Netanyahu was niet welkom bij Charlie Hebdo-demonstratie

Belachelijk: Francois Hollande wilde dat Benjamin Netanyahu thuis bleef.

Hoe knettergek kun je zijn als president van Frankrijk zijde?

French President Francois Hollande did not want Prime Minister Benjamin Netanyahu to attend Sunday’s historic march in Paris, believing the Israeli leader’s presence at the rally would be “divisive,” Israeli media reported Sunday.

Het meest idiote hiervan is dat Netanyahu daar zowaar mee akkoord wilde gaan, tot hij ontdekte dat zijn minister van Buitenlandse Zaken de demonstratie wél zou bijwonen. Hij begreep toen dat hij niet thuis kon blijven, ook al eiste Hollande dat zo ongeveer.

Uiteindelijk pakte hij zijn dingen snel bij elkaar en vertrok hij dus wel naar Parijs… waar Hollande allerminst blij was om hem te zien. Sterker nog, de Franse president gebruikte de gelegenheid om even duidelijk te maken dat hij een enorme hekel heeft aan Israël en aan alles waar dat land voor staat door wél overdreven vriendelijk te zijn tegen Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit.

When Netanyahu’s office told the Elysee Palace that he would be coming after all, France responded by highlighting that it was extending an invitation to Palestinian Authority President Mahmoud Abbas, according to the report. The French government also announced a planned meeting between Hollande and Abbas Saturday night.

Misselijkmakend. De premier van de enige echte democratie in het Midden-Oosten moet smeken om mee te mogen lopen, terwijl de president van een stel islamitische terroristen met alle égards wordt behandeld.

Schokkend, natuurlijk, maar helaas eindigt het verhaal hier niet. Tijdens de demonstratie zelf werd Netanyahu namelijk in de tweede rij gezet, achter alle andere belangrijke leiders (én Abbas!).

Netanyahu was initially situated in a second row of leaders, but shimmied his way into the front row, alongside Malian President Ibrahim Boubacar Keita, Hollande, German Chancellor Angela Merkel, EU Council President Donald Tusk and Abbas.

Israël moet blij zijn dat ze zo’n premier heeft – een man die zich niet aan de kant laat drukken – maar wat is hij toch weer op een bijzonder beledigende manier behandeld door de Fransen. En dan doet zo’n Hollande ook nog net alsof hij zich bij-zon-der veel zorgen maakt over het toenemende antisemitisme in zijn land.

Het zal wel Francois. Overtuigend is het allemaal niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

31 reacties

 1. V.K.

  -Nethanjahoe kwam nou niet direct voor Hollande.

  -Tsja, dan is zo’n 2e plaats een ere plaats.

 2. VVM

  Ach Hollande is binnenkort president af en Netanyahu gaat doodleuk weer herkozen worden bij de volgende verkiezingen.

  Het ware beter geweest als Netanyahu de eer aan zichzelf zou hebben gehouden en die anti-semitische bende daar links zou hebben laten liggen.

  1. Maaike

   Er zijn joodse mensen doodgeschoten, dus is het heel logisch dat de premier van Israel ook komt.

  2. Gielah

   Mijn idee.
   Ik vond het een veel te groot veiligheidsrisico en bovendien was dat gedoe afgelopen zondag – behalve dan voor vele burgers, neem ik aan, die het hopelijk wél meenden –
   een volkomen hypocriet gebeuren, die tocht.
   Vijanden van de vrijheid… die hand in hand het spelletje: “Ik ben voor de vrijheid” liepen te spelen.

   Net of je Hitler aan een pro-Israël demonstratie zag deelnemen!

   Netanyahu wilde overigens eerst zelf niet gaan, maar twee mensen uit zijn regering drongen er op aan.
   En toen Netanyahu dan ging… toen meende Hollande dat Abbas er dan persé óók bij moest…( we hebben het over een linksmiegel… als we het over Hollande hebben… tenslotte…) en die is toen ook ijlings afgereisd.

   De Joodse gemeenschap in Parijs was echter blij met zijn aanwezigheid in de synagoge… en dié mensen gun je die bemoediging!

 3. Maaike

  Wat een kletskoek Michael. Waarom zou Hollande wel een aantal ministers, waaronder Liebermann wel uitnodigen en Netayahu niet. En in de kranten staat hij een man ver van Hollande gearmd gewoon in de eerste rij met andere wereldleiders. Gewoon onzin dus.

  1. Gielah

   Hollande heeft dat vanmorgen zélf verklaard, hoor.
   Radio 1 gaf daar uitgebreid verslag van.

   1. Maaike

    Oke Gielah, en ook Michael, ik sprak voor mijn beurt. Jullie hebben gelijk, rare actie van Hollande, maar mooi dat Netanyahu toch gekomen is, vooral voor de joodse gemeenschap van Frankrijk.

  2. zomaar

   niks geen kletskoek !!, Hollande is een socialist !, en als een goede socialist beaamd , heb je een hekel aan mensen met een eigen inbreng , je moet de socialist volgen , zoals hij/zij het communisme volgen (gevolgd hebben , het huidige socialisme is immers ontsproten uit het communisme ) , dus hier schrijf ik niet over het socialisme uit de jaren 80 , die van Nieuwehuizen.

   deze was op een andere voet samengesteld , pas na de oorlog is het huidige socialisme in zwang geraakt .

   men zag wel iets in het communisme , alle even arm behalve de partijbonzen .

   en nogmaals het socialisme van 1930-1945 . nationaal socialisme genaamd , verschilt in het niets met het huidige Internationaal Socialisme , oké de een kwam op voor de eigen bevolking, en de anderen van nu verguist hun eigen bevolking , voor de vreemde die in grote aantallen onze grenzen overstromen .

   toch Joden haat hebben beide, de islam hadden en hebben beide lief .

  3. Staphylocoque

   Hollande en Valls wilden ook niet naar Netanyahu’s toespraak in de synagoge luisteren. Vlak voor Netanyahu ging spreken gingen zij er vandoor.
   http://www.lemonde.fr/proche-orient/article/2015/01/12/la-visite-tres-politique-de-m-netanyahou-a-paris_4554387_3218.html
   “Peu avant son discours, le président français, François Hollande, et son premier ministre, Manuel Valls, s’étaient éclipsés. ”

   S’éclipser, dat betekent stilletjes verdwijnen.

 4. Anna

  De chocoladeboer die bijna al de pro Russen in korte tijd heeft uitgeroeid mocht voorin lopen. De vriend van Martin Schulz liep ook mee in zijn Arabische lange jurk. Hij kroop voor Arabische mannen die een film verboden. Schulz gooide van doodsangst onze vrijheden meteen over de schutting.

 5. Epimenides

  Je staat daar dus om te demonstreren voor de vrijheid van meningsuiting.

  Hoe vang je dan aan?
  Nou je begint met onwelgevallige meningen uit te sluiten.

 6. aquarius

  Ja het was gisteren DE mars van de hypocrieten op enkele uitzonderingen (zoals Netayahu) na.
  Vandaag zijn ze alweer bezig om te wijzen en te veroordelen . Helaas naar de verkeerden !

 7. Chr26

  De premier van de enige echte democratie in het Midden-Oosten staat er ook niet bekend om harmonie uit te stralen. Hij schendt mensenrechten, en heeft geen objectieve houding tegenover beide kanten van het conflict dus dat hij geweigerd wordt kan ik me heel goed voorstellen

  1. zomaar

   welke mensenrechten schend hij ?, in jou (jullie) ogen schend hij de mensenrechten doordat hij zorg draagt over de veiligheid van zijn eigen volk .

   en hier zijn wij weer bij het schrijven van mij , aan Maaike .

  2. VVM

   Het is heel simpel, als die Arabische theedoek terroristen hun geweld stoppen tegen Israël en zijn bevolking hebben zij vrede, maar dat willen zij niet, zij believen het om die zielige status te behouden opdat de geldstromen komende uit de EU en de VS niet opdrogen. En blijven zij dus verdergaan in de geweldspiraal en krijgen zij telkens weer klop van de Israëliërs.

  3. Willz

   ‘k Zou de werkelijke onstaansgeschiedenis van Israël eens uitpluizen, als ik u was, maar zonder gekleurde of politieke bril.
   Werkt heel verhelderend kan ik vertellen.
   mvg

 8. Cresto

  Ik schreef het gisteren al: De mars was in de eerste plaats bedoeld om het sterk geschonden blazoen van de socialistische president Francois Hollande weer was op te poetsen. De komst van Netanyahu paste niet in dat plaatje, want de ster van Hollande moest stralen ! Dat was ook te zien gisteren: de Israëlitische premier trok veel aandacht en bleek een mediagenieker dan Hollande.

  De komst van Netanyahu was wel een grote steun voor de Joodse gemeenschap, die na de barbarij van vorige week overweegt om massaal te emigreren.

 9. Twan 21

  Socialisme en antisemitisme gaan in vrijwel alle landen hand in hand.

 10. VVM

  De Europese joden bevinden zich wederom in de situatie zoals destijds in de dertiger jaren van de vorige eeuw, schromen zij nu om Europa te verlaten zullen zij wederom de sjaak zijn door toedoen van het oprukkende islamofascisme wat hier opgang doet.

  1. Chr26

   Tja, over PVVers die graag de term fascisme gebruiken kan ik alleen maar zeggen: it takes one to know one

   1. VVM

    Was jij nu zojuist niet elders degene die in je vergelijking met de SP en de PVV fascisme betrok?

    En wat ik stem is voor jou een vraag en voor mij een weet.

 11. Baksteen

  Abbas, die oproept tot bloedige aanslagen en terroristen verheerlijkt, loopt in deze tocht mee! Zoiets kon zelfs George Orwell niet in zijn boek verwerkt krijgen

  1. aquarius

   ja die mars in Parijs was echt niet hypocriet hoor 🙂

 12. bramm

  Maar Merel ziet een oplossing en gaat morgen et een aantal ministers naar een bijeenkomst van moslims.

 13. bramm

  Hier nog en keer maar nu met alle verloren letters erbij.

  Maar Merkel ziet een oplossing en gaat morgen met een aantal ministers naar een bijeenkomst van moslims.

 14. Limburgse Kuifje

  Wat is er toch aan de hand bij de DDS? Jacobus heeft ook nog andere nicknames en niemand die er iets aan doet???? Nu opereert hij eventjes onder de naam Chr26. Het gaat maar door hier.

  En lieve mensen, stop gewoon met reageren op dit soort ophitsers, waarvan jullie allemaal weten dat het ‘betaalde’ trollen van de overheid zijn. Negeren, echt volkomen negeren en het lolletje is over voor hen.

  1. JanvanEechoud

   “En lieve mensen, stop gewoon met reageren op dit soort ophitsers”.
   Dat werkt rustgevend hoor. Eerst probeer je nog wat verdraagzame, gezonde cellen te regenereren bij dit soort en dan word je verdrietig voor de blijkbare degeneratie van Nederlanders. … 🙁
   Mvg

  2. Chr26

   “En lieve mensen, stop gewoon met reageren op dit soort ophitsers, waarvan jullie allemaal weten dat het ‘betaalde’ trollen van de overheid zijn”

   hoe kom je nou op deze conclusie? Echt hilarisch dit 😀

 15. 4Duwertje3

  Ik dacht dat het een demonstratie tegen onderdrukking van de persvrijheid moest worden en tegen het uiteenvallen van de natie. Het is verworden tot een poging het imago van min . pres. Hollande op te poetsen en dus werden vele politieke prominenten uitgenodigd w.o. een aantal allesbehalve frisse figuren, die het in hun eigen land beslist niet al te nauw nemen met de persvrijheid, wat een perversiteit. Oh ja, waar werd de demonstratie voor gehouden, juist bescherming van de persvrijheid, ja toch. Hypocrisie ten top. De minister president van Israël niet uitnodigen, terwijl daar Joden vanwege hun joods zijn gewoonweg werden vermoord is een grof schandaal. Dhr.? Hollande was bang voor een toespraakje van dhr. Netanyahu, zou misschien kunnen leiden tot verscherping van de situatie tjonge, tjonge wat een huichelachtige onzin. Waar de sympathie van Hollande ligt is heel duidelijk. Het spook van antisemitisme waart weer rond in Europa en heeft zich in de decennia, vanaf de oliecrisis in het begin van de zeventiger jaren tot nu toe, in het brein van vele Europese politieke leiders genesteld, iets wat natuurlijk luidkeels zal worden ontkend. De olie oligarchen uit het MO hebben het handig gespeeld en de westerse regeringen aardig onder druk kunnen zetten en houden met het wapen van het dichtdraaien van de oliekranen. Weten we nog die autoloze zondagen, oei.

 16. NemTudom

  Boer Koekoek. Den Uil zat in de olie…
  Kiele kiele Koeweit….
  Dat mocht niet gezongen worden anders geen olie.

 17. HenryJoseph

  Dries van Agt was zeker wel van harte welkom ?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.