Hilarisch: Noord-Korea klaagt over ‘vijandelijkheid’ van de VS

Iets met een pot, een ketel en de kleur zwart.

Hilariteit ten top, weer. Vandaag deed namelijk het Noord-Koreaanse regime van zich spreken. De reden? Ze waren niet geheel tevreden met het feit dat de Verenigde Staten nieuwe sancties had afgekondigd jegens de communistische heilstaat in Noordoost-Azië:

Noord-Korea heeft in felle bewoordingen gereageerd op de sancties die de VS heeft opgelegd na de cyberaanval op filmbedrijf Sony. ”Ongegrond en vijandig”, noemt het communistische land de maatregelen.

”De aanhoudende en eenzijdige acties van het Witte Huis bewijzen dat het land nog steeds een verstokte afkeer en vijandigheid heeft richting Noord-Korea”, vertelde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag tegenover het Noord-Koreaanse persbureau KCNA.

Kijk, in principe heeft Kim Jong Un natuurlijk gelijk dat het instellen van sancties een vijandige daad is. Maar dat is geen nieuws, want dat is ook precies de intentie van de Verenigde Staten. Die komen met een vijandige maatregel op het moment dat óók Noord-Korea zich vijandig opstelt.

En dat brengt me op m’n tweede punt. Want Kim Jong Un doet het nu voorkomen of hij Roomser dan de Paus is (of – in de woorden van de communistische republiek – marxistischer dan de Eeuwige Leider), maar dat is natuurlijk niet zo. Noord-Korea heeft namelijk nog minder dan een maand geleden geprobeerd om het openbare leven in Amerika lam te leggen door te dreigen met allerhanden aanslagen vanwege een domme film. Bioscopen zouden ontregeld worden als Amerika – land of the free and home of the brave – niet boog voor de censuureisen van Pyongyang.

Kijk, als je wil praten over vijandelijkheid dan vind ik het dreigen met zo’n aanslagenregen toch nog nét een beetje vijandelijker dan daar dan weer een no-nonsensereactie op geven zoals Amerika nu doet. Noord-Korea speelt dus onterecht de Calimero-kaart hier, en meet zich een slachtofferrol aan waarvoor ze in wezen helemaal zelf gekozen heeft. Het is inderaad ook altijd hetzelfde liedje met socialisten – in welk land je ze ook aantreft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

  1. Willie.F

    Maak hier in dit land eens zo film waarbij het gaat om het vermoorden van Koningshuis.

  2. Anna

    VS heeft geen enkel recht om andere staten kapot te maken en bevolking te laten verhongeren door sancties op te leggen. Amerikaanse wil is Wet. VS heeft geen enkel recht om hun politieke systeem op te leggen aan andere landen. De dictators zitten in Washington. Stel dat er zo’n film was gemaakt om Obama te vermoorden. Wat zouden ze dan roepen? Wat die Amerikanen allemaal uithalen deugt van geen kanten. Ze komen overal mee weg.

  3. Beukman

    Het staat nog te bezien dat NK achter het hacken van Sony en achter de bedreigingen zat.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.