Hooligans Oud en Nieuw voelen zich onaantastbaar

Niet zo gek: dat zijn ze namelijk ook.

Het Algemeen Dagblad komt vandaag met een verhaal over relschoppers in Utrecht die tijdens Oud en Nieuw maar liefst 33 auto’s in de fik hebben gestoken. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor.

Hoe dat kan? Experts hebben het antwoord:

,,Die jongens hebben het idee dat ze onaantastbaar zijn,” zegt Hjalmar van Marle, forensisch psychiater aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit. Volgens Van Marle weten de daders dat de pakkans gering is. ,,Ze zijn zich ervan bewust dat ze ermee wegkomen. Dat spreekt zich rond op straat, iedereen weet dat. Zoiets speelt een grote rol in deze nieuwe branden.”

In een normaal land wordt dit soort tuig natuurlijk opgepakt en vastgezet, maar niet in Nederland. Daar worden dit soort types gewoon met rust gelaten zodat ze volgend jaar nog een keer los kunnen gaan. Individuele pyromanen moeten er vaak aan geloven, maar hele groepen hooligans hoeven nergens bang voor te zijn. Als ze geen geen domme dingen zeggen of doen op sociale media komen ze zonder problemen weg met hun misdaden.

De kans is dan ook groot dat de schade volgend jaar nog verder oploopt. De jongeren scheppen tegen elkaar op dat ze auto’s in de fik hebben gestoken en ermee zijn weggekomen… en dagen hun vrienden uit hetzelfde te doen. Dit jaar 33 auto’s, volgend jaar misschien wel 50. En de gemiddelde burger zich maar bedremmeld afvragen hoe dit toch kan.

Nou, we weten het antwoord: het komt doordat de autoriteiten volstrekt incompetent zijn. Ze kunnen uw leven totaal vernietigen door u op te zadelen met allerlei boetes en incasso’s, maar criminelen arresteren, ho maar. Dat is te veel moeite.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. Limburgse Kuifje

  Rutte en zijn mislukte kabinet voelen zich ook onaantastbaar. Zowel Rutte als Asscher hebben al verklaard door te gaan met wanregeren ook al hebben zij straks de statenverkiezingen zwaar verloren. En ook dan doet niemand er iets aan. De politie pakt tuig dat auto’s vernield niet op en de burger jaagt incompetente regeringsleden niet met pek en veren het land uit.

 2. Gielah

  Het kwaad in al haar onaantrekkelijke vormen voelt zich in deze tijd onaantastbaar,
  omdat niemand de kracht en de fut heeft eens keihard NEE te zeggen.

  1. Jasterke

   en zij/wij die keihard NEE zeggen worden fascisten genoemd !

 3. Gielah

  Alles wat ze zéggen.. dan zijn ze zelluf…!

 4. Joop Klepzijkert

  En Tim zal het gedrag van deze ontspoorde mensen duiden als afzetten tegen de welvaart.
  Volgens Tim moeten we meer nivelleren, bijvoorbeeld: iedereen 100 procent belasting betalen en dan het minimum loon terug geven, dat is lekker links, alleen de energie om te werken is er niet meer.

 5. pietkremer

  Die jongens voelen zich terecht onaantastbaar. De ervaring heeft hen geleerd dat niet alleen de pakkans gering is, maar ook de straf als je wel gepakt wordt. De politie heeft te weinig mankracht om deze brandstichters op te sporen. Het zal er wel op uitdraaien dat de burgers zelf de straat op moeten om hun eigendommen te beschermen. Dus organiseer een burgerwacht als U rust wilt in uw buurt. Deze brandstichterij is gevolg van zwakke heelmeesters en stinkende wonden.

 6. Gielah

  Als burgers zelf de straat op moeten om hun eigendommen te beschermen … waar ik van harte vóór ben … wens ik geen gezeik van de mannetjes en vrouwtjes van de media die zich bekreunen over het eventueel eigen rechter spelen van burgers… of geklaag van brandstichters, inbrekers en erger tuig, dat de weerstand van burgers tegen het misdadigersgilde een vorm van racisme zou zijn…
  want zij hebben een zielige jeugd of slechte vrienden gehad en zijn tot in het diepste van hun ziel gekrenkt door Zwarte Piet of door het feit dat de staat Israël bestaat of wat zij verder nog aan door de media opgepakte krankzinnigheden gaan ophoesten.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.