ISIS-fans Verviers wilden onthoofding prominente Belg

Van de onthoofding zou een filmpje worden gemaakt voor internet.

Er is geen ontkennen meer aan: het islamitische terreurleger van de Islamitische Staat in Irak en Syrië stuurt regelmatig jihadi’s terug naar West-Europa met instructies om hier aanslagen te plegen. Zelfs de manier waarop de terreuraanslagen moeten worden gepleegd zijn vergelijkbaar met die in het door ISIS uitgeroepen kalifaat.

De moslimterroristen die gisteren zijn doodgeschoten door de politie hadden vergevorderde plannen om een prominente Belg (waarschijnlijk iemand van politie of een magistraat, het liefst een topman) te ontvoeren, te onthoofden en de hele slachtpartij te filmen en online te zetten. Precies zoals de Britse ISIS-beul ‘jihadi John‘ heeft gedaan met zijn Britse en Amerikaanse gevangenen.

De Belgische veiligheidsdiensten en politie hebben uitstekend werk geleverd, want ze zaten erbovenop toen de Belgische ex-Syrië-gangers de aanslag aan het plannen waren:

De groep wilde een prominent persoon ontvoeren en een video van de onthoofding via internet verspreiden. De politie wachtte dagenlang op de komst van een topterrorist die een belangrijke rol zou vervullen bij de uitvoering van het beestachtige plan.

De veiligheids- en politiediensten stonden al weken op scherp om de groep van – voornamelijk – teruggekeerde strijders in de gaten te houden. “Het was een operationele cel die concrete plannen had voor aanslagen. De voorbije week kwam het tot een hoogtepunt. We moesten wel ingrijpen,” zei Eric Van Der Sypt van het federaal parket gisteravond.

De politie kon niet veel langer wachten met ingrijpen, want het was een kwestie van uren of dagen voordat de radicale moslims in actie zouden komen en hun misselijkmakende plan tot uitvoer zouden brengen. De politie wachtte op de komst van een topterrorist. Toen die gisteren aankwam in Verviers was het voor alle betrokkenen duidelijk: nu moet er worden ingegrepen, anders vallen er straks onschuldige doden.

Gisteren waren er nog eens een tiental huiszoekingen bij (potentiële) moslimterroristen. “Het gevaar is niet geweken. We weten niet wat de komende uren, dagen en weken zal gebeuren,” aldus Van der Sypt. Joodse scholen in België én Amsterdam zijn vandaag al gesloten. Niet uit angst, maar uit voorzorg.

De gebeurtenissen van gisteren en vorige week in Parijs maken twee dingen duidelijk: we zijn in oorlog met de radicale islam, en we kunnen het ons niet veroorloven jihadi’s te laten afreizen naar ISIS-gebied, want daar krijgen ze trainingen, worden ze opgeleid tot moordmachines, en worden ze uiteindelijk teruggestuurd naar het land waar ze vandaan komen met maar één opdracht: zoveel mogelijk slachtoffers maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

44 reacties

 1. VVM

  Misschien komt er nu eindelijk eens schot in het bestrijden van de islam binnen onze gelederen nu er prominente bestuurders het doelwit zijn?

  1. -Harry

   Misschien raken ze nu collectief ” geschokt ” ?

   Het zal wel net gaan als bij journalisten , als een van hen gedood wordt dan valt hun hele wereld stil , als er tien bouwvakkers of lassers gedood worden , nemen ze amper de moeite om het op te schrijven .

   Hopelijk loopt de derrie nu dun door hun broekspijpen , bij de heren van de heren politici , maar dat ze gaan snappen waar ze de bevolking mee opgezadeld hebben , daar maak ik me geen enkele illusie over .

   Behalve de geweldige mensen van die ENE partij , dat zijn de enigen die het snappen .
   En iedere dag krijgen ze meer gelijk !

  2. Avander

   Ik vrees dat dit bewustzijn er al lang is. Toen Europa tijdens de oliecrisis in de jaren 70 tekende voor olie in ruil voor immigratie waren een paar zaken duidelijk.
   We konden niet zonder olie vanwege de economie, we zouden op termijn niet zonder deze immigranten kunnen want de werkzame bevolking nam af, en elke demograaf kon voorspellen dat dat rampzalige gevolgen voor de toekomst van financieel Europa zou hebben. Immers, minder consumenten, minder producenten, minder centen.
   Men moet gehoopt hebben destijds dat het met dat geloof van die immigranten wel mee zou vallen, na de 2e en 3e generatie zouden die zich wel aanpassen aan de westerse mores.

   Niet dus, maar ja we hebben getekend en we hebben de olie nog steeds nodig. Waarom zou de hype van de opwarming anders in het leven zijn geroepen om ons er nu van te overtuigen dat we windmolens en andere energie-opwekkende -besparende middelen nodig hebben. Grove fouten en wanbeslissingen oplossen met grove fouten en wanbeslissingen. We zitten op de helling en we blijven afglijden. De USSEU is opgericht om de chaos te verdelen.

   1. C.oitus

    Rusland heeft genoeg olie, wij hoeven niet bij de mo aanbidders te kopen.

  3. -Harry

   Misschien kunnen we pechtold of rutte voordragen om als voorbeeldfunctie te figureren , als die koppensnijders in ons land willen oefenen ?
   Of samsom , die heeft toch al niet veel meer te verliezen , die kun je ook maar het beste uit zijn lijden ( en leiden ) verlossen .
   Doen ze toch nog wat nuttigs voor de maatschappij .
   En dan zijn die geitenlikkers weer even tevree .
   Win-win !

 2. Kuifje

  “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.”

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1542152/2006/08/18/De-gematigde-islam-bestaat-niet.dhtml

 3. Ingwaz

  “Zelfs de manier waarop de terreuraanslagen moeten worden gepleegd zijn vergelijkbaar met die in het door ISIS uitgeroepen kalifaat”

  En in datzelfde Kalifaat halen ze al die manieren waarop de aanslagen gepleegd moeten worden, rechtstreeks uit de Koran en andere tekstboekjes die heilig zijn voor vrome moslims.

  Een link die velen maar niet willen zien, laat staan benoemen. Logisch, aangezien je daarvoor wel ballen moet hebben, omdat het je de kop kan kosten…

 4. Matthijs

  Terrorists win.

  Einde van de rechtstaat.

  Huiszoekingen omdat je verdacht bent van iets in de toekomst te gaan doen, wat je eigenlijk nog niet gedaan hebt.

  Staat ziet dit natuurlijk weer als excuus om verder je vrijheden uit te hollen.

  En het applaus op DDS is oorverdovend. Straks wordt de site onder toezicht geplaats, want rechts ‘extremisten’ zullen de nieuwe moslims zijn. Zullen ze dan vergeten zijn dat ze zo stonden te juichen?

  Dit is geen goed nieuws, dit is droevig nieuws. De staat gaat de golf die komt niet kunnen tegenhouden. De staat moet het monopolie op geweld opheffen. Zodat de burgers zichzelf kunnen verdedigen tegen dit zooitje.

  Geef de burger het recht terug om zichzelf tegen deze mensen te verdedigen!

  1. MicMokum

   In plaats van dat de staat terroristen oppakt, wil jij dus liever een burgeroorlog?

   1. Matthijs

    Iemand een “terrorist” noemen gaat uit van schuldigheid, in een rechtstaat, waar wij allang niet meer leven, ben je onschuldig totdat schuld bewezen is.
    “wil jij dus liever een burgeroorlog?”
    Drogreden, het causale verband is er niet.
    Burgers zijn in Zwitserland ook allemaal bewapend, geen burgeroorlog.
    In Zwitserland hoeft een terroristische aanslag niet voorkomen te worden, daar schieten ze die gasten zelf voor hun flikker. Hoeven ze ook niet op de politie te wachten.

  2. Freek

   Dus als iemand jou of in je gezin met de dood bedreigt moet de politie maar wachten tot er wat gebeurd is en dan reageren?

   Ze hadden wapens in huis, dat lijkt me al vrij concreet.

   1. Matthijs

    Heb jij schroevendraaiers of een keukenmes? Heb je ook wapens in huis. Ben jij ook een terrorist.
    Het bezit van een object maakt je nog niet schuldig aan de daden die je met dat object kan doen.
    Het is hetzelfde als iedere automobilist alvast een bekeuring geven, omdat hij potentieel te hard zou kunnen rijden.
    “Dus als iemand jou of in je gezin met de dood bedreigt moet de politie maar wachten tot er wat gebeurd is en dan reageren?”
    Ik zorg zelf wel voor mijn eigen verdediging. Als mijn buurman mij bedreigd, doet de politie daar echt niets aan hoor. En als hij zijn daden uitvoert is de politie echt niet in de buurt.
    U leeft in schijnveiligheid.

  3. Limburgse Kuifje

   Weer zo’n simplist ! Meer hoef ik er niet over te schrijven.

   1. Matthijs

    Mooi, geen argumenten, zijn we het dus eens 🙂

 5. VVM

  Laten we om te beginnen het leger een prominente plaats in de openbare ruimte geven, bepaalde wijken zoals de Schilderswijk in Den Haag hermetisch afgrendelen etc.De grenzen sluiten voor nog meer inkomend islam geweld en verdachten preventief deterneren.

  We zijn duidelijk in staat van oorlog met de islam, nu niet meer ontkennen want het is duidelijk vijf over twaalf.

  1. Matthijs

   Terrorists win.
   En hoe denkt u terroristen daarmee tegen te gaan?
   Ze zien er net zo uit als u en ik.

   1. VVM

    Misschien heb jij een baard en loop je rond in een pisjurk of broek met de pijpen net onder je knieën, maar de meeste mensen toch niet.

    1. Matthijs

     Denk je nu echt dat terroristen een bordje “terrorist” op hun hoofd plakken?
     Of dat alle mensen zoals u daar beschrijft terroristen zijn?
     Denkt u dat de staat dat onderscheid ook gaat maken?
     Voor de staat zijn we allemaal terrorist, totdat onze onschuld bewezen is.
     Welkom in 1984.

 6. Antivenin

  Tja, dat konden we dus al 1400 jaar lang zien aankomen…

 7. zomaar

  ai !! , het komt dichterbij , voor onze prominenten, ook hun koppen kunnen rollen als deze eenmaal van de romp verwijdert zijn.

  wij geven zij nu weer de schuld , zal het Wilders weer worden , christenen , rechts (extremisten ), Papoeaas ?.

  in ieder volgens onze prominenten is het niet de Islam en heeft het niets met de Islam te maken , meer , meer , roepen zij in koor , als wij zeggen minder moslims of islam .

  .

  1. Jacobus

   Kun je een politicus citeren die meer meer meer moslims riep, of gebeurde dat vannacht in je angstige dromen?

   1. Cresto

    Het zal je misschien verbazen, Jodocus: 2 jaar geleden nog maar riep Europarlementarier Wim van de Camp dat moslims welkom zijn in Europa.
    Van de Camp doet het nu in zijn broek, want hij werkt in Belgie (Brussel) en ziet de barbarij opeens wel heel dichtbij komen.

    1. Jacobus

     Ik vind ook dat moslims welkom zijn in Nederland maar bepleit niet dat het er meer worden dan nu. Als iemand om welke reden dan ook hier wordt toegelaten en genaturaliseerd mag en kan de godsdienst niet het criterium zijn.

 8. reageerbuis

  En dan krijgt die Karin Armstrong in Den Haag weer de gelegenheid om te vertellen dat dit allemaal niets met de islam te maken heeft. Ik vind het een gevaarlijke vrouw.

  1. VVM

   Ja dit soort vijfde colonne verdedigers zouden ook preventief vastgezet dienen te worden, haal de ‘Jacobussen’ preventief van straat af nu het oorlog met de islam is.

  2. Jacobus

   Ik hoorde Karen Armstrong, de briljante kenner van de wereldgodsdiensten waaronder de islam, vanmorgen op de radio. Ze legde uit dat de moslimterroristen die nu aanslagen plegen weinig met de islam te maken hebben en slechts door politieke doelen worden gedreven (naast de behoefte aan avontuur). Ze illustreerde dat kernachtig met het feit over de Britse jihadstrijders die richting Syrie reisden met het boek ‘Islam for dummies’ in hun koffer.

   Zowel geestig als treffend.

   http://www.dailymail.co.uk/news/article-2684714/I-tell-I-m-going-jihad-Lol-I-ll-arrested-What-British-terrorist-Birmingham-told-childhood-friend-travelled-Syria-join-rebel-fighters.html

   1. cmsuijkerbuijk

    Dit soort figuren, die denken de wijsheid in pacht te hebben, ontkennen nog dat het niks met de islam e maken heeft, wanneer ze zelf onthoofd worden. Ziende blind en horende doof! Er is bovendien in Europa geen land zó door de knieën gegaan als Groot Brittannië. Bovendien is het nogal naïef, om af te gaan op een enkeling, die niet helemaal door heeft, waar hij zich in begeeft!
    Snel afvoeren deze “deskundige”!

    1. Jacobus

     Ik durf er wat onder te verwedden dat onze Suijkerbuijk nimmer een letter van Armstrong las.

     1. cmsuijkerbuijk

      Dat hoeft ook niet. Ik hoef ook geen boek te lezen, om te weten dat sneeuw wit is. Bovendien beledigt zij honderden miljoenen moslims door te zeggen, dat hun daden niets met de Islam te maken hebben, terwijl Imams en Islamitische Schriftgeleerden beweren, dat IS de zuivere Islam propageert én uitvoert, zal deze mevrouw eens even duidelijk maken, dat zij wel even bepaalt, of het de Islam is of niet!
      Inderdaad, hilarisch! Deze mevrouw kan zó het zwakzinnigengesticht in, of politica worden!

     2. -Harry

      Wat durf jij er dan om te verwedden , Jacobi ?

      Iets van de rommelmarkt ?

      Want met jouw instelling , schat ik in dat je interieur veel overeenkomsten vertoont met de behuizing van een gisteren gearriveerde asielzoeker .

      Immers iemand met een fraai interieur zal als de dood zijn dat de moslims dat confisqueren .

      Daar heb jij dus geen last van .

      Ik zie nog geen dure flessen whisky richting Suijkerbuijk verhuizen .

    2. Matthijs

     Het heeft in zoverre met de islam te maken, dat ze in de islam de justificatie voor hun daden hebben gevonden.
     Maar dat hoeft niet te betekenen dat de hele islam erop moet worden aangesproken.
     Immers, zou er geen islam zijn, dan zouden ze hun justificatie uit Mein Kampf halen.
     Haal dat weg en ze kijken naar Djengis Kahn, haal dat weg, u snapt me wel.
     De echte beweegredenen moeten we achter zien te komen en die weghalen.

   2. Kuifje

    De gematigde islam bestaat niet

    “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.”

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1542152/2006/08/18/De-gematigde-islam-bestaat-niet.dhtml

   3. Lieftinck

    De lange lijst van dichters, die Mohammed liet vermoorden omdat ze hem zouden bespotten, dat heeft natuurlijk ook niets met de Islam te maken.

   4. Limburgse Kuifje

    Nou dan is het te hopen voor Karen Armstrong dat de IS terroristen haar niets aan zullen doen als zij ook in handen van hen valt. Ze kan dan voluit tegen hen roepen dat het allemaal meevalt, niks te maken heeft met de islam en dat die jongens voor avontuur gaan.

    De wereld zit vol met dit soort naievelingen, he? Jacobus?

    1. Jacobus

     Ik zou Karen Armstrong bepaald geen naïeveling willen noemen. Ik bewonder deze geleerde zeer en ze heeft een zeer realistisch beeld over het geweld dat in alle godsdiensten legitimaite kan vinden.
     Ik verwacht niet dat je ooit een letter van haar las maar haar laatste boek gaat specifiek over dat onderwerp: http://www.amazon.com/Fields-Blood-Religion-History-Violence/dp/0307957047/ref=asap_bc?ie=UTF8

     For the first time, religious self-identification is on the decline in American. Some analysts have cited as cause a post-9/11perception: that faith in general is a source of aggression, intolerance, and divisiveness—something bad for society. But how accurate is that view? With deep learning and sympathetic understanding, Karen Armstrong sets out to discover the truth about religion and violence in each of the world’s great traditions, taking us on an astonishing journey from prehistoric times to the present.

     While many historians have looked at violence in connection with particular religious manifestations (jihad in Islam or Christianity’s Crusades), Armstrong looks at each faith—not only Christianity and Islam, but also Buddhism, Hinduism, Confucianism, Daoism, and Judaism—in its totality over time. As she describes, each arose in an agrarian society with plenty powerful landowners brutalizing peasants while also warring among themselves over land, then the only real source of wealth. In this world, religion was not the discrete and personal matter it would become for us but rather something that permeated all aspects of society. And so it was that agrarian aggression, and the warrior ethos it begot, became bound up with observances of the sacred.

     In each tradition, however, a counterbalance to the warrior code also developed. Around sages, prophets, and mystics there grew up communities protesting the injustice and bloodshed endemic to agrarian society, the violence to which religion had become heir. And so by the time the great confessional faiths came of age, all understood themselves as ultimately devoted to peace, equality, and reconciliation, whatever the acts of violence perpetrated in their name.

     1. cmsuijkerbuijk

      Nogmaals: Maakt deze tuthola voor de Moslims uit, of zij Islamiet zijn en daar naar handelen, of zijn het de duizenden Imams, Ayatollah’s en Islamitische schriftgeleerden en de Islamieten zélf die dat bepalen!

     2. VVM

      Dat verbaasd mij niets als moslimfluisteraar zijnde dat jij Karen Armstrong geweldig vindt, alleen idioten trappen in die suikerislam die zij tracht te verkopen.

   5. -Harry

    Jacobus ,

    je begint onderhand een beetje erg op een Down-syndroom patient te lijken .

    Bij iedere nieuwe aanslag begin jij meteen om het af te zwakken , te ontkennen en probeert ons wijs te maken dat het NIKS met de islam te maken heeft .

    En of iemand al dan niet iets van Armstrong gelezen heeft is helemaal niet relevant , het gaat er om wat je van iets opsteekt , of dat nou uit een boekje of uit de echte wereld komt .

    En in jouw geval is dat helemaal niks ! Negatieve leercurve .

    Sommige mensen zijn een beetje gesloten , anderen potdicht , de volgende heeft een bord voor z’n kop , maar jij godverdomme een hele sluisdeur !
    Bij de meeste lui moet je een bom laten ploffen wil iets tot ze doordringen , bij jou is een atoombom onvoldoende om je ogen te openen .
    Misschien wel om ze definitief te sluiten .

    Het islamitisch geweld neemt met de dag toe , je moet toch wel helemaal van de pot gerukt zijn als je dat wilt vergoeilijken , downplayen of derden de schuld wil geven .

    Bij welke kutmoskee sta jij op de loonlijst ?

    1. hans-e-pans

     -Harry toch, Jacobus met een Down-syndroom patient te vergelijken is een belediging van de Down-syndroom patienten onder ons.

     Ga je schamen!

     1. -Harry

      Ja , ja , Hans , sorry , had even een opwelling van chronische duidelijkheid en dan verlies je wel eens wat uit het oog .
      Het zal niet meer gebeuren !

  3. cmsuijkerbuijk

   Een nieuw filmpje van Pat Condell, waarin hij uitlegt, waarom de Islam er niets mee te maken heeft. Op zijn manier dan hé: VIDEO – De nieuwe Pat Condell: “Het heeft niets met de islam te maken”

   1. Matthijs

    Stel ze hadden allemaal potloden vast.
    En bij hun daden “leve het vrije woord” roepen.
    Zouden we dan iedereen die het vrije woord aanhangt erop aanspreken?

    Het is een wij/zij spelletje. Verdeel en heers ook wel genoemd.
    De hele wereld trapt erin. Incluis de terroristen.

    Er is een lachende derde.

 9. HR

  Er bestaat in mijn ogen geen gematigde islam, alle moslims lezen hetzelfde boek, de Koran.

  Het is overigens niet de Koran zelf die het meest aangehaald wordt door de extremisten, lees “Jihaadvarkens” maar de geschriften daaromheen.

  De moslims die “gematigd” genoemd worden nemen niet alles even letterlijk als de “Jihaadvarkens” doen, dat is het enige verschil.

  Dit houdt uiteraard ook in dat de “Jihaadvarkens” net zo fel tegen de, in hun ogen, afvallige moslims strijden als tegen het afvallige westen…..

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.