ISIS-fans Verviers wilden onthoofding prominente Belg

Geen categoriejan 16 2015, 10:00
Van de onthoofding zou een filmpje worden gemaakt voor internet.
Er is geen ontkennen meer aan: het islamitische terreurleger van de Islamitische Staat in Irak en Syrië stuurt regelmatig jihadi's terug naar West-Europa met instructies om hier aanslagen te plegen. Zelfs de manier waarop de terreuraanslagen moeten worden gepleegd zijn vergelijkbaar met die in het door ISIS uitgeroepen kalifaat.
De moslimterroristen die gisteren zijn doodgeschoten door de politie hadden vergevorderde plannen om een prominente Belg (waarschijnlijk iemand van politie of een magistraat, het liefst een topman) te ontvoeren, te onthoofden en de hele slachtpartij te filmen en online te zetten. Precies zoals de Britse ISIS-beul 'jihadi John' heeft gedaan met zijn Britse en Amerikaanse gevangenen.
De Belgische veiligheidsdiensten en politie hebben uitstekend werk geleverd, want ze zaten erbovenop toen de Belgische ex-Syrië-gangers de aanslag aan het plannen waren:

De groep wilde een prominent persoon ontvoeren en een video van de onthoofding via internet verspreiden. De politie wachtte dagenlang op de komst van een topterrorist die een belangrijke rol zou vervullen bij de uitvoering van het beestachtige plan.

De veiligheids- en politiediensten stonden al weken op scherp om de groep van - voornamelijk - teruggekeerde strijders in de gaten te houden. "Het was een operationele cel die concrete plannen had voor aanslagen. De voorbije week kwam het tot een hoogtepunt. We moesten wel ingrijpen," zei Eric Van Der Sypt van het federaal parket gisteravond.

De politie kon niet veel langer wachten met ingrijpen, want het was een kwestie van uren of dagen voordat de radicale moslims in actie zouden komen en hun misselijkmakende plan tot uitvoer zouden brengen. De politie wachtte op de komst van een topterrorist. Toen die gisteren aankwam in Verviers was het voor alle betrokkenen duidelijk: nu moet er worden ingegrepen, anders vallen er straks onschuldige doden.
Gisteren waren er nog eens een tiental huiszoekingen bij (potentiële) moslimterroristen. "Het gevaar is niet geweken. We weten niet wat de komende uren, dagen en weken zal gebeuren," aldus Van der Sypt. Joodse scholen in België én Amsterdam zijn vandaag al gesloten. Niet uit angst, maar uit voorzorg.
De gebeurtenissen van gisteren en vorige week in Parijs maken twee dingen duidelijk: we zijn in oorlog met de radicale islam, en we kunnen het ons niet veroorloven jihadi's te laten afreizen naar ISIS-gebied, want daar krijgen ze trainingen, worden ze opgeleid tot moordmachines, en worden ze uiteindelijk teruggestuurd naar het land waar ze vandaan komen met maar één opdracht: zoveel mogelijk slachtoffers maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten