het islamitisch geloof.

 3. NemTudom

  Palestijnse kindjes in de Gaza???? Zijn deze kindjes asiel zoekers???? In Nederland komen Turken, Marokkanen en vele andere voor. Maar worden dan wel Nederlanders. Gaza is ook een benaming met een eigen identiteit, dus deze kindjes zijn Gazanen. Palestijnen is een algemene naam voor een groot gebied waar verschillende volken leven.

 4. V.K.

  -Na ja, het stemt toch hoopvol dat er verscheidene ouders toestemming hebben gegeven om hun kind kennis te laten maken met Israel. dat de staat, in dit geval Hamas hier een stokje voor steekt,dat doet me denken aan de Nazi’s welke er zich aan ergerden dat er op het schoolplein kinderen met Joodse kinderen speelden.

 5. Harrybr

  Wat riepen we ook alweer in Neurenberg, 1947-48: “dit nooit meer ! ”
  Maar onze politici als Van Bommel, Van Agt enz lopen weer mee met een groep mensen, die maar één doel hebben: de onderwerping van de ander, resp het uitroeien van de Joden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.