Politiek drama: halvering GroenLinks in Den Haag

Geen categoriedec 28 2014, 15:00
LPF-praktijken, anyone?
De LPF zou er jaloers op zijn geweest; de GroenLinks-fractie in Den Haag is van de ene op de andere dag gehalveerd. De reden: raadslid Mustafa Okcuoglu is gisteravond per direct uit de fractie gestapt omdat hij niet overweg kan met fractievoorzitter Inge Vianen. Hij geeft zijn zetel niet terug aan GroenLinks.
Wat er nog overblijft van GroenLinks in Den Haag? Nou, bijna niks. De partij, die het landelijk ook al zo beroerd doet, heeft alleen nog Vianen in de Haagse gemeenteraad zitten. Dat is alles. Okcuoglu zegt dat hij zijn best heeft gedaan met haar samen te werken, maar het is gewoon onmogelijk. Omroep West schrijft:

Okcuoglu schrijft in een brief aan de leden van GroenLinks dat hij 'met pijn in het hart' deze stap heeft genomen. Het raadslid: "Mijn besluit heeft alles te maken met de onverzoenlijke houding van fractievoorzitter Inge Vianen. Haar manier van optreden is niet gericht op samenwerken. Ik word als medefractielid zelfs gepasseerd en genegeerd. Gezonde tegenspraak wordt als aanval ervaren."

Het opgestapte raadslid, dat eerder al uit de PvdA-fractie van Den Haag stapte (hij heeft geen enkele principes, en wil alleen maar een zetel hebben), zegt ook: "Ik heb nog geruime tijd geloofd in verbetering van de onderlinge verhouding en heb diverse pogingen gedaan om tot een werkbare situatie te komen. Ik moet helaas constateren dat dat niet is gelukt en ik heb inmiddels de hoop hierop opgegeven. Ik kan en wil niet langer in deze verziekte sfeer functioneren."
Vianen is bepaald geen populair persoon binnen GroenLinks. Nog maar een paar maanden geleden was de kritiek op Vianen oorverdovend. Ze zou niet goed leiding kunnen geven en ze zou te solistisch optreden, aldus Omroep West. Er werd zelfs geprobeerd haar uit haar functie te zetten, maar dat lukte niet. Kortom, Vianen zorgt er in haar eentje voor dat GroenLinks helemaal kapot gaat. Je moet het maar kunnen.
Het is natuurlijk prima dat GroenLinks in mijn stad zichzelf opblaast - ik zal er geen traan om laten - maar het slechte nieuws is dat er door deze actie vijftien, jawel, vijftien fracties in de Haagse gemeenteraad zitten, waaronder zes eenmansfracties: GroenLinks, de Groep Okcuoglu, Partij van de Eenheid, ChristenUnie-SGP, Partij voor de Dieren en de Groep Van der Helm. Dat maakt de stad er niet bepaald bestuurbaarder op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten