Palestijnen willen ‘vrede’ binnen één jaar

Hahaha. Proest. Hahaha.

Persbureau ANP schrijft het, dus dan zal het wel waar zijn: “Als het aan de Palestijnen ligt, is er binnen een jaar vrede met Israël”. De Palestijnen hebben gisteren namelijk een zogeheten ontwerpresolutie ingediend bij de VN-Veiligheidsraad waarin staat dat er binnen een jaar een akkoord moet zijn tussen de Palestijnen en Israël.

Het ANP schrijft het volgende over de wensen van de Palestijnen:

De Palestijnen willen soevereiniteit op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, gebieden die sinds 1967 door Israël zijn bezet. Ook willen ze Oost-Jeruzalem als hoofdstad van de staat Palestina. Israël zou accepteren dat Palestina als soevereine staat bestaat, maar zou niet akkoord gaan met de gebiedsverdeling van voor 1967.

Twee opmerkingen. De eerste: Israël heeft de Gazastrook niet ‘bezet’. Op de Gazastrook kunnen de Palestijnen doen wat ze willen, en dat is dan ook precies wat ze doen. Zie de foto hierboven, waar iedereen kan zien dat de islamitische terreurorganisatie Hamas (ja, het is en blijft een terreurorganisatie, al wil de Europese rechter dat die term beter wordt onderbouwd) de aanslag op een synagoge in Jeruzalem met vier doden tot gevolg op ‘feestelijke’ wijze viert.

De tweede opmerking: dit gaat ‘m natuurlijk niet worden. De Palestijnse wens voor een Israël dat zich terugtrekt tot de grenzen van voor 1967 is onrealistisch én onwenselijk. Er kan beter worden onderhandeld over land swaps, waarbij Israël stukjes land aan de toekomstige Palestijnse staat geeft in ruil voor het behoud van bepaalde stukjes land op de Westelijke Jordaanoever. Dat is beter voor zowel Israël en de Palestijnen.

Het is onwenselijk dat Israël zich helemaal terugtrekt tot de grenzen van voor 1967, omdat het land, dat nog altijd wordt geháát door de Arabische landen eromheen – het liefst zou een groot deel van de islamitische wereld Israël van de kaart vegen, zo de zee in – zichzelf moet kunnen verdedigen. Immers, wie weet hoe Israël er op de kaart uitziet, weet ook hoe smal het land is. Het is levensgevaarlijk om toe te geven aan deze wens van de Palestijnen.

Er moet dus minstens enige militaire controle blijven over de Westelijke Jordaanoever. Voor de veiligheid van Israël. Lees verder op pagina twee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. Staphylocoque

  ‘De palestijnen’ willen vrede, wie zijn ‘de palestijnen’? Hamas? Lijkt me niet waarschijnlijk. Fatah? Betwijfel het. Fatahpresident Abbas? De bevolking van Gaza? De bevolking van de ‘Westoever’?

 2. Kuifje

  De grenzen van 1967 zijn onverdedigbaar. Dat weten de Palestijnen natuurlijk ook en ze weten ook dat Israël daar dus niet mee akkoord kan gaan.

  We hebben gezien wat er na de terugtrekking uit Gaza (2005) is gebeurt.

  Gaza is door Hamas omgebouwd tot een groot raket platform tegen Israël van waaruit het constant aanvallen op Israël lanceert.

  Als hetzelfde scenario bij de Westbank zou gebeuren is dat vele malen erger (vanwege de ligging van de Westbank en industrie in Israël; vliegvelden,etc) en zal in essentie Israël totaal lam leggen en het land onleefbaar maken.

  De kern van de zaak is dat de Palestijnen (en de islamitische wereld in het algemeen) geen Joodse staat in die regio accepteren en dus uit zijn op vernietiging van Israël. Dat is het uiteindelijk doel. Dat is ook het bestaansrecht van Hamas.

 3. J. C. Th. Kohler

  Kuifje

  “De grenzen van 1967 zijn onverdedigbaar.”

  Nog belangrijker is dat er geen “grenzen van 1967” bestaan. Wat doorlopend en volkomen ten onrechte grenzen worden genoemd is de wapenstilstandslijn van 1967. Een demarcatielijn dus. Langs die lijn is destijds een staakt-het-vuren tot stand gekomen. Als dat niet gebeurd was, zou het Israelische leger nog doorgegaan zijn met het verslaan van de vijand(en). Die lijn nu een grens te noemen is een moedwillige verdraaiïng van de feiten, met de bedoeling linksom of rechtsom Israel op termijn te vernietigen.

  j.c.th.kohler@online.nl

  1. reageerbuis

   Het was niet de wapenstilstandslijn van 1967, maar van 1949; die van 1967 loopt langs de Jordaan.
   Verder helemaal mee eens.

 4. Bob Fleumer

  En zo is hr Kohler, de grens hoort liggen langs de Jordaan
  En dan kunnen de Arabieren op de Westbank kiezen voor Israel of niet, zo niet dan moeten ze naar Jordanie gaan daar is ruimte zat en Israel zal ze graag helpen daar ook een bloeiende maatschappij op te zetten.

 5. JanvanEechoud

  Allemaal plusjes…..

 6. reageerbuis

  De alsmaar aanhoudende ophitsing van de Palestijnse burgers tegen Israël door hun leiders en de media, het vernoemen van infrastructurele werken zoals stadions naar zelfmoordterroristen en het indoctrineren van kinderen van jongs af brengen vrede steeds verder weg. Het niet ingaan op gebaren van goede wil van Israël, of het nu de ontruiming van de Gazastrook, een bouwstop of het vrijlaten van gevangenen is, bewijst de onwil van de Palestijnse leiders om met Israël tot een overeenkomst te komen. Begin van dit jaar hebben ze zelfs het vredesoverleg effectief getorpedeerd door Hamas in de regering op te nemen, wetend dat dit voor Israël onacceptabel was.

 7. NemTudom

  Kunnen we dat woord (Palestijn) uitbannen met zijn allen????? Palestina is een groot gebied en daar maken een samenraapsel van Arabieren gebruik van om een volk te laten ontstaan, die er nooit geweest zijn. Het woord GASANEN lijkt mij een goede oplossing. Want zij ageren om een andere benaming te verkrijgen om zo een ander stuk land op te eisen. Dus in het vervolg GASANEN GAZANEN. Goed idee.

 8. Willz

  Vrede binnen een jaar?
  Let niet op hun woorden maar kijk naar hun daden.
  Dan weet je genoeg…

 9. Mike V.

  “Vrede” binnen een jaar betekent een nieuwe holocaust voor de Joden. ‘T staan hun handvest.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.