Tweede Republikeinse presidentskandidaat meldt zich: Mike Huckabee

Geen categoriejan 04 2015, 13:00
Naast Jeb Bush komt nu ook een tweede Republikeinse mededinger te staan: Fox News-presentator Mike Huckabee.
Alhoewel Barack Obama nog niet op de helft van zijn tweede termijn als president is, en Amerika pas in 2016 naar de stembus trekt, begint het speelveld rond de volgende presidentiële verkiezingsrace zich langzaam af te tekenen. Oud-gouverneur van Florida Jeb Bush deed al mee. En Mike Huckabee, voormalig gouverneur van Arkansas, heeft gisteren op zijn tv-programma gezegd dat hij stopt met televisie-uitzendingen. Reden? Hij wil president worden:

Former Arkansas Gov. Mike Huckabee will announce Saturday that his eponymous show on Fox News this weekend will be his last as he explores a repeat run for the White House in 2016, he wrote in an email to supporters Saturday.

Tipje van de sluier: Huckabee gaat het niet worden. De man is een predikant en was ronduit haatdragend over homoseksuelen ("I feel homosexuality is an aberrant, unnatural, and sinful lifestyle"). Hij is zelfs voor de Republikeinse Partij veel te radicaal en te religieus, en zal het in de voorverkiezingen daarom weliswaar goed doen bij een bepaald Republikeins electoraat, maar voornamelijk het deel electoraat wat steeds grijzer, ouder en kleiner wordt.
Kansloze excercitie dit dus? Nee, want meedoen aan zo'n race zorgt dat je desondanks weer in de nationale spotlight komt te staan en daardoor meer boeken verkoopt alsmede een hoger bedrag kan vragen voor media-optredens en speeches. Maar ook zonder de commerciële bijbedoelingen is het sowieso leuk dat Huckabee meedoet, want een afwisselend deelnemersveld zorgt voor sprankelende debatten. Het maakt het hele spektakel een stuk leuker om te aanschouwen als politieke Amerikajunkie.
Aan de kant van de Democraten blijft het overigens nog angstvallig stil. Daar zijn alle ogen gericht op Hillary Clinton. Pas als zij uitsluitsel geeft over een mogelijke deelname aan de race, barst het circus daar ook los.
Het worden hoe dan ook spannende tijden, en Huckabee's deelname aan het spel dat zich vanaf aankomende zomer tot en met het voorjaar van 2016 gaat voltrekken, zal het des te interessanter maken om te volgen
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten