Obama wil radicale belastingverhoging voor linkse hobby's

Geen categoriejan 18 2015, 8:00
Obama wil de belastingen omhoog gooien met 320 miljard dollar.
Hardwerkende Amerikanen zijn weer de klos onder president Barack Obama: hij wil grootverdieners - die zijn er in de Verenigde Staten nog, omdat daar de kansen voor het oprapen liggen als je een beetje ondernemend bent - keihard gaan aanpakken door de belastingen voor die mensen met 320 miljard dollar te verhogen. Dat gaat de president maandag voorstellen tijdens zijn State of the Union.
De belastingverhoging van 320 miljard dollar, die onder andere bestaat uit het verhogen van de vermogensbelasting naar 28 procent voor gezinnen die meer dan 500.000 dollar per jaar verdienen, moet binnen tien jaar gerealiseerd zijn. Wat dat betreft mogen de Amerikanen zich gelukkig prijzen: Obama zit er straks toch niet meer. Die belastingverhoging kan straks makkelijk worden teruggedraaid met een Republikein in het Witte Huis.
De Republikeinen zijn niet blij met de plannen, en terecht:

While GOP leaders have said they share Obama's desire to reform the nation's complicated tax code, the party has opposed many of the proposals the president will outline Tuesday. For example, most Republicans want to lower or eliminate the capital gains tax and similarly want to end taxes on estates, not expand them.

Het Witte Huis beweert dat de radicale belastingverhoging nodig is om de middenklasse te 'helpen', maar dat gelooft natuurlijk helemaal niemand, behalve de linkse media die na al die jaren nog steeds als schoothondjes achter Obama aanlopen. Het geld gaat vooral naar linkse hobby's zoals een kinderopvang, een minimale belastingkorting voor gezinnen die maximaal 210.000 dollar per jaar verdienen, en natuurlijk de 'gratis' community college-plannen van Obama.
Niks in de wereld is gratis, ook hoger onderwijs niet. Het klinkt natuurlijk geweldig: gratis onderwijs voor iederéén. Maar zo werkt dat niet. Het is niet gratis. De belastingbetaler moet het allemaal maar ophoesten, inclusief de studenten zelf, want ook zij moeten belasting betalen. Dat is hoe Obama en de meeste Democraten tegenwoordig denken. Als zij een probleem zien (wat vaak helemaal geen probleem is), dan moeten de belastingen omhoog om bepaald gedrag te stimuleren danwel te ontmoedigen.
Obama wil van de VS een tweede Europa maken: een uitdijende verzorgingsstaat waarin steeds meer mensen afhankelijk worden van de overheid en waarin veel geld verdienen steeds moeilijker wordt gemaakt door nieuwe regeltjes en hoge belastingen. Het einddoel lijkt me duidelijk: iedereen moet gelijk zijn. In zo'n samenleving wil geen hardwerkende man of vrouw wonen. Het wordt tijd voor een Republikein in het Witte Huis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten