Het is weer raak: molotovcocktail in politieauto Amsterdam-Nieuw-West

Het politiebureau aan het August Allebéplein in Amsterdam is weer het doelwit van terreur.

Weet u het nog? In 2011, 2012 én 2013 gingen er talloze politieauto’s in vlammen op in Amsterdam-Nieuw-West, allemaal rond het politiebureau bij het August Allebéplein. Het is afgelopen nacht wéér gebeurd. Een dader op een scooter gooide een molotovcocktail door de achterruit van een politieauto bij het bureau, waardoor die auto én twee andere geparkeerde auto’s volledig zijn uitgebrand. AT5 meldt:

Buurtbewoners hadden even eerder een harde knal gehoord. Getuigen zagen een onbekende man op een scooter wegrijden. Hij zou met een zelfgemaakte brandbom de auto in de hens hebben gezet.

De lokale stadszender heeft ook een filmpje online staan waarin is te zien hoe de drie auto’s volledig zijn uitgebrand door de aanval. Alle auto’s zijn verloren gegaan. De politie is al heel lang op zoek naar de dader(s) van de verschillende aanslagen op hun politieauto’s. Ze zijn zelfs bereid 5000 euro te betalen voor de gouden tip waarmee ze de dader(s) kunnen oppakken. Met bijzonder weinig succes tot nu toe.

Het trieste is dat de politie als maatregel heeft bedacht dat alle dienstauto’s in de garage moeten staan. De politieauto heeft afgelopen nacht alleen helemaal kunnen uitbranden omdat ‘ie niet binnen stond. Dat is de omgekeerde wereld. Een politieauto hoort gewoon buiten te kunnen staan. Een politieauto is immers niet provocerend en hoort niet voor een reactie te zorgen de fik erin moet. Zo verlies je de strijd om het gezag op straat.

Juist in dat gebied moet het gezag worden hersteld. De regio rond het August Allebéplein begint meer en meer te lijken op de banlieus in Frankrijk. Daar worden ook auto’s massaal in de hens gestoken. De politie is daar zelfs te bang om te patrouilleren. Dat mag niet gebeuren in Amsterdam. De politie moet volop zichtbaar zijn op straat. De orde moet worden hersteld, en de dader(s) van de autobranden moet(en) zo snel mogelijk jarenlang achter de tralies.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. Bob Fleumer

  Nederland moet stoppen met ontwikkelingshulp wij hebben dat geld hard nodig om onze eigen ontwikkeling veilig te stellen. Zodanig dat ouderen niet meer met angst en beven over straat moeten omdat ze willekeurig worden aangevallen door onze cultuur verrijkers.

 2. hans-e-pans

  Bijna elke winkelier of bedrijf wordt door zijn verzekeringsmaatschappij verplicht een beveiligingscamera in of buiten zijn winkel hebben.

  Waarom dan geen camera’s bij overheidsgebouwen zoals in dit geval een politiebureau.

 3. Ronald Zomer

  Ik stem PVV.

  Zij kunnen deze wet in de grondwet zetten:
  “art 1b grondwet” Ieder in Nederland verblijvende persoon, die gedrag vertoont die aangeeft dat hij hier niet past, wordt uitgezet naar het eerst bekende voorouderlijk land van afkomst. Tenzij deze persoon een tweede paspoort heeft, dan gaat hij naar dat land.

  Wat zou Nederland opbloeien, miljarden per jaar aan besparing, gelukkige mensen op straat! Geen gevaar… iedere normaal gedragende persoon is weer gelukkig.

  Ik stem PVV, voor altijd…

 4. W.H.J. Reiss

  Niks aan de hand.
  Politieauto’s binnen, agenten na hun werk niet in dienstkleding, militairen is het verboden om naar huis te reizen in hun ‘pakje’ !
  Nu begrijp ik waarom ‘Hollanders’ de Joden in de 2e W.O. massaal verraden hebben. Wat een laf achterbaks volk !!!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.