Mannen en vrouwen mogen niet naast elkaar zitten op vluchten Saoedi-Arabië

Wat een fijne bondgenoot is het toch. 

Hoe achterlijk kan het worden? De nationale vliegtuigmaatschappij van het orthodox-islamitische land Saoedi-Arabië, Saudia, gaat mannen en vrouwen voortaan gescheiden van elkaar op het vliegtuig zetten. De reden: de islamitische mannelijke passagiers vinden het vervelend dat “hun” vrouwen naast andere mannen komen te ziten.

The airlines said it decided to act following recurrent complaints from passengers objecting to have males seated next to their wives and other female family members.

“There are solutions to this problem… we will soon enforce rules that will satisfy all passengers,” Saudia assistant manager for marketing Abdul Rahman Al Fahd said, quoted by the Saudi Arabic language daily ‘Ajel’.

Hoe de vliegtuigmaatschappij het ‘probleem’ gaat oplossen? Dat is nog niet bekend, maar er komen in ieder geval instructies voor het vliegpersoneel om ervoor te zorgen dat mannen en vrouwen apart van elkaar aan boord gaan, tenzij het gaat om familie. Het is het zoveelste bericht uit Saoedi-Arabië waaruit blijkt wat voor barbaars land het is.

De Volkskrant noemde het land in september nog gematigd, maar Michael van der Galien maakte er meteen gehakt van in dit stuk:

1. Vorige maand zijn er minstens acht mensen onthoofd in dat land.

2. De sharia is de officiële wet van Saoedi-Arabië.

3. De officiële versie van de islam die de Saoedische heersers opdringen aan hun volk is het wahabbisme. Veel strenger en fundamentalistischer dan deze stroming is bijna niet mogelijk.

Lees vooral ook alle andere voorbeelden die Michael aanhaalt om aan te tonen dat Saoedi-Arabië een van de meest barbaarse landen ter wereld is. Ik kan er zo nog een paar aan toevoegen: de moefti van Saoedi-Arabië ziet Twitter als de bron van alle kwaad, en het land denkt serieus dat atheïsten terroristen zijn. Ik denk dat het hoog tijd is dat we het bondgenootschap met het moslimland in de ijskast zetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Anna

  Wie had anders verwacht van het fundamentalistische Arabische koningshuis de grootste mensenrechtenschenders van de wereld. De grote, goede vrienden van de Amerikanen. Washington dat nu volop samenwerkt met SA om de Russen en Poetin kapot te krijgen. SA die Angela Merkel loofde voor haar Nieuwjaarsrede waarin ze de Pegida demonstranten flink demoniseerden. De EU en VS staan achter Saoedi-Arabië en richten samen christelijk Rusland ten gronde ten gunste van SA en VS.

 2. V.K.

  -Extra makkelijk bij het doorboeken is het natuurlijk dat SA airlines partner van het Sky-Team is, zodat je maar eenmaal hoeft aan te geven dat je vind dat je partner niet naast een man/vrouw komt te zitten.

 3. W.H.J. Reiss

  Ik heb eens tezamen met zo’n 10 Belgen in een vliegtuig vol met moslims gezeten.
  Bij het dalen liep eenieder al door de gang heen. Al hetgeen ze niet meer gebruiken gooien ze op de vloer. Van het ‘toilet’ kunt U zich geen voorstelling maken. Ik heb geen ‘vunziger’ en ‘drekkiger’ volk dan moslims ooit meegemaakt.
  Een aparte ruimte met eigen toilet zou ik wel op prijs stellen m.b.t. moslims.

 4. Joop Klepzijkert

  Wat vind Tim Engelbart hier nu eigenlijk van? Want Saoedi-Arabië beleid de ware islam.

 5. Freek

  Ja maar weet je wat nog erger is? Dat Wilders Minder Minder Minder heeft gezegd.

  Ownee, dat heeft hij niet gedaan.

 6. pietkremer

  De beste oplossing is alle dames en kinderen achterin en alle heren en jongens voorin. Want zet je de heren achterin, dan kunnen ze toch nog de achterhoofden van de dames bekijken. Omkijken door heren is natuurlijk verboden. Stewards bedienen de heren en stewardessen de vrouwen. Damestoiletten achterin het toestel en herentoiletten van voren. Kan natuurlijk alleen in vliegtuigen van een Saoedische maatschappij. Dus zal SA haar burgers verplichten om alleen met Saoedische vliegtuigen te reizen.
  Begrijp nu waarom Syrische vluchtelingen niet naar SA reizen. Dat land is ze veel te fundamentalistisch.

 7. Ruud562

  Dat het protocol is zo verschrikkelijk verwerpelijk, hypocriet, achterbaks. In de Saoedische maatschappij gebeurd zoveel achter gesloten deuren en zeker in het geniep: alcoholgebruik, prostitutie in vele vormen, slavernij etc, etc, Om van te kotsen maar eh … geen relatie met de islam, hé.

 8. p.teuser

  Deze regelieuze fanatieken heb je overal laatst was er ook een Amerikaanse vliegtuig met Joodse rabbijnen die NIET naast een vrouw wilde zitten en daardoor flinke vetraging had maar
  daar hoor je niets van in
  de DDS wel jammer

 9. APvdHoeven

  Saudia airlines was een fors aantal jaren geleden een luchtvaartmaatschappij met uitstekende service.
  Het enige vreemde was de grootscheepse “strippartij” na het opstijgen vanuit Saoedie-Arabië.
  Alle vrouwen ontdeden zich ( veelal in het gangpad) van de gebruikelijke “tentenkleding met kap” en waren opeens gekleed in de meest luxueuze en soms nog gewaagde creaties.
  Verder niet te klagen , het eten was goed, er was iets meer beenruimte en de service uitstekend ( en dat voor de toeristenklasse)

 10. Mike V.

  @W.H.J. Reiss:
  Ik heb dat ook eens gehad op een vlucht van Istanbul naar Schiphol. Toen ik dat woestijnvolk daar zag zitten in de wachtruimte dacht ik eerst dat ze fout zaten want die konden toch niet richting Schiphol gaan. Toch wel. Anyway, wat een uiterst ongemakkelijke vlucht vol onaangepaste lieden, luidruchtig, vals kijkend en niet gehoorzamend aan stewardessen (van Turkish airlines nota bene) die met de handen in het haar zaten vanwege de onhandelbare gelovigen. Ze liepen zelfs tijdens het opstijgen nog naar de toiletten. Dit gebeurde trouwens alweer 12 jaar geleden.

  1. Jacobus

   Laten we hopen dat die situatie na 12 jaar beduidend is verbeterd.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.