Islamitisch terrorisme. Na Parijs komt Nigeria

Geen categoriejan 08 2015, 20:00
Niet alleen in Parijs kunnen beestachtige islamisten zich niet inhouden. Boko Haram moordt ook vrolijk verder in Nigeria.
Hoe gefocust we momenteel - terecht - ook zijn op Parijs en de rest van de Westerse wereld, we moeten niet vergeten dat aanslagen in de naam de "religie van de eeuwige vrede" geen lokaal Frans of Nederlands verschijnsel zijn, maar wereldwijd voorkomen. In West-Europa hebben we terreuraanslagen, in Azië terroriseert ISIS de boel... en in Afrika heb je Boko Haram:

De terreurorganisatie Boko Haram heeft in Noordoost-Nigeria ten minste honderd mensen gedood. Dat meldt persbureau Reuters donderdag. De moorden vonden plaats in de plaats Baga, vlakbij het Tsjaadmeer. Volgens het districtshoofd pleegden de jihadisten hun bloedige daad afgelopen weekend.

Boko Haram doet qua achterlijkheid (het zijn letterlijk platteaardedenkers) en wreedheid niet onder voor ISIS. Over die laatste organisatie wordt een hoop geschreven, gezegd en zijn 'onze jongens' momenteel zelfs bezig in Irak om ze te bestrijden. Maar Boko Haram is zo mogelijk nog gruwelijker. Waar ISIS trots iedere stad inneemt en zichzelf burgemeester kroont, daar gooit Boko Haram gewoon de fik erin:

Volgens ooggetuigen is de stad [Baga van 10.000 inwoners] grotendeels platgebrand en liggen veel lijken op straat. Gevreesd wordt dat het dodental nog veel hoger kan liggen. Een Nigeriaanse functionaris zegt tegen de BBC dat er mogelijk 2000 slachtoffers zijn.

Laten we ons dus niet blindstaren op de aanslag op het kantoor van Charlie Hebdo, of op ISIS. Alhoewel beide situaties voldoende aanleiding geven om je er druk over blijven te maken, moeten we het islamisme overal aan te pakken.
We hebben er uiteindelijk natuurlijk helemaal niets aan als we de radicale islam in het Westen en het Oosten hebben aangepakt, maar het vervolgens via het Zuiden alsnog haar wil aan de wereld oplegt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten