Helft Britse Joden: op lange termijn geen toekomst voor ons in Europa

Schokkende cijfers tonen aan: steeds meer Joden willen weg uit Europa.

Dit is een in- en intriest bericht:

Meer dan de helft van de Britse Joden denkt dat zij op de lange termijn geen toekomst in Europa hebben. Een kwart van hen heeft de afgelopen twee jaar overwogen hun land te verlaten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 2230 Joden in Groot-Brittannië, dat is uitgevoerd in opdracht van de Campagne tegen Antisemitisme (CAA).

Volgens voorzitter Gideon Falter van de Campagne tegen Antisemitisme is het antisemitisme in Groot-Brittannië dan wel nog niet zo groot als in de rest van Europa, maar de resultaten van het uitgebreide onderzoek moeten “iedereen wakker schudden”. Wat niet is, kan immers nog komen.

Aan de overkant van het Kanaal is het inderdaad nog niet zo erg als in Frankrijk, in het land waar een Jodenhatende ‘cabaretier’ talloze Fransen zover krijgt de omgekeerde Hitlergroet te brengen, en waar de antisemitische supermarktkiller Amédy Coulibaly een week geleden vier Joden vermoordde in een koosjere supermarkt omdat hij ‘Palestina’ wilde verdedigen.

Maar waakzaamheid is geboden, want:

Volgens Falter staat het land op een beslissend punt. Als het antisemitisme niet zonder pardon wordt bestreden, zal het groeien en kunnen Britse Joden steeds meer vragen stellen over hun plaats in Groot-Brittannië, meent hij.

Het is geen nieuw fenomeen dat Joden zich niet veilig voelen in Europa. De geschiedenis herhaalt zich. Dat maakt mij misselijk. Het antisemitisme jaagt steeds meer Joden weg uit Europa. Ze vertrekken naar Israël, omdat ze daar niet worden aangevallen omdat ze Joods zijn. Nou ja, behalve door praktisch ieder moslimland om Israël heen dan.

Het dilemma voor Europese Joden kan niet groter zijn: moeten ze ondanks alles in de landen blijven wonen waar ze worden beschimpt door links, extreem-rechts en radicale moslims, of moeten ze aliyah maken naar Israël, het land dat al sinds de oprichting in 1948 moet vechten voor haar bestaansrecht omdat radicale moslims het land willen wegvagen van de aarde?

Wanneer leren we nou eens van de geschiedenis? De Joden zijn altijd de eerste slachtoffers in haatzaaierij, pogromgs en oorlogen, maar zij zullen zeker niet de laatste zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

88 reacties

 1. VVM

  En dan nog durft men moslims de nieuwe Joden te noemen, het is te schofterig voor woorden wat er plaats vindt heden ten dagen.

 2. Kuifje

  Een triest bericht maar begrijpelijk. De toestand in Europa voor Joden gaat met het jaar achteruit.

  En door de blijvende instroom van moslims (via immigratie) zal het antisemitisme nog veel erger worden.

  En op de media en politiek hoeven Joden niet te rekenen; die zijn druk bezig moslims te behagen en voor te stellen als de werkelijke “slachtoffers”.

  1. Jacobus

   De angst van de Joden voor de islam was er niet geweest zonder de christelijke holocaust.

   1. VVM

    EDIT DOOR MICHAEL VAN DER GALIEN: DEZE COMMENT KAN ECHT NIET… EN HET IS DIEPTRIEST DAT VEEL ANDERE REAGEERDERS NIETS VAN ZEGGEN. TOTAAL ONACCEPTABEL. NOGMAALS ZO’N GRAP EN ER VOLGT EEN PERMABAN.

    1. Jacobus

     Ik wil het nog wel nader toelichten, want mogelijk pikte je de essentie niet op.

     De grootste omvangrijke genocide tegen de joden vond plaats door westerse christenen, een eeuwenlange gruwelijke traditie van antisemitisme die uitmondde in de Holocaust.

     Door deze vervolging van Joden in Europa ontstond de Joodse staat, een permanent symbool van onrecht jegens het Palestijnse dat even permanent voeding biedt aan een virulent antisemitisme in de Arabische landen.

     Als je deze historische causaliteit kunt doorgronden zie je het begin van de keten en begrijp je mogelijk mijn stelling.

     1. VVM

      Leer eerst eens een zin fatsoenlijk schrijven Judas….

      Jouw soort komt nog wel aan de beurt……

     2. -Harry

      Ik sta er toch iedere keer weer van te kijken hoe je de dingen volslagen op z’n kop zet Cobus .

      De kruistochten kwamen er uit frustratie omdat jouw vrinden de moslims toen al grootscheeps aan het moorden waren om die verdomde ideologie in te voeren .

      Kun je je voorstellen , vele ridders die helemaal vanuit Engeland op zo’n oncomfortabele rotknol , maanden onderweg waren om dat tuig terug te meppen ?
      Die mensen waren toen al minstens net zo gefrustreerd als wij nu , vanwege die gekken .
      Dat deden ze echt niet voor de lol , lul .

      En die latere holocaust werd door Hitler en z’n trawanten uitgevoerd en als je de schreeuwerige toespraken van Hitler nog eens terugluistert , zul je ontdekken dat het een enorm fanatieke socialist was .

      Ik ben totaal niet gelovig , heb dan ook geen enkele behoefte dat te verdedigen maar het socialisme en het communisme zijn een goede tweede op het gebied van moordscore .

      Enne , waarom zouden de Joden geen recht hebben op een eigen land ?
      Waarom altijd partij trekken voor die verdomde moslims , die hen zelfs dat kleine stukje grond niet gunnen ?
      Palestijnen bestonden vroeger niet , het zijn islamitische Jordanezen die , dat stuk grond dat ze nu bezet houden geconfiskeerd hebben .

      Op datzelfde stuk grond is de staat Israel een economisch succes en nét over de grens bij de palestijnen nou net niet , als we die niet bijvoeren gaan ze kapot van de honger .

      Uit je reacties over de laatste weken genomen , moet je wel heel onnozel zijn om daar niet uit te kunnen opmaken dat je sympathie bij de geitenbrigade ligt .
      En dat is ook een “historische causaliteit “.
      Zij het op wat kortere termijn .

     3. V.K.

      -@ Jacobus,

      Wel eens van oa ,,het pact van Umar,, gehoord?

      -Ook zonder Holocaust zou Israel wel bestaan.

      -De diaspora was hoofdzakelijk in christelijk/islamitisch gebied.

      -Dat jij met de Holocaust op de proppen komt, neemt niets weg van het feit dat Joden ook in islamitische gebieden van tijd tot zijn vervolgd, waarom probeer je dat te verzwijgen?

      -Mijn grootste angst is niet de islam, noch het christendom, maar dat mannetjes zoals jij deel gaan uitmaken van de bestuurlijke elite.

     4. Chr26

      Jacobus heeft gelijk. De meeste mensen hier vergeten dat in vroegere tijden Joden en Moslims prima naast elkaar hebben geleefd terwijl Joden al vanaf de middeleeuwen en nog veel ver in Europa onder de christenen de ‘underdogs’ waren, met de holocaust als climax. Wanneer leert men hier nou eens verder te kijken dan je neus lang is. Er is NIKS mis met de Islam. Het zijn bepaalde gestoorde/geradicaliseerde figuren die reactionair, nationalistisch zijn en die bepaalde ‘foute leiders’ als inspiratiebron beschouwen. Fascistische Koran??? Grow up! Misschien is het eens goed te weten dat de koran als een heel stuk ouder is dan het fascisme

     5. AJGRaalte

      Jacobus!

      De staat Israel is herboren ONDANKS de Holocaust, NIET dankzij!!!

     6. AJGRaalte

      Chr26

      Joden en moslims hebben nooit “naast elkaar” geleefd en al zeker niet “prima”!

      Vanaf het eerste begin van de islam zijn Joden door Mohammed en zijn aanhang vervolgd en vermoord. De “profeet” heeft er nota bene eigenhandig honderden onthoofd: ISIS avant la lettre!!!

      Joden (en christenen) waren dhimmi’s, i.e. machteloze, practisch vogelvrije, derderangs non-burgers, overal waar moslims heersten.

      Een aanwijzing hoe “goed” Joden het hadden onder moslimheerschappij is het feit dat er tot 1948 minder dan 1 miljoen Joden in het hele gigantische islamitische gebied woonden, terwijl dat er in het antisemitische Europa tot 1940 zo’n 11 miljoen waren. In Polen alleen al 3 miljoen.

    2. W.H.J. Reiss

     @VVM
     Je kunt Jacobus volgen. als je die commentaren leest kun je gerust stellen: Waarom mag zulk een Crapaille hier zijn onzin plempen ? Antwoord: Hij is vriend van de haatideologie ?

     1. Jacobus

      @Reiss. Je bijdrage sluit gelukkig af met een vraagteken en dat geeft me de gelegenheid de vraag ontkennend te beantwoorden.

     2. arie_jansz

      Oh Reiss, keer op keer word je weer op je nummer gezet en keer op keer probeer je slim en gevat terug te slaan.

      Je wil wel, maar je kunt het niet!
      Accepteer je beperkingen nu maar, het geeft niet.

     3. Chr26

      Wow W.H.J. Reis, je hebt me echt overtuigd met je intellectueel gebasseerde argumenten. NOT

    3. Wouters

     @VVM
     Wat laat u zich kennen zeg. Jacobus maakt een terecht punt. Bent u het daar niet mee eens? Probeer dat dan met argumenten te bestrijden. Eigenlijk vind ik uw reactie onacceptabel en zou een moderater hier wat aan moeten doen.

   2. toetssteen

    @Jacobus
    Wat een drogredenering! De ellende begon al bij Mo:

    nl.wikipedia.org/wiki/Banu_Qurayza

   3. V.K.

    -Ronduit smerig om je te verschuilen achter de massaliteit van de Holocaust om je punt te maken.

   4. GerardMarinus

    zucht, Jacobus 🙁

 3. Limburgse Kuifje

  Het ergste van alles is wel dat hiermee men bezig is om alle joden te concentreren in een land: Israel.

  En wat gebeurt er daarna? Ik moet er niet aan denken, maar het zou zomaar eens de bedoeling kunnen zijn om ze in een klap van de aardbodem te laten verdwijnen. Immers Iran werkt ook nog altijd sneaky door aan een atoomwapen.

  Mensen wordt toch eens wakker en kijk om u heen. Bescherm uw naaste en dus ook de jood. Voorkom dit, schrijf naar de zogenaamde volksvertegenwoordigers, maar wat nog belangrijker is: stem straks juist ! Alleen dan kunt u nog het verschil maken in de wereld anders is het GAME OVER .

  1. -Harry

   Goed gezien , Kuifje !

   Het idee is mogelijk ; die mensen bij elkaar drijven en dan toeslaan !
   Hopelijk zijn de Joodjes ze vóór !

  2. Jacobus

   De ironie wil dat Israël een militaire grootmacht is met kernwapens en Iran een zwak leger heeft en geen kernwapens.

   1. VVM

    Dat doet jou zeker wel zeer als anti-semiet zijnde?

    1. arie_jansz

     Lekker dat schelden…ik noem jou toch ook geen nazi?

     Onbeschoft en ordinair

     1. Chr26

      @Arie,

      Sommige mensen menen al dat je ze een nazi noemt zodra je het niet met hun eens bent

   2. -Harry

    Dat is maar de vraag , ze werken er hard aan .
    Een vuile bom is in ieder geval wél mogelijk .
    Maar volgens jou is die uraniumverrijking alleen voor medische doeleinden , zeker ?

    Neem nou eens EEN ding van me aan Cobus , MOSLIMS ZIJN DE GROOTSTE LEUGENAARS EN MISLEIDERS TER WERELD !

    En dat is geen vooroordeel , ik heb járen in dat soort landen gewerkt .

 4. Baksteen

  Israël, slechts 0,6% van het Arabisch grondgebied en hun grootste probleem, man,man wat een triestheid die Islam.
  Ga het mooie Israël nog verder opbouwen en laat Europa lekker verzuipen, geen eer meer aan te behalen de komende 150 jaar. Amsterdam, straks het Aleppo aan de Amstel?

 5. Sjoel Surepoek

  We zouden samen wel een toekomst hebben als we niet zo in het verleden leefden.

 6. NemTudom

  Wat is de mensheid toch een vreemde samensmelting, van haat, hoop, liefde en wraak terwijl we toch zowat een volk zijn. Het enen geloof, ideologie is het andere niet. Wij zijn langzaam aan vermengt met verschilde rassen. Waardoor, ondanks deze vermenging toch aparte mensen groepen zijn ontstaan, die we als ras kwalificeren. Menig volk ras is uitgestorven. De namen van deze volkeren (ras) is verdwenen of historisch op geschreven. Deze volkeren (ras) zijn niet verdwenen maar geïntegreerd en vermengt met het volk dat daar nu leeft. Twee oude volkeren die ieder kan benoemen, zijn de Egyptenaren en het Joodse volk. Door veroveringen van landen als Egypte en Palestina. Zijn de volkeren, die wij van naam kennen samen gesmolten tot een ras dat daar nu leeft. Egyptenaren zijn over het algemeen in het land gebleven, waardoor de vermenging groot deels daar plaatst vond.

  Het Joodse volk wat een groot land bezat en oorlog voerde tegen verschilde volkeren. Werd door menig ander volk verslagen en als slaven verhandeld. Zij die de mogelijkheid hadden om er onderuit te komen en te blijven, vermengde zich met de nieuwe over heersers. Hoe groter de groep achter blijvers hoe eerder zij zich konden herstellen, om zich vrij te vechten en een nieuwe staat op te bouwen op het verwoeste land van zijn voorouders. De mens heerst zolang hij kan over heersen. Hoe groter een volk hoe groter het land nodig is om te overleven. Ook uit honger naar macht komt de vernietiging van de mens voort. Macht honger doet iemand boven zich zelf uitrijzen en kan als een tiran zijn familie, beurt of samenleving vernietigen. Of naar een groter machtsfactor in of zelfs buiten zijn gebied laten gelden.

  Dat overkwam het Romeinse volk van die tijd. De adel der Romeinen smachten naar macht en verovering. Ze streefde naar een wereld macht. Waarvan men nu nog lering uittrekt. Zij verspreide het Joodse volk zodanig dat er een verwoestende zeis door het Joodse volk ging. Verschillende stammen van de oorsprongkelijke twaalf zijn voorgoed verdwenen. Uit overlevering van volkeren over heel de wereld en opgravingen, komt men de vernietiging van het Joodse volk van weleer tegen. Het oudste volk het Jodendom dat alle verwoestingen, slavernij, uitmoorden en verdrijving overleefde. Het is herboren om de overleving voort te zetten in het land van oorsprong.

  Het joods zijn is door zijn kunst van overleven, geïnjecteerd in de mens zelf. De hele, halve, kwart, tiende of wat voor % injectie er zit joodse DNA in ons bloed. De Islam met Mohammet voorop, zijn het dichts bij de vermenging door de joodse slavinnen . En het ontstaan van hun voorouders afkomstig uit het zaad van Ismaël. Willen hun voorgeschiedenis wissen om een ideologie wereldwijd te verordenen om zo hun afkomst te wissen en een nieuwe orde te laten ontstaan. De onmogelijkheid om dat te verwezenlijken, dringt niet bij de bastaard van de jood van oorsprong door.

  Zij hebben (en ook het christendom) het schrift van religie der joden ontvreemd en verbastert om zelf een ideologie te ontwikkelen en er een geloof van te maken. Het herboren Joods-Israël wordt nu weer door machten van over heel de wereld weer aangevallen, om als slaaf de bastaards te dienen. Daar het Joodse volk over heel de wereld verspreid is, worden zij die in de vreemde leeft het eerst getroffen door de roof en macht zucht van andere volkeren. Waar bij de dichts bijzijnde nageslacht bastaarden als de Islam het voortouw neemt.

  De concurentie om de heerschappij is aanzienlijk. Vandaar dat de Islam geen pardon kent voor anders denkende, en trekt moordend door de wereld om zijn ideologie er door te drukken. Zij die verovert zijn en uit de wrede samenstelling van de leer die zij moeten na leven, willen verlaten. Zijn in naam van deze gewelds ideologie ten doden opgeschreven. Eenmaal in dat ideologiehuis kun je er alleen dodelijk uit. De ideologie der dood en bastaardse nabestaande zal Joods-Israël proberen, als eeuwen er voor, te laten verdwijnen. Om als de echte jood door het leven te gaan onder een andere naam de ISLAM.

  Het zal als dat lukt, het joods zijn niet kunnen laten verdwijnen. Het leven is sterker als de dood. Israël is LEVEN en zit bij miljarden mensen in het bloed, als het joods DNA. De dood is het einde, wie dat na streeft eindigt met zijn ideologie in de dood. Israël zal altijd een huis (op deze of in de toekomst ergens anders) van vrede vinden. Zij zijn de overlevers van de bastaards die hen willen vernietigen. Gereedschap, muziek, wetenschap, intelegentie overal waar dat is, zijn joodse sporren aanwezig. Volgens de overleving sprak God, tot Abraham gij zult de stamvader van vele volkeren zijn. En zie hoe gelijk deze woorden werden. Het verschil is dat de volkeren de naam niet willen voeren. De vraag??? Wat is er mis met de naam.

  1. Wouters

   Oh mijn god, wat een bak met onzin. Ik kan bijna geen passage vinden die ook maar enigszins klopt. Onvoorstelbaar.

 7. JanvanEechoud

  “steeds meer Joden willen weg uit Europa”.

  Ook ik wil weg.
  Maaltijden serveren voor de IDF lijkt me veiliger!

  Mag niet weg van de vrouw.
  Kinderen en kleinkinderen, en zo…..

 8. Michael van der Galien

  VVM: nogmaals zo’n comment en je wordt permanent geband van Dagelijkse Standaard. Dit soort troep willen we niet zien op onze website.

  Het valt me tegen van andere reageerders – behalve de wat linksere types 😉 – dat ze er niets van zeggen.

  1. W.H.J. Reiss

   Je bent ook niet bepaald intelligent ! Zie je niet wat hier gaande is ? Of komt het goed uit omdat je Snoepie moslim bent, dat deze linkse types alles doen wat moslims ‘plaesen’!

   1. Maaike

    Reiss, je bent te gast op dit weblog en Michael bepaald of je hier bent gewenst. Die gastvrijheid gaat heel ver, want zelf jij mag hier nog posten.

 9. VVM

  Ook gezien welke opmerking eraan vooraf ging? Het constante gezuig en gesar van Jacobus schiet mensen wel eens in het verkeerde keelgat meneer van der Galien, maar blijkbaar gelden er voor die trol andere regels.

  Maar goed, ik zal het in ogenschouw houden.

 10. Cresto

  Dit comment van VVM heb ik gemist, MvdG. Moet wel zeggen dat vele reageerders al hun handen vol hebben aan figuren als Jacobus en Arie_Jansz. En dan is de redactie van DDS in geen velden of wegen te bekennen.
  Jacobus presteerde het zelfs om in een topic van Labohm met de Holocaust op de proppen te komen. Tja, dan laat je toch op zijn minst de verdenking van antisemitisme op je.
  Besef ook dat Gewaardeerde reageerders als Gielah en Wachteres zijn door hen inmiddels afgehaakt. Dat is toch kwaliteitsverlies, áls ik zo vrij mag zijn.

 11. Michael van der Galien

  Cresto: als mensen te ver gaan door persoonlijke aanvallen te gebruiken in hun reacties kan de redactie altijd worden gemaild. We hebben geen tijd om alle comments door te spitten, we kunnen pas in actie komen als mensen ons ergens op attenderen. Graag doen dus. (kan via redactie @ DDS . nl

  VVM: zolang zij niet zeggen dat ze hopen dat iemand je vermoordt en vervolgens je ingewanden aan deze of gene beest geeft mogen ze hun mening gewoon delen.

  1. Maaike

   Ik maak er toch maar even gebruik van Michael, dat je hier hebt gepost. Ik kan me niet voorstellen dat de DDS het normaal vindt dat een aantal reageerders, die omdat ze een andere mening hebben, continu worden uitgemaakt voor trol, voor verrader, voor antisemiet. Of dat er wordt gezegd dat er wordt betaald om hier te gaan ‘trollen’ of dat ze opereren onder andere namen. Het smoort de discussie en dat vind ik erg jammer. Verder wil ik mijn complimenten geven voor de vrijheid die wij krijgen hier te reageren. Ik zou nogmaals een oproep willen doen om elkaar, ook bij een andere mening, te respecteren.

   1. Nico

    Zo is dat Maaike. PVV aanhangers zijn dominant aanwezig in de reaguurderspanelen van veel blogs. Zij zijn het die ieder kritisch geluid naar hun bijdragen als “trollen” afdoen en vaker met zwaarder geschut komen aanzetten. Ook hier op DDS zijn PVV aanhangers oververtegenwoordigd en dulden zij in veel gevallen geen enkele tegenspraak. Het is goed dat de redactie hier probeert de zaak nog enigszins in balans te houden door ook “linksere” (lees: alles wat niet PVV is) geluiden ruimte te geven.

  2. VVM

   Als je alle vileine op de man gespeelde opmerkingen van Jacobus moet gaan melden dan heb je daar een dagtaak aan, de man grossiert in opmerkingen alsof mensen dom, racistisch, fascistisch of extreem rechts radicaal zijn beste Michael van der Galien, en ja dat schiet soms in een verkeerd keelgat waarop men een later te betreuren uitspraak doet.

 12. Cresto

  Even op dit draadje gekeken. Het comment van Jacobus van 14-1-2015, 22.15 uur laat MvdG dus wel staan. Dat zegt genoeg. Dit is dus hoe de redactie van DDS er zelf over denkt !
  Het beste mensen, ik houd het hier voor gezien.

  1. Maaike

   Nee Cresto, dit laat zien dat jij niet snapt wat Jacobus bedoelt. Dag Cresto!

   1. W.H.J. Reiss

    @Maaike.
    Wat ben jij een gluiperd !

    1. Maaike

     Wat is er nu gluiperig aan mijn reactie? Helemaal niets! Uw commentaar zegt meer iets over uzelf Reiss.

     1. Maaike

      Stom, het heeft helemaal niets met mijn reacties an sich te maken, maar met het feit dat de mening van Reiss niet deel, en daar ook nog commentaar op lever. Vandaar ook dat niet mijn reacties gluiperig zijn, maar ik zelf een gluiperd ben.

  2. Nico

   Jacobus geeft hier een op feiten gebaseerde mening weer. Als er geen holocaust was geweest waren de VN in 1947 namelijk nooit met een joodse staat binnen het Britse Mandaat Palestina akkoord gegaan. Er zouden ook veel minder joden naar Brits Palestina zijn geëmigreerd waardoor de basis voor die joodse staat daar veel smaller was.

   1. AJGRaalte

    Onzin!

    De Volkerenbond ging al in 1922 akkoord met de opbouw van een Joods nationaal thuisland in Palestina, reden waarom de Britse bezetter het officiële mandaat over het gebied verkreeg.

    Israel is herboren in haar oude thuisland ONDANKS de Shoa en NIET “dankzij”!!!

 13. VVM

  ” De angst van de Joden voor de islam was er niet geweest zonder de christelijke holocaust.”

  Bovenstaande is een abjecte leugen die zowel de trol Jacobus mag onderbouwen als wel jij.

  De verantwoordelijkheid van de holocaust is puur van het nazisme, daar heeft het christendom geen ene mallemoer mee te maken, het is een grove leugen te stellen dat alle nazi’s christelijk zouden zijn geweest en zij hun walgelijke daden gepleegd zouden hebben met het christendom als leidraad.

  1. Nico

   Interessant om te lezen is “Hitler’s willing executioners” van Daniël Goldhagen en “Christelijke theologie na Auschwitz” van ds. Hans Jansen (de theoloog, niet de Arabist). Beide werken leggen het verband tussen de Christelijke leer en het antisemitisme in Europa bloot waarop het Nationaal Socialisme radicaal op voortbouwde.

   1. VVM

    Ja en Luther deed destijds ook een duit in het zakje, maar dat maakt de verantwoordelijkheid van de holocaust nog steeds geen christelijke aangelegenheid, doe nog eens een poging zou ik zeggen.

   2. Maaike

    Europa is overwegend christelijk, vooral ten tijde van de tweede wereld oorlog. De holocaust is uitgevoerd in christelijk Europa. Dat zijn de feiten, maar voor zover ik weet opereerden de nazi’s niet vanuit een christelijke ideologie. Wel haalde ze het merkwaardige verschijnsel er bij dat het de schuld is van de joden dat Christus is gestorven. Want het klopt wel dat sommige christenen de christelijke leer antisemitisch uitleggen.

    1. Jacobus

     Karen Armstrong legde vandaag uit dat het antisemitisme in het Midden Oosten van oorsprong niet bestond maar daar door christelijke missionarissen naar toe werd gebracht.

     1. VVM

      Karen Armstrong is een dwaallicht die enkel serieus genomen wordt door notoire antisemieten.

     2. Maaike

      Moslims en Joden hebben ook een heleboel culturele overeenkomsten. Jezus (joodse man!)wordt in de koran erkent als een profeet. Abraham wordt gezien als oervader van de moslims. In Marokko was een bloeiende joodse gemeenschap.

    2. Jacobus

     Ik durf er veel onder te verwedden dat VVM geen letter van Armstrong heeft gelezen.

     1. toetssteen

      @Jacobus
      Armstrong is een gesjeesde non die een pil van een boek heeft geschreven over diverse religies en de positie van vrouwen.
      Het is een lachwekkend boek vol met suikerzoete islam verheerlijking.

      Eén keer de koran + aanverwante geschriften ernaast en men is voorgoed genezen.
      Armstrong is een dweepster die maar niet wakker wil worden.

      Dat boek van Armstrong is overigens in mijn bezit, of beter in mijn vrouw haar bezit.

     2. Jacobus

      Haar publicatielijst is wat groter dan jij lijkt te weten, een groot geleerde: http://nl.wikipedia.org/wiki/Karen_Armstrong

   3. Jacobus

    Ja, de gelovige Hitler dacht en handelde in een christelijke traditie van het antisemitisme. Met name de theoloog Suss heeft dit met wetenschappelijk onderzoek heel feitelijk blootgelegd.

    http://www.vergadering.nu/boeksuss-luthers-theol-testament.htm

    1. AJGRaalte

     Hitler en trawanten waren grote bewonderaars van de islam.

     En zonder de invloed van de Mufti van Jeruzalem, Haj Amin al-Hoeseini, is het nog maar de vraag of de Nazi’s zo ver gegaan waren met de industriële vernietiging van Joden als ze ten slotte deden.

 14. VVM

  De nazi’s waren een bende criminelen van heb ik jou daar, hun woorden, daar zou ik niet al te veel waarheid aan hechten.

  De stelling door bepaalde figuren waarvan er èèn hier prominent aanwezig is dat de nazi’s christenen zouden zijn wordt slechts ingegeven door de wens moslims uit de wind te houden in hun gore antisemitisme en wens alle Joden uit te roeien.

  1. Maaike

   VVM, je kent de feiten echt heel slecht. Ga eens een paar geschiedenislessen volgen.

   1. VVM

    Steek die ad hominem maar lekker in je amoniakgrot muts.

    1. Maaike

     Dat is niet om jouw ‘argumenten’ onderuit te halen, maar omdat je de feiten niet kent, beste man.

    2. arie_jansz

     VVM heeft niet zoveel met de Vrijheid Van Meningsuiting op het moment dat hij weer in zijn hemd word gezet.

     Maar moet hij zijn onmacht met zoveel smerigheid omlijsten om zijn verlies te benadrukken?

     Het is jammer om te constateren, maar ipv een waardige discussie met de rechtse medemens blijk ik belandt te zijn in een strontpoel van PVV tokkies.

   2. Jacobus

    Het valt op dat VVM de meest elementaire historische feiten niet blijkt te kennen. Als we hem voorlichten over die feiten ontsteekt hij onveranderlijk in woede.

    1. Maaike

     Het is ook niet leuk als je moet opboksen tegen mensen die het toch echt beter weten. Dat kan best vernederend zijn.

  2. Jacobus

   Nee, VVM, het is een keihard feit. Ook Hitler was een gelovig Christen, met rare opvattingen maar nochtans.

   http://www.freethinker.nl/artikelen/christendom/hitler%20was%20geen%20atheist-1

   1. VVM

    Jouw abjecte mening maakt dit nog geen feit trollemans, ook niet als je er een zeer dubieus zijnde site bij haalt.

    Maar ik heb het wel gezien hier, de antisemitische bruine walm komt je tegemoet.

    1. Maaike

     Mensen met een andere mening, mensen die het beter weten en een artikel over joden: 1+1= je bent een antisemiet.

 15. arie_jansz

  Alles de schuld van de moslims….?

  Ach in de UK had en heb je al jaren en florerende blanke en kale subcultuur….

  U kent ze wel, groen bomberjack, dr.,martins schoenen, Perry-polo en dol op harde muziek.

  Wij kennen ze ook als skinheads of Lonsdale jongere.

  Heel fris volk, graag geziene gasten op PVV-demonstraties.

 16. Maaike

  Ik wist al dat Luther antisemitisch was, maar ook ik dacht dat dat zo’n beetje aan het eind van zijn leven was. Dit artikel laat zien dat dat niet het geval is. Zeer interessant. Zal jodenhaat bij het christendom liggen in het feit dat het jodendom Jezus niet ziet als messias?

  1. Jacobus

   Naar mijn idee niet: racisme is een algemeen menselijke eigenschap en Joden riepen die in de middeleeuwen op omdat ze hun hogere cultuur koesterden. Dat riep afgunst en angst op en in die emotie kwam de Bijbelse boodschap van de evangeliën wel goed van pas.
   Bijbel en Koran veroorzaken geen antisemitisme maar worden misbruikt om het te legitimeren.

   Zie ook: http://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/28935-joodse-visie-anti-joodse-teksten-in-evangelie-naar-johannes.html

 17. Philippine

  Sabeel: De staat Israèl is overbodig want de messias is al gekomen.

 18. Philippine

  Ik lees liever de theoloog Hans Jansen.
  Die man weet alles over het antisemitisme.

  1. Jacobus

   Is Hans Janssen theoloog?

   Ik dacht het niet en als je wat van hem gelezen zou hebben had je dat ook wel geweten.

   1. Jacobus

    Herstel. Mogelijk doelde je op de theoloog J.G.B. Jansen. Die publiceerde inderdaad over het antisemitisme die in zijn visie samen lijkt te vallen met antizionisme.

    1. GerardMarinus

     Jacobus: Herstel. Mogelijk doelde je op de theoloog J.G.B. Jansen?

     Mogelijk? Philippe schrijft: Ik lees liever de theoloog Hans Jansen

     Zucht…..

 19. VVM

  http://www.opbouwonline.nl/artikel.php?id=11913

  Hier zwetsnek, het blijkt nu wel dat je weinig van de materie af weet.

  1. Jacobus

   Ja, daar hebben we de theoloog Jansen. Ik corrigeerde dat al eerder.

   1. VVM

    Je corrigeerde helemaal niets zwetsnek, je dacht met de arabist Hans Jansen te maken te hebben, je staat wederom met je broek op de enkels.

    1. Jacobus

     Ja, dat klopt, ik vergiste me. De namen lijken wel erg op elkaar, niet?

   2. GerardMarinus

    Jacobus: Ik corrigeerde dat al eerder

    Heb je zelfs al zijn voorletters bij elkaar gegoogled (J.G.B. ) is het nog niet goed 🙁

    Zucht….

  2. Maaike

   Nee, dit artikel van Hans Janssen bevestigt het gelijk van Jacobus. Eerst lezen dan posten, VVM.

   1. arie_jansz

    Ach geef Veilig Verkeer Marokko nou toch een keertje gelijk…

   2. VVM

    Als je het niet helemaal meer kan volgen dan raad ik je aan iets nuttigs te gaan doen, je beenharen vlechten of zoiets.

    1. Maaike

     Je bedoelt VVM dat je bent uitgekletst. Best moeilijk voor je, in discussie gaan met mensen die iets slimmer zijn dan jij.

 20. GerardMarinus

  Hier ging het dus om:

  Meer dan de helft van de Britse Joden denkt dat zij op de lange termijn geen toekomst in Europa hebben. Een kwart van hen heeft de afgelopen twee jaar overwogen hun land te verlaten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 2230 Joden in Groot-Brittannië, dat is uitgevoerd in opdracht van de Campagne tegen Antisemitisme (CAA).

  Maar zo als het nu gesteld is is dit niet zo’n best forum om hier over van gedachten te wisselen. Het levert een draadje op waarvan ik enkel kan zeggen:

  Zucht…..

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.