Het blijft rommelen binnen GroenLinks

De strijd binnen de GroenLinks-fractie is losgebarsten. Iedereen wil hoger op de kandidatenlijst komen te staan. Logisch, want de partij wordt in september gehalveerd.

De angst regeert bij GroenLinks. Het zit er dik in dat de partij slechts vier, vijf zetels haalt bij de verkiezingen in september. Dat komt omdat er de afgelopen tijd ongelofelijk veel is misgegaan binnen de partij die ooit zo strak werd geleid door Femke Halsema. Vooral de interne ‘verkiezingen’ voor het lijsttrekkerschap hebben de partij verscheurd. Het is duidelijk dat de positie van Jolande Sap onhoudbaar wordt. Een handjevol Kamerleden vertrekt (uit teleurstelling en boosheid), Tofik Dibi wil ineens alleen maar op de tiende plek staan en de rest is aan het vechten om hogerop te komen, omdat ze allemaal bang zijn dat de partij te weinig zetels haalt in september.

Aanstaande zaterdag congresseert de partij. De leden bepalen dan of er nog wat wordt veranderd aan de concept-kandidatenlijst van GroenLinks. De meeste kandidaten zijn niet blij met de lijst. Sap mag blijven waar ze zit, maar voor de rest is het een chaos, schrijft NOS:

Maar vanaf nummer twee barst de strijd los. Bram van Ojik, die door de kandidatencommissie op nummer twee is gezet, heeft concurrentie van in ieder geval nummer drie Liesbeth van Tongeren en van nummer vier Jesse Klaver. De nummer zeven, Rik Grashoff, wil graag op drie.

Nummer negen Arjan El Fassed heeft zich kandidaat gesteld vanaf plaats zes. Tofik Dibi is op eigen verzoek op plaats tien gezet. En dat wil hij graag zo houden. Maar ook hij zal moeten vechten, want er hebben zich al kandidaten van lager op de lijst gemeld (nummer 11 Paulus de Wilt en nummer 13 Kees Diepeveen) die de gok willen wagen om hoger uit te komen.

Dibi, die heeft zitten liegen tijdens een verplichte IQ-test die hij moest afleggen van zijn partij, is dus definitief zijn plekje in Den Haag kwijt. Het is opmerkelijk dat zowel Liesbeth van Tongeren en Jesse Klaver beide de nummer twee, dus de running mate van Sap, van de troon willen stoten. Dat is een motie van wantrouwen voor Sap, omdat zij hoogstpersoonlijk de oud-linkse Bram van Ojik heeft uitgekozen voor de verkiezingen.

Sap heeft haar fractie niet onder controle. Ze toont geen leiderschap. Na 12 september, als de partij is afgestraft door de kiezer, omdat de meeste progressieven zijn overgelopen naar D66, is het niet meer dan logisch dat er een einde komt aan het tijdperk-Sap. GroenLinks heeft even aan de macht kunnen ruiken en verhoogde meteen de belastingen. Dat is geen verantwoordelijkheid nemen, dat is het uitknijpen van de belastingbetaler voor een of andere domme GroenLinks-hobby.

GroenLinks keert na september weer terug naar waar het thuishoort: in de marge van de marge, zonder enige politieke verantwoordelijkheid.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

23 reacties

 1. Breinbrouwsels

  Als ze toch bezig zijn om partijen te verbieden…

 2. Two Ravens Black Kettle

  @ Ik biesdt U aan carel Bruring. De onvermoeibare strijder voor de rechten van verkrachters. Immers niet het verkrachte meisje is het slachtioffer. nee ben je mal. De echte slachtoffer is de dader.

   

  Of zoals hij stelt: “een lange celstraf zorgt er ook niet voor dat iemand minder verkracht is”

   

  Ik krijg tranen in de ogen van ontroering. Zoveel begrip. Zoveel compassie. Nee natuurlijk niet voor het slachtoffer maar voor die arme, arme verkrachter die ten alle tijden uit de cel gehouden moet worden.

   

  Zie fittie met Bert Brussen.

  http://www.bbrussen.nl/2011/07/17/carel-bruring-fractievoorzitter-groenlinks-goes-valt-bert-brussen-lastig/

   

  Wees sociaal voor de verkrachter, stem Carel bruring. Stem Groen Links !!

 3. R. Hartman

  @ Monty1

  GroenLinks heeft geen principes. Nooit gehad.

  U wilt bewijs? Lees dit stukje (uit 2007) dan even:

  http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index85bf.html?pagina=2472

 4. Two Ravens Black Kettle

  Over El Fassad.  een man die letterlijk vanaf dag 1 van zijn bestaan door de Staat is gesubsidieert. 

   

  De beginjaren:

  “El Fassed werkte bij Oxfam International, waar hij interim hoofd humanitaire campagnes was. Sinds 2002 werkte hij bij Oxfam Novib als lobbyist en beleidsadviseur op het gebied van humanitaire hulp en mensenrechten. Hij hield zich met name bezig met internationale conflicten en mensenrechten. Daarvoor werkte hij bij verschillende internationale ngo’s: Tussen 1996 en 1998 werkte hij als onderzoeker bij CPRS, waar hij zich bezighield met democratische transitie. Daarna was hij onderzoeker bij de ombudsman PICCR, dat zich bezig houdt met corruptie en mensenrechten in de Palestijnse gebieden. Tussen 1998 en 1999 was hij projectmedewerker bij het Onderhouds-Behoeftebepaling en Verwervings Traject van de Nederlandse Landmacht. Tussen 1999 en 2001 was hij beleidsadviseur bij ICCO waar hij zich bezig hield met de Hoorn van Afrika en het Midden-Oosten. Tussen 2001 en 2002 werkt hij bij de Palestijnse mensenrechtenorganisatie LAW als senior communicatieadviseur en lobbyist.

   

  Maar we kennen deze gesubsidieerde flessenbaby natuurlijk voornamelijk van het volgende. 

  Het Kamerlid Arjan El Fassed werd in november 2010 bekritiseerd vanwege het feit dat neo-nazi’s samenwerkten met Al-Awda, een mede door hem opgerichte organisatie. Electronic Intifada, een andere mede door El Fassed opgerichte organisatie, kwam onder kritiek te staan doordat deze gefinancierd werd door de Nederlandse hulporganisatie ICCO terwijl op de website van de organisatie de Israëlische overheid nazipraktijken wordt verweten en het zionisme gelijk wordt gesteld met de Holocaust”

   

   

  Wees progressief en sociaal. Stem Groen Links !!!

 5. monty1

  Groen links heeft haar principes verraden. Ooit waren die links en met rechtvaardigheid (whatever it means) hoog in het vaandel. Door een Kunduz-accoord te sluiten en de mensen zo te benadelen met lastenverzwaringen, heeft de partij in feite al haar principes verkwanseld en is ze als een opportunistische   groepje landverraders ontmaskerd. Wie zijn eigen achterban in de steek laat kan op weinig steun meer rekenen. Had Sap misschien wat eerder moeten ontdekken. Maar ja, dan moet je nadenken en je hersens gebruiken. Niet het sterkste punt bij utopisten zonder enige binding met de realiteit.

 6. Johnathan

  De kiem voor de huidige misere binnen GroenLinks is gelegd door Femke Halsema. Zo is Tofik Dibi door haar persoonlijk binnengehaald, enkel om het multiculturele gezicht op te poetsen.
  Halsema gaf helemaal geen leiding, maar liet duizend bloemen bloeien.
  Jolanda Sap probeert stuctuur aan te brengen, maar dat gaat van ‘auw’.

  Grote onruststoker in de fractie is Ineke van Gent. In Opzij beklaagde zij zich dat de partij haar geen dispensatie wil geven om door te gaan. Daarbij gemakshalve onvermeld latend dat zij al een keer dispensatie heeft gehad.

  Sap lijkt mij een redelijk mens, die onredelijke mensen bij elkaar moet zien te houden. Een mission impossible.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Grashoff over islam critici:

  Grashoff: “Het is als een ziekte. Er moet een nationale inentingscampagne komen tegen deze volksziekte.”

   

  Grashoff was diegene die Tariq Ramadan bleef steunen toen hij weigerde het kapotm stenigen van meisjes en vrouwen te veroordelen.

   

  Stem Groen Links !!

 8. ik denk dat

  Ooit wel eens warme gevoelens gehad met Groenlinks, maar dat had meer met mijn vriendenkring te maken dan met de leiders Rosenmuller, Halsema en Sap. Groenlinks is in mijn ogen een partij die alleen maar geld kost en ellende er voor teruggeeft.

  Eigenlijk moet het uit het Tweede Kamer- toneel verdwijnen.

 9. Two Ravens Black Kettle

  @ Kandidate Hayat Barramun

   

  Barrahmun is de zus van Hassan B., een “belangrijke speler” in het drugsmilieu. B. werd in oktober 2002 neergeschoten, tijdens een vermoedelijk drugsgerelateerde afrekening.

  Ook een andere broer zou beschikken over criminele contacten. De kandidate zei gisteren dat zij “niets met het leven van haar broers te maken heeft”.

   

  (ps. over deze kandidaat ben ik enigszins onzeker, sins of the father and all that. Sterker nog feitelijk moet je het gedrag van haar broers deze advocate logischerwijs niet in de voeten schuiven. Maar stel je toch eens voor dat een dergelijk feitje zou worden opgedregd bij een kandidaat van de PVV. Maandenlang zouden de cabaretiers ‘gevatte’ grappen maken, Joop.nl kreeg een boner die tot aan de dwergplaneet Pluto en Nieuwsuur was iig. voor de komende tien weken weer volgeboekt. Het betreft hier echter om een kandidaat van Groen Links.  Een partij die aan de juiste kant van de morele lijn staat en daarom met alle egards, liefdesmantels, wegkijknekken en doofpotten behandeld dient te worden). Wel om de haverklap krijsen dat Wilders een Joodse vrouw zou hebben maar zwijgen wanneer een kamerlid moordende broers heeft. Overigens verklaart het wel de voorliefde van Groen Links voor verkrachters en moordenaars. Misschien kan ze binnenkort -ze is immers advocate- woordvoerder justitie worden. Kan ze wedijveren om de echte slachtoffers (lees daders) asap weer op straat te krijgen.Steun heeft ze alvast van Carel Bruring, de vaandeldrager der verkrachters.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Over Dirk van den Bosch schrijft de club van Sappie zelf: ‘Dirk zou goed naar het kamerlidmaatschap toe kunnen groeien als hij zijn uitstraling meer polijst en een meer luisterende houding aanneemt.’

   

  Zelfs zegt de ‘grote Denker’ Dirk op zijn webblog: 

   

  Eiersalade. Heerlijk! Op een roggebroodje, op een toastje, of gewoon stiekem met een lepel een snelle hap uit het bakkie. Ook ik laat me af en toe verleiden om niet zelf binnen tien minuutjes een prima salade te maken, maar om toch maar in de supermarkt een salade uit het schap te trekken. Vooral sinds de salademakers ook Scharreleitjes gebruiken. Dat doen ze dan weer vaak alleen in de Eiersalade en zo blijkt weer dat je altijd alle etiketten goed moet nalezen.”

   

  http://dirkvandenbosch.wordpress.com/

   

  Blijft intrigerend. Wat zou de sociale en meelevende Groen Links precies bedoelen met een uitstraling die “gepolijst dient te worden”. Loopt meneer nog rond in berevellen ? En wat houdt ‘een luisterende houding aannemen’ in ? Zou deze oermens de hele dag krijsend met een milieu-vriendelijke knots autistisch edoch olijk voor zijn grot staan te stampvoeten terwijl een hele meute pas geimporteerde -land verrijkers-  amechtig wachten op betutteling ? Is het een Groen Links bodysnatch versie van Fidel Castro met zijn dagenlange monologen ? Mocht er hier toevallig een Groen Links kaderlid meelezen. Zou U wellicht hier uitsluitsel over kunnen geven.

   

 11. André van Delft

  krijg ik toch wel een beetje sympathie voor de leiding van Groen Links.

  Misschien zijn ze gewoon de ergste dommeriken en haatbaarden eruit aan het werken. ’t zou zo maar kunnen.

 12. Foch

  @tworavensblack

  Wat kunt u toch stoer praten!

 13. Robbert L.

  Two Ravens Black Kettle

   

  Graag zie ik je hier met je eigen onderzoeks journalistieke bijdragen vaker terug.

  Groen Links was al een eng clubje (Rabbae, Damen, Peters), maar met de El Fassed’s en het andere subsidietuig dat je hier aan de kaak stelt, zijn de diepe krochten van de linkse huichelachtige hypocrisie duidelijk geworden.

   

  Hulde!!

 14. nick87

  Ach, het is tekenend dat we in Nederland druk zijn met partijtjes als GL. In het machtige Duitsland, waar ze een kiesdrempel hebben, komen dit soort prutsers met 5 zetels niet eens het Parlement in. Ik hoop dan ook op een zeteltje of 3/4 voor GroenLinks, zodat men zichzelf kan opheffen en de versplintering in de Kamer vermindert… Wie spint garen bij de ondergang van GroenLinks?? Inderdaad, Samsom. FC Kunduz wordt door de marginalisering van GL onmogelijk zodat Didi weer in beeld komt…. Meest reële coalitie na 12/9 op dit moment dus: CDA/VVD/PVDA/D66(6)

 15. Two Ravens Black Kettle

  @ Inge Vianen. Zou ik een titel voor haar moeten bedenken dan zou ik haar willen omschrijven als de zelf-islamiserende geldverkwister van Groen Links. Uberhaupt snap ik niet waarom ze geen I voor de G en L zetten. islamitisch Groen Links. Toekomstige partijleidster: Inge Vianen

   

  In Den Haag heeft de PVV kanttekeningen gezet bij een islamitische iftarmaaltijd die tijdens de ramadan werd gehouden op het stadhuis. Kosten: 15.000 euro. Raadslid Machiel de Graaf noemt het ‘een geldverslindend onzinproject’.

  GroenLinks-raadslid Inge Vianen vond de PVV-kritiek onterecht en het weerwoord van PvdA-wethouder Marnix Norder (PvdA) niet krachtig genoeg. “Het zou mooi geweest zijn als hij verteld had over de band die tussen mensen ontstaat door gezamenlijke rituelen zoals vasten.” Geen woord over de door partijgenote Paardekooper gesignaleerde groepsdwang, die tijdens de vastenmaand ramadan altijd een hoogtepunt bereikt.

  “GL bestuurt niet in Den Haag. Landelijk zijn wij tegen subsidie van religieuze evenementen”, reageerde Halsema op Twitter.

  Http://www.carelbrendel.nl/2010/10/21/groenlinks-voortschrijdend-inzicht-over-geloof-en-groepsdwang/

 16. Willem Doorsnee

  Dit links volgt inderdaad de loop der natuur (dus echt groen). Komt op, bloeit even en dan is het gedaan en begint de rotting. Helemaal volgens het boekje, het is goed zo.

 17. Dick Kraaij

  Kan die Bram van Ojik wel rekenen dan?

   

  Als je kritiekloos voor ontwikkelingssamenwerking à la politiek correct bent, Milenniumdoelstellingen nastreeft, en bij de NOVIB hebt gezeten… O wacht, het is juist andersom. Hij kan beter rekenen dan wij met z’n allen bij elkaar: specialist in het lospeuteren en leven van subsidies.

   

 18. Two Ravens Black Kettle

  @ De Utrechtse reuzendoodster Marry Moss, de vrouwelijke evenknie van Aleid Wolfsen is ook al zo’n druk bazinnetje. Wat zeg ik evenknie. Ze is een van de architekten van de Aleid Wolfsen soap aangezien in de vertrouwens commissie zat die beslaat om Aleid en die andere knakker voor te dragen als burgervader. Uiterst democratisch natuurlijk. Twee PvdA’rs. 

  Nu Wolfsen -terecht- aangeschoten wild is houdt mevrouw Moss haar kaken stijf op elkaar. See no evil, hear no evil, handen wassende in onschuld and all that. Of zoals Herman Finkers zou zeggen: “Het was de man met die snor !!” Een vrouw met mensenkennis en een open eerlijk zelfbeeld. Je verantwoordelijkheid nemen noemen ze dat geloof ik in de politiek.

 19. Two Ravens Black Kettle

  @ Over Huri Sahin vraagt de sympathieke Groen Links commisie zich onwillekeurig af: “of zij inhoudelijk nu al stevig genoeg is om direct de Tweede Kamer in te gaan”

  Laat U de woorden even op U inwerken. Of ze in-hou-delijk ste-vig ge-noeg is. wat dat betreft ben ik net als als de Groen Links kandidaat/grotbewoner Dirk Bosch. Als iemand dat over mij zou zeggen kan hij een ongepolijste dreun met de milieuvriendelijke oerknots kunnen verwachten. My o my, wanneer een mentaal zweefvliegtuigje als Tof Thissen al tot de conclusie komt dat je de verstandelijke capaciteiten hebt van een gefragmenteerd koffieschoteltje dan moet er toch ergens een lichtje gaan branden. Of dat kaarsje daadwerkelijk gaat branden bij Huri Sahinj vraag ik me overigens af. Net als de Groen Links commisie trouwens.


 20. Two Ravens Black Kettle

  Rik Grasshof. Is dat niet die ‘grote denker’ die radicale islamisten met heel, heel veel belastinggeld subsidieert om ‘bruggen te bouwen’ 

 21. Two Ravens Black Kettle

  Liesbeth van Tongeren. De vrouw die opkomt voor Groen en de minderbedeelden. Liesbeth is van mening dat de mensen meer moeten betalen voor het Milieu. Maar niet vanwege de biodiversiteit of het uitsterven van diersoorten. Nee ben je mal.  Waarom dan wel ? 

   

  Greenpeace, drijvende op donaties, vrijwillige hopvrouw NL’se tak 2009: Liesbeth van Tongeren. Loonzakje: Euro 101.465 

   

  Wees Groen, progressief, Sociaal en menselijk. Wordt vrijwilliger voor een milieu organisatie. Ga de deuren langs, Stem (& Spek) Liesbeth. Stem Groen Links !!! Wanneer elke Nederlander aan de deur één Euro dropt in  de collectebus heeft Liesbeth slechts 101.461 Nederlanders (en naar schatting 5.000 vrijwilligers) nodig om haar villa te betalen. Met dat geld zou zomaar een diersoort gered kunnen worden maar soit. But Who cares ?????

  Wees wijs, Wees Bewust, Heb erbarmen met de armen. Stem Groen Links !!!  Stem Liesbeth !!!

 22. Two Ravens Black Kettle

  @ Kees Diepeveen. De Asbest Koning

   

  Stadsdeel Noord moet een boete van tienduizend euro betalen voor de asbestverontreining op een bouwterrein nabij de Stoombootweg, in Kadoelen. De rechtbank acht bewezen dat het stadsdeel al sinds 2001 wist van de verontreiniging en daarna onzorgvuldig heeft gehandeld. 

   

  Omwonenden protesteren al jaren tegen de bomenkap en de bouw van de woningen. Stadsdeelbestuurder Kees Diepeveen suggereerde na de ontdekking van de millieupolitie zelfs dat omwonenden de asbestsnippers zelf hadden neergelegd. De laatste veronderstelling werd nog eens herhaald in de rechtszaal. De rechtbank acht die gang van zaken echter ‘niet aannemelijk’. 

   

  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/269131/2009/11/14/Boete-Stadsdeel-Noord-voor-asbestvervuiling.dhtml

 23. Two Ravens Black Kettle

  Kees Diepeveen. De Asbest koning deel 2 !

   

  AMSTERDAM – Stadsdeel Noord erkent fouten te hebben gemaakt in de asbestzaak rondom bouwterrein Twiske Zuid. Het dagelijks bestuur gaat niet in hoger beroep tegen de door de rechtbank opgelegde boete van tienduizend euro. 

  De rechtbank bepaalde maandag dat het stadsdeel in maart 2006 verkeerd is omgesprongen met op het bouwterrein gevonden platen asbest. Tijdens het kappen en ophakken van bosjes en bomen zijn ook asbestresten versnipperd. En dat ondanks de aanwezigheid van een toezichthouder van het stadsdeel. 

  Kees Diepeveen, verantwoordelijk stadsdeelbestuurder van GroenLinks, hield lang vol dat er GEEN FOUTEN WAREN GEMAAKT.

   

  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/269449/2009/11/26/Noord-erkent-fout-in-asbestzaak-Twiske.dhtml

   

   

  Stem op de Asbest Koning. Stem op Groen. Stem kees Diepeveen. Stem Groen Links !! 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.