Obama wil radicale belastingverhoging voor linkse hobby’s

Obama wil de belastingen omhoog gooien met 320 miljard dollar.

Hardwerkende Amerikanen zijn weer de klos onder president Barack Obama: hij wil grootverdieners – die zijn er in de Verenigde Staten nog, omdat daar de kansen voor het oprapen liggen als je een beetje ondernemend bent – keihard gaan aanpakken door de belastingen voor die mensen met 320 miljard dollar te verhogen. Dat gaat de president maandag voorstellen tijdens zijn State of the Union.

De belastingverhoging van 320 miljard dollar, die onder andere bestaat uit het verhogen van de vermogensbelasting naar 28 procent voor gezinnen die meer dan 500.000 dollar per jaar verdienen, moet binnen tien jaar gerealiseerd zijn. Wat dat betreft mogen de Amerikanen zich gelukkig prijzen: Obama zit er straks toch niet meer. Die belastingverhoging kan straks makkelijk worden teruggedraaid met een Republikein in het Witte Huis.

De Republikeinen zijn niet blij met de plannen, en terecht:

While GOP leaders have said they share Obama’s desire to reform the nation’s complicated tax code, the party has opposed many of the proposals the president will outline Tuesday. For example, most Republicans want to lower or eliminate the capital gains tax and similarly want to end taxes on estates, not expand them.

Het Witte Huis beweert dat de radicale belastingverhoging nodig is om de middenklasse te ‘helpen’, maar dat gelooft natuurlijk helemaal niemand, behalve de linkse media die na al die jaren nog steeds als schoothondjes achter Obama aanlopen. Het geld gaat vooral naar linkse hobby’s zoals een kinderopvang, een minimale belastingkorting voor gezinnen die maximaal 210.000 dollar per jaar verdienen, en natuurlijk de ‘gratis’ community college-plannen van Obama.

Niks in de wereld is gratis, ook hoger onderwijs niet. Het klinkt natuurlijk geweldig: gratis onderwijs voor iederéén. Maar zo werkt dat niet. Het is niet gratis. De belastingbetaler moet het allemaal maar ophoesten, inclusief de studenten zelf, want ook zij moeten belasting betalen. Dat is hoe Obama en de meeste Democraten tegenwoordig denken. Als zij een probleem zien (wat vaak helemaal geen probleem is), dan moeten de belastingen omhoog om bepaald gedrag te stimuleren danwel te ontmoedigen.

Obama wil van de VS een tweede Europa maken: een uitdijende verzorgingsstaat waarin steeds meer mensen afhankelijk worden van de overheid en waarin veel geld verdienen steeds moeilijker wordt gemaakt door nieuwe regeltjes en hoge belastingen. Het einddoel lijkt me duidelijk: iedereen moet gelijk zijn. In zo’n samenleving wil geen hardwerkende man of vrouw wonen. Het wordt tijd voor een Republikein in het Witte Huis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

20 reacties

 1. arie_jansz

  Haha, die Frank toch,

  Zeker teveel Hollywood-film gekeken?
  the Amerikaan-dream bestaat niet, heeft ook nooit bestaan.

  Het werkt als een loterij en soms, heel soms, win je wel eens een prijsje.

 2. Lieftinck

  Het is hoog tijd dat de rijken, na de gekke belastingverlagingen onder Bush, meer belasting gaan betalen.

  Echter, met de opbrengsten hiervan moet de Amerikaanse staatsschuld weer naar normale propoties worden teruggebracht, en niet de collectieve lasten verhoogd worden die op terrmijn voor juist meer staatsschuld zorgen.

  Politici denken echt alleen maar aan het winnen van stemmen, i.p.v. te doen wat goed is voor het land en voor de kinderen.

 3. Jacobus

  Wat een schande, Frank, mensen die meer dan 500.000 dollar verdienen moeten meer belasting betalen. Het moet toch niet gekker worden!

  1. The Fox

   Overigens wat een land he, waar een gezinsinkomen van $210,000 worden gezien als armlastig en niet extra worden aangeslagen.

 4. Philippine

  Obama onderhandelt met Merkel over nieuwe kredieten voor Ukraïne.
  Hoezo the American Dream bestaat niet?

 5. Moose

  Linkse graai reakties zijn weer niet van de lucht. Leuk he, andermans geld jatten waar jezelf niets voor gedaan hebt?

  1. Pimsch

   Ik ben niet links, maar fel tegen hebzucht en het oppotten van geld. En velen met mij.

   1. M. Brandenburg

    Tegen hebzucht zijn, maar wel via belastingen geld willen afpakkeb. Volgens mij is het willen houden van eigendom normaal, maar het willen afnemen van een ander zijn vrichten uit arbeid juist de grootste hebzucht, of wil je het gewoon afgunst noemen? Je eigen zaken willen houden is hebzucht…. Het wordt steeds gekker, volgens mij begint hebzucht pas als je iets wilt hebben dat niet van jou is en je er niets voor wilt doen om het te verdienen.

    1. Pimsch

     Tot hoever is iets van jou? Een overhemd in Bangladesh laten maken voor 5 euro en hier verkopen voor 50 euro. Wie eerlijk handelt of werkt wordt nooit rijk en zijn bezit is geen diefstal. De vrek is de armste mens. En de rijke die beseft dat dit alles een geschenk is of anderzijds weet dat het uitbuiting is, die heeft de morele plicht om te geven.

   2. luis_indepels

    Waarom mag iedereen niet zelf bepalen hoe ze hun geld uitgeven. Als er een hebzuchtig is dan is het de overheid die constant meer geld wil uitgeven aan problemen die er niet zijn.

  2. Frank Verhoef

   Moose, well said.

   1. Pimsch

    verkeerde vrienden?

  3. Matthijs

   Lachen dat je denkt dat rechts anders is.
   Die graaien andermans centjes net zo hard.
   Alleen geven ze het aan andere dingetjes uit.
   Zoals de politie staat.

 6. The Fox

  Voorlopig gaat er helemaal niets veranderen. Het Congres gaat over de belastingen en uitgaven. Obama is bezig de VS en de wereld af te leiden van de enorme puinhoop, die hij heeft gecreeerd (maar de schuld gevend aan Bush, “andere krachten” die hem tegenwerken en racisme. Zelfs de New York Times begint zich nu kritisch uit te laten over het buitenlandbeleid en dus hij heeft alleen de vlucht voorwaarts. De economie gaat volgens het Obama regime fantastisch, maar er waren nog nooit zoveel niet-werkers, voedselbonnen, WW uitkeringen.

 7. Nico

  Ik geloof niet dat het Congres, dat nu republikeins is, er mee in zal stemmen

 8. Kuifje

  “Obama wil van de VS een tweede Europa maken: een uitdijende verzorgingsstaat waarin steeds meer mensen afhankelijk worden van de overheid en waarin veel geld verdienen steeds moeilijker wordt gemaakt door nieuwe regeltjes en hoge belastingen. ”
  ———————
  Precies. Dat is de kern van de zaak.

  Nu moet gezegd worden het Republikeins establishment daar ook schuldig aan is. Dat zijn z.g “big goverment” republikeinen die ook voor een deel verantwoordelijk zijn voor een uitdijende overheid (veel regulering) en een oplopende staatsschuld.

  http://www.heritage.org/federalbudget/entitlements-historical-tax-levels

  http://www.heritage.org/research/reports/2012/10/federal-spending-by-the-numbers-2012

  Daar recht tegenover staat dan de Tea Party die juist een kleinere overheid willen, een fiscaal verantwoord beleid en meer eigen verantwoordelijkheid.

  1. Frank Verhoef

   Klopt. Big government-Republikeinen zijn net zo’n groot probleem.

 9. arie_jansz

  Ik haal dit artikel toch maar weer even terug uit de vergetelheid…

  De allerrijkste 1 procent van de wereldbevolking heeft in 2016 een vermogen dat groter is dan het vermogen van de rest van de wereldbevolking..

  Ik vermoed dat de rijkste 1% de andere 99% veel te weinig loon geeft. In ruil daarvoor mag die 99% dan wel weer opdraaien voor de infrastructuur en andere voordeeltjes waar die 1% een enorm voordeel bij heeft.

  Maar gelukkig zijn er nog personen als Frank die de 1% biljonairs de winter door helpt.

  1. Jacobus

   Frank is onderhevig aan een rechtse Pavlov-reactie: als nivellering dreigt ben je teugen, en ben je ontslagen van de verplichting om na te denken over de vraag hoeveel inkomensongelijkheid zelfs vanuit een extreem-rechts perspectief bij de spinnen af is.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.