Oud-mariniers verdedigen Michiel de Ruyter tegen extreem-linkse onruststokers

Geen categoriejan 26 2015, 18:00
Extreem-linkse demonstranten willen de première van de speelfilm Michiel de Ruyter verstoren.
De extreem-linkse actiegroepen AFA Den Haag en 'Michiel de Rover' (een verzamelnaam voor Doorbraak, Strijd tegen Racisme, Internationale Socialisten en Zwarte Piet Kenniet Rotterdam) gaan vanavond demonstreren tegen de nieuwe speelfilm over de Nederlandse zeeheld Michiel de Ruyter als 'ie in première gaat in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum.
Dat kan maar één ding betekenen: het gaat hier om een bijzondere en bepaald niet-politiek correcte film. Ik zou bijna twee bioscoopkaartjes kopen, zodat ik niet één keer, maar twéé keer een middelvinger kan opsteken naar de demonstranten. De demonstranten zeggen de film nog niet te hebben gezien, maar ze weten nu al dat het een stomme film is omdat De Ruyter een "zeeterorrist" was. Juist.
Oud-mariniers zijn het gezeur ook goed zat. Ze hebben op Facebook gezegd dat ze van plan zijn de extreem-linkse demonstratie tegen te houden door de demonstranten in het water te gooien:
Dat kondigen ze aan op de Facebookpagina van de linkse groepering. De korpsleiding van de Koninklijke Marine heeft volgens het Haarlems Dagblad inmiddels contact gezocht met de boze oud-mariniers die zich 'zonen van Michiel de Ruyter' noemen en gezegd dat het "niet verstandig is om op die manier te reageren op demonstranten".
Iedereen heeft het recht te demonstreren, maar ik had het wel een mooie actie gevonden als ze in het water werden gekukeld door de oud-mariniers. Wat een sneu gedoe. Volgens producent Klaas de Jong van de film was De Ruyter juist een zeeheld: "Voor zover wij weten is de vermeende rol van Michiel de Ruyter bij de slavenhandel geen issue onder historici. Sterker nog, hij heeft met eigen geld 2500 slaven vrij gekocht."
En: "In onze ogen was Michiel de Ruyter een grote held die ervoor gezorgd heeft dat Nederland een vrije en soevereine staat is gebleven." En zo is het. Het is meteen ook een verklaring voor de aanval van extreem-links op De Rutyer. Zij houden niet van Nederland, zij verafschuwen Nederland. Ze haten onze geschiedenis. Hopelijk nemen ze zwembandjes mee naar de demonstratie vanavond.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten