Nu al? EU wil Radicale Islam beter bestrijden

Och jongens, komt het er nu al van? Dat is snel!

We weten immers helemaal niet al jaren dat we een levensgroot probleem hebben met de Radicale Islam. Welnee, het ging de afgelopen tijd hartstikke prima. Er zijn geen aanslagen gepleegd in Madrid en Londen, Theo van Gogh leeft nog, en – oh ja – de Twin Towers (het WTC) staat nog steeds trots in New York.

Yup.

Maar goed, even serieus: de Europese Unie heeft dus besloten om ein-de-lijk in actie te komen tegen radicale moslims.

Europese veiligheidsdiensten gaan vluchtinformatie van terugkerende Syriëstrijders uitwisselen. De Europese top van 12 februari staat geheel in het teken van de strijd tegen terreur, aldus Donald Tusk, de voorzitter van de Raad van Europese regeringsleiders.

De aanleiding is, hoe kan het ook anders, de aanslag in Parijs op Charlie Hebdo gevolgd door twee gijzelingsacties. Blijkbaar was dat ervoor nodig om Europese leiders ervan te overtuigen dat ze samen moeten werken om Syriëgangers in de gaten te houden. Het is knettergek, maar tot nu gebeurde dat blijkbaar dus niet – of in ieder geval niet vaak genoeg.

Morgen vindt in Parijs een speciale ingelaste bijeenkomst plaats van Europese ministers die over de veiligheidsdiensten gaan. Voor ons land gaat minister Opstelten (Veiligheid en Justitie), zijn Amerikaanse collega Eric Holder komt ook. De aanslagen komen net op het moment dat Letland het Europese voorzitterschap overneemt. Volgens de Letse premier Laimdota Straujuma ligt er een hele lijst van maatregelen klaar om de strijd tegen terrorisme op Europees niveau te verbeteren.

Hoewel de leiders dus in actie willen komen kan het zijn dat het Europees Parlement dwarsligt. Of eigenlijk: dwars blijft liggen. De volksvertegenwoordiging verzet zich namelijk al drie jaar tegen het uitwisselen van vluchtgegevens van luchtvaartpassagiers. Om maar iets te noemen.

Waarschijnlijk klinkt het heel gek, maar het is toch niet zo gek dat Europese lidstaten samen een zwarte lijst maken van radicale moslims die in de gaten gehouden moeten worden? Je hoeft niet alle namen op passagierslijsten met elkaar te delen, maar je kunt wel een algemene blacklist maken zodat ieder Europees land ervoor kan zorgen dat bepaalde mensen niet in een vliegtuig kunnen stappen. Zo moeilijk is het niet om zoiets te organiseren.

Ook kunnen lidstaten met elkaar afspreken dat ze extremisten in de gaten houden als die de landsgrenzen overstekken. Figuren als de Kaouchi-broers reizen naar Italië? Prima: meteen een belletje met de Italiaanse autoriteiten die vervolgens een mannetje op hem zetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

22 reacties

 1. David

  [zodat ieder Europees land ervoor kan zorgen dat bepaalde mensen niet in een vliegtuig kunnen stappen]
  Wat nu?
  Lieden die niet in een vliegtuig mogen stappen horen helemaal niet vrij rond te lopen.

 2. aquarius

  Och en als je niet in een vliegtuig kunt stappen kun je nergens meer heen ? Naief idee Michael .
  Tegenwoordig zijn er (letterlijk) géén grenzen meer . In ieder geval kan je zo naar het Midden Oosten en zeker als jouw Turkije daaraan meewerkt .
  En anders worden ze wel gewoon door de Italiaanse marine opgehaald en aan wal gezet . No problem !

 3. JanvanEechoud

  Misschien precies het juiste topic voor de video die nu bij mij draait:
  http://www.sunnewsnetwork.ca/video/the-prophet-muhammad/3980824228001

  Nergens zal de media spreken over “de Here Jezus”, “onze redder Jezus”, “onze verlosser Jezus”…, want dat zou betekenen…. dat men dat ook erkent!

  Maar…, ach, kijk voor jezelf…..

  Misschien weer een voorbeeld van islamisering, Jacobus?
  Ook jouw mening graag, Michael…..

  Mvg, Jan van Eechoud

 4. luis_indepels

  Oh, de EU gaat zich er tegenaan bemoeien. Nou dan zal het probleem wel snel opgelost zijn NOT.

 5. M. Brandenburg

  Wederom dat rookgordijn tussen islam en een zogenaamde radicale islam, de huidige problemen zijn mogelijk gemaakt door toegevingen en uitverkoop aan de islam en niet aan de radicale islam. Het stukje bij beetje opgeven van eigen normen en waarden en import van die zogenaamde islam. De radicale islam bestaat niet er bestaat enkel islam waar alle moslims zich in ophouden. Het massale wegblijven van keiharde tegengeluiden en de onwil om te hervormen zijn hier onomstootelijke bewijzen van. Het constante spreken over een bestaand verschil getuigt dan ondertussen ook van een onmetelijke naiviteit die simpelweg zo lachwekkend is geworden dat zij die zich hieraan bezondigen bij voorbaat alle geloofwaardigheid hebben verloren en zich direct scharen onder de door Han Jansen benoemde groep in zijn uistekende artikel op geenstijl, waar geen speld tussen te krijgen valt, als je ten minste het probleem in de ogen krijgt en men niet wegkijkt of de kop in het zand steekt, uiteraard zijn de pretmoslims zich van geen kwwad bewust, de ergste zijn zij die zich hebben bekeerd om te kunnen trouwen, zij wisten toen niet waar ze instapten en verdedigen de islam met hand en tand met de ogen gesloten voor de gruwelijke werkelijkheid alwaar zij vrijwillig aan meewerken, oh wacht zij zijn werkelijk bewust van een (niet bestaand) verschil tussen islam en radicale islam, ook wel bekend als simpele zielen.

  1. JanvanEechoud

   Het is moeilijk snellezen als je alles aan elkaar zet, M.B.
   zit je veel op facebook, zeker? 🙂

 6. JanvanEechoud

  Joop.nl
  “Islamitische medewerker joodse supermarkt redde 6 klanten van de dood”.
  Ik zie nog niet zo gauw een jood werken in een typische, islamitische winkel.
  Niet hier…, niet in Saoedi Arabië….

  Blijft een moedige daad van een individu. niet speciaal van “een, of dé moslim”.

  1. Theo345

   “Ik zie nog niet zo gauw een jood werken in een typische, islamitische winkel.”
   Wat is dat nu voor opmerking.
   Dit voorval is een pré voor de moslim die in een joodse winkel werkt, maar evenzeer voor de jood die een moslim als medewerker in dienst neemt.
   Beide individuele gevallen. Zegt niets over de culturen op zich.

   En “wat je nog niet zo gauw ziet” zegt alleen iets over je eigen vooroordeel.

 7. WWW

  Dit is een kleine maar noodzakelijke stap. Had 15 jaar geleden al moeten gebeuren. Maar het lost het probleem niet op. Er komen steeds meer moslims en ze radicaliseren ook nog eens in grotere aantallen. Wanneer de EU hier niks tegen doen, en dat zullen ze ook nooit doen, wordt het probleem onbeheersbaar.

  1. Gielah

   Het probleem wórdt dus onbeheersbaar.

   Wat zegt men ook al weer dat Willem van Oranje, de vader des vaderlands ooit gebeden heeft?
   ‘O Heer, heb medelijden met mij en met dit arme volk!’

   Maar dat degenen, die hier schuldig aan zijn, morgen in Parijs de vrienden van de vrijheid gaan lopen spelen… dat is een gruwelijk groot schandaal.

 8. 4Duwertje3

  Er zullen heel veel ellenlange vergaderingen gehouden worden met als resultaat niets, nada, rien, nichts, nothing at all.

  1. John_Kenner

   Ik denk dat er wèl wat uit gaat komen, nl. dat het weer het volgende voorwendsel wordt om EU-burgers geld uit de zak te kloppen…

 9. Roel du Pree

  Als ze eerst eens stoppen met het praten over “de radicale islam” Dan kunnen we het kwaad misschien bij de wortel aan gaan pakken. Er is namelijk maar 1 islam, en die is zo radicaal als het maar zijn kan.

 10. Wachteres

  Ha ha, de EU gaat wat doen aan de radicale islam.

  De moslims worden jaarlijks met tienduizenden binnen gehaald en daarna ….?

  Tja, de landelijke AIVD’s moeten ook werk houden.

  Wilders had toch een goed idee: een stop op de instroom van de islam. Het enige dat echt werkt.

  Maar ja, dat mag niet. In 1975 [Resolutie van Straatsburg] is er met het Midden-Oosten afgesproken dat de islam vrije toegang heeft tot Europa en dat hem geen strobreed in de weg mag worden gelegd.

  En vanwege olie en geld zal die afspraak alvast niet worden teruggedraaid.

 11. Anna

  Laat de leiders van de EU dan eerst het stuk van Martien Pennings lezen. Hij heeft al de mooiste menselijke soera’s van de koran op zijn site gezet. Dan weten de EU leiders tenminste al een beetje waar het over gaat. Moslim terrorisme aanpakken en hun fundament onaangeroerd laten? EU en VS leiders zijn grote vrienden met de Saoedie’s en OIC. VS heeft 60 miljard aan wapens verkocht en voor overgrote deel aan hun vrienden in Saoedi-Arabië. We kunnen dus helemaal niks verwachten van de EU leiders. Wij worden in de toekomst platgebombardeerd door de landen die tot de tanden zijn bewapend door de Amerikanen. Die helpen in de toekomst de terroristen in Europa. Een beetje toekomst visie is in deze tijd wel wenselijk.

 12. M. Brandenburg

  Beste Jan,

  Sorry maar op mijn mobiel op het vliegveld van Frankfurt gaat het niet allemaal zoals ik wil….

 13. toetssteen

  http://louterspunt.blogspot.nl/2015/01/de-zweepslagen-van-de-islam.html

  Als men het in het klein niet in wenst te zien (of wel ziet, maar er geen boodschap aan heeft) hoe zal het dan beter gaan als de EU dit ter hand neemt?

 14. Tiemen_Veenstra

  De EU is net haarlemmerolie, voor elk probleem dezelfde remedie.

  1. Het overdragen van alle soevereiniteit aan Brussel.
  2. Het versneld invoeren van Europese belastingen.
  3. Het binnenhalen van 50 miljoen hoogwaardige kenniswerkers uit Afrika en het Midden Oosten.
  4. De vorming van één Europees leger dat bij ongeregeldheden snel en meedogenloos kan optreden.
  5. Tegenstanders worden per trein naar speciale heropvoedingskampen gestuurd.

  Geloof me, Europa gaat een gouden toekomst tegemoet! 🙁

 15. Michael van der Galien

  Mensen, kan iemand mij een link geven naar de draad waar de woonplaats van een reageerder wordt genoemd? Ik wil erg graag ingrijpen maar kan de reactie niet vinden.

 16. NemTudom

  En we blijven massaal tegen de muur lopen. Verrekte lafaards.

  Tienduizenden bij anti-Pegidabetoging Dresden
  http://www.nu.nl

  Ongeveer 35.000 mensen hebben zaterdag in Dresden gedemonstreerd voor verdraagzaamheid en een open houding tegenover medeburgers.
  5 uur 12 minuten geleden door Assurancetourix

 17. reageren

  Moeten we eerts even Mr. Snowden vragen of dat wel goed is.

 18. Mike V.

  Radicale = 1; Radicale Islam = Islam. Steek je kop maar weer in het zand.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.