Hamas verbiedt Palestijnse kindjes reis naar Israël

Geen categoriedec 28 2014, 16:00
Hamas wil liever dat kinderen leren dat Joden barbaarse apen zijn.
De Gazastrook is een gevangenis, zeggen bepaalde figuren uit linkse en islamitische hoek, en dat is allemaal de schuld van Israël. De Joden hebben Gaza bezet, dus het is geen wonder dat de Palestijnen daar massaal 'verzetsorganisatie' Hamas steunen en dat Hamas raketten afvuurt op Israël. Ze kunnen nu eenmaal niet anders. Hamas is oké, olé, olé. Etc.
Hoe vaak ik dat wel niet heb gehoord als ik per ongeluk weer eens in linkse kringen verkeer of mijn ogen uitkijk bij foute demonstraties. Als deze figuren niet zulke oogkleppen op zouden hebben, dan zouden ze zien dat Gaza inderdaad moet worden bevrijd, maar niet van Israël. Gaza moet worden bevrijd van Hamas. Hier is het zoveelste voorbeeld van de bijzonder slechte invloed van Hamas op met name jonge Palestijnen:

Gaza's Hamas rulers say they have barred a group of children from traveling to Israel for a conciliatory trip. Eyad Bozum, a spokesman for the Islamic militant group, said the children were prevented from traveling Sunday to "protect the culture of our children and our people" from normalizing relations with Israel.

De 37 kinderen zouden een rondreis maken door Israël en de Westelijke Jordaanoever. Het doel van de reis was tweeledig; de bedoeling was om de kinderen, die dagelijks worden geïndoctrineerd door de haat van Hamas, een positiever beeld te geven van Israël, en om uiteindelijk vrede te bewerkstellingen tussen Israël en de Palestijnen. Een nobel en nastrevenswaardig doel.
De woordvoerder van Hamas heeft echter plechtig gezworen dat hij "nooit meer" groepen kinderen bij de grens wil zien. Logisch. De islamitische terreurorganisatie wil te allen tijde voorkomen dat (jonge) Palestijnen een accuraat en waarheidsgetrouw beeld vormen van Israël, en dat ze tijdens zo'n reis echt door beginnen te krijgen dat Hamas een vrijheidsonderdrukkende terreurorganisatie is die zo snel mogelijk moet worden weggevaagd.
Zo'n reis naar Israël zit de haatzaaipropaganda van Hamas alleen maar in de weg. Hamas schildert Israël af zoals het paranoïde en dictatoriale Noord-Korea de Verenigde Staten afschildert: als een koloniale mogendheid die koste wat het kost moet worden vernietigd. Hamas wil veel en veel liever dat kinderen op jonge leeftijd al leren Joden uit te schelden voor "barbaarse apen" en "de meest kwaadaardige schepsels".
Alleen zo behoudt Hamas de macht op de Gazastrook, en alleen kunnen ze duurzame vrede tussen de twee volkeren voorkomen. Wie beweert dat de Gazastrook wordt bezet door Israël is niet goed snik. Gaza wordt bezet door Hamas, en het treurige is dat het nog jaren, mogelijk decennia, duurt voordat daar iets aan gaat veranderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten