EU Hof van Justitie haalt Hamas van terreurlijst

Een buitengewoon gevaarlijke uitspraak.

Nee, nee, en nog eens nee. Een slechter idee dan dit is nauwelijks denkbaar. Nou ja, misschien dat het nog erger zou zijn als het Europese Hof van Justitie Europese landen dwingt om ISIS te erkenen als een legitieme staat, maar dat is het dan wel.

Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft woensdag bepaald dat Hamas verwijderd moet worden van de terreurlijst. Dat meldt persbureau AFP. Het besluit van het Hof, de op één na hoogste rechtbank van de EU, is het resultaat van een hoger beroep dat door Hamas werd aangespannen.

Natuurlijk is het prettig dat Hamas tegenwoordig rechtszaken aanspant als men het ergens mee oneens is in plaats van zonder pardon terroristische aanslagen te plegen om hun zin door te drijven, maar het is natuurlijk volstrekt belachelijk dat het Hof de organisatie haar zin geeft. Het staat namelijk buiten kijf dat Hamas een terreurorganisatie was, is en vrijwel zeker zal blijven.

Hoewel de extremistische club sporadisch tijdelijke wapenbestanden afkondigt hervat het de gewelddadigheden daarna altijd. Israëlis kunnen niet veilig over straat omdat Hamas steevast raketten afvuurt op Israëlische burgerdoelen. Israëlische tieners worden ontvoerd door de organisatie en vervolgens vermoord. En niet alleen joden zijn het slachtoffer van Hamas; datzelfde geldt voor Palestijnse moslims. Zo heeft de groep een coup geprobeerd te plegen in de West Bank en heeft Hamas tijdens haar machtsovername in Gaza hele horden Fatah-leden afgemaakt.

Als je bovenstaande feiten bij elkaar optelt kun je maar tot één conclusie komen: Hamas is een buitengewoon gevaarlijke en bloeddorstige terroristische organisatie.

Lees verder op pagina 2.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. NemTudom

  Het gelijk is aan jou kant. Ik vind dat het zelfde. Hamas is is-lam en moet onthoofd worden.

 2. Staphylocoque

  Vier pagina’s, kan er niet wat meer op een pagina zodat je niet om de twee regels op ‘volgende pagina’ hoeft te klikken?

 3. Kuifje

  Volkomen met het artikel eens. Een onbegrijpelijke beslissing.

  Niet alleen vanwege de vele terroristische acties van Hamas tegen Israël maar ook vanwege de moordpartijen begaan door Hamas tegen mede Palestijnen zoals in het artikel is beschreven.

  http://mepeace.org/video/hamas-members-execute-fatah

 4. Baksteen

  Past volledig in het beleid van de EU, de vernietiging van Israel en de Joden door het faciliteren van de palestijnse staat. De EU maakt het karwei af.

 5. L. Michielsen

  De Islamisering met tegelijkertijd de toename van het antisemitisme in de verrotte EU gaat nog sneller dan ik dacht. En dat zonder een gruwel dictator als Hitler. Wie had dat gedacht? D66, SP en de splinterpartijen GL en PVDA zullen wel instemmen met de EU

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.