Noord-Koreaanse dreigtokkies dreigen er weer op los

Geen categoriedec 20 2014, 20:00
De beschuldiging dat Noord-Korea achter het hacken van Sony zit zou "laster" zijn.
Ach kijk eens, wat aandoenlijk. Onze grote stalinistische vrienden uit het vreemdste land ter wereld zijn maar wat boos. De reden? Ze worden ervan beschuldigd Sony Pictures te hebben gehackt. Zoals u ongetwijfeld weet gebeurde dat vorige maand, waarna er flink wat Hollywood-rotzooi de ether in werd geslingerd; het ging onder meer om beloningen van topacteurs en wat dies meer zij.
Hoewel Kim Jong-Un er geen enkel probleem mee heeft om zijn eigen volk dood te hongeren vindt hij dit soort verdachtmakingen veel te ver gaan. En dus eist hij actie - en wel meteen!

"Laster", zo noemt Noord-Korea de beweringen van de Amerikaanse inlichtingendienst FBI dat het land betrokken is bij de hack van Sony Pictures van eind vorige maand. Pyongyang heeft de Verenigde Staten gevraagd samen de hack te onderzoeken en voegde daar een dreigement aan toe. Noord-Korea wil een gezamenlijk onderzoek met VS naar de Sony-hack, nu de FBI 'laster' verkoopt over het land, zo klinkt het.

Hilarisch genoeg voegt het land dat erom bekend staat dat het politieke tegenstanders bewust keihard martelt daar nog het volgende aan toe: "Zonder beroep te doen op foltering zoals de CIA heeft gedaan, kunnen we aantonen dat we niets te maken hebben met het incident."
Ik twijfel er niet aan dat het regime al zijn professionele hackers kan laten opdraven en dat ze stuk voor stuk zullen ontkennen dat zij er iets mee te maken hebben. Zo gek is dat namelijk niet: als ze een andere mening uiten dan hun regering worden ze zonder pardon naar een concentratiekamp gestuurd.
Maar goed, natuurlijk zit Noord-Korea wel degelijk achter deze hacks... net zoals het verantwoordelijk voor de bedreigingen aan het adres van de makers van The Interview, de controversiële humoristische films die uiteindelijk niet getoond wordt in de bioscoop omdat diens makers voor hun leven vrezen - en voor dat van gewone bioscoopgangers.
Overigens is het kapotmaken van die film dieptriest. Sony had nooit toe mogen geven aan de Noord-Koreaanse druk. Sinds wanneer laten we ons de les lezen door psychopathische autoritaire massamoordenaars?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten